Koordinatör Vali, '' Memurlar İşçiler Bir Aylık Maaşlarını Almasınlar''

GÜNDEM 21.02.2023 - 11:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koordinatör Vali, '' Memurlar İşçiler Bir Aylık Maaşlarını Almasınlar''

Daha önce deprem bölgesinde durumun çok daha vahim olduğunu açıklayan Şırnak Valisi Osman Bilgin, 42 bin nüfuslu ilçenin deprem sonrası çok zarar gördüğünü aktarırken, "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız" dediği anlar ise gündem oldu.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında bölgede koordinatör olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin'in Nurdağı'nda deprem sonrası değerlendirmelerde bulundu.     Vali Bilgin yaptığı açıklamada, 'Aziz milletimizden Allah razı olsun. Nurdağı en çok etkilenen yer, depremin ana üssü; 2 bin 500 vatandaşımızı kaybettik. Depremin ilk gününden beri buradayız. 342 enkaz vardı, tamamı bitti. Malezya, Kanada, Hindistan ve birçok ülkeden gelenler vardı. Ülkemizin dört bir yanından gelenler vardı. Şırnak’tan 600 güvenlik korucumuz vardı. Burada enkaz çalışmaları bitti. Devlet milletiyle, millet devletiyle buradaydı. Biz neler yaptık soracak olursanız. Öncelikle can güvenliği başta olmak üzere yemek, çadır, günlük ihtiyaçları plan dahilinde yürüttük. Gelen malzeme tırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şu an itibarıyla 9 bine yakın çadır kuruldu. Köylere elektrik verildi, kömür, odun dağıtımları yapıldı. Mutfaklarımız binlerce kişilik yemek dağıtımı yapıyor. Süreç basit değil, 10 gün oldu. Bir haftada konteyner kent kuruldu. Jandarma, emniyet başta olmak üzere herkes çok çalıştı. Makine ekipman açısından herkes seferber oldu. 13 bin konut yapılacak. Evlerin yüzde 50'si ağır hasarlı, 8’e yakın köylerin yüzde 40'ı yıkıldı. Depremin en zor kısmı enkazda insanları çıkartmak, bu yüzden iş makinesi vardı, ben de iş makinesini kullandım, yardım ettim. Bu ilçenin bir bölümü müze olacak. Hepimiz malımızın yüzde 10’unu bağışlayalım. Gönül rızasıyla bu sürece bağış yapalım. Mardin, Şırnak buradaydı. Bütün devlet kurumlarımızdaki memurlar bir aylık maaşlarını bağışlıyor, ben de 3 aylık maaşımı bağışlıyorum. Mülk, idari amirleri maaşlarını bağışlıyor. Müze uzmanları ve aynı zamanda deprem uzmanları ile yüz yıl sonrasında unutmamaları için burada müze oluşturuyoruz' dedi.
Daha önce deprem bölgesinde durumun çok daha vahim olduğunu açıklayan Şırnak Valisi Osman Bilgin, 42 bin nüfuslu ilçenin deprem sonrası çok zarar gördüğünü aktarırken, "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız" dediği anlar ise gündem oldu.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında bölgede koordinatör olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin'in Nurdağı'nda deprem sonrası değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Vali Bilgin yaptığı açıklamada, 'Aziz milletimizden Allah razı olsun. Nurdağı en çok etkilenen yer, depremin ana üssü; 2 bin 500 vatandaşımızı kaybettik. Depremin ilk gününden beri buradayız. 342 enkaz vardı, tamamı bitti. Malezya, Kanada, Hindistan ve birçok ülkeden gelenler vardı. Ülkemizin dört bir yanından gelenler vardı. Şırnak’tan 600 güvenlik korucumuz vardı. Burada enkaz çalışmaları bitti. Devlet milletiyle, millet devletiyle buradaydı. Biz neler yaptık soracak olursanız. Öncelikle can güvenliği başta olmak üzere yemek, çadır, günlük ihtiyaçları plan dahilinde yürüttük. Gelen malzeme tırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şu an itibarıyla 9 bine yakın çadır kuruldu. Köylere elektrik verildi, kömür, odun dağıtımları yapıldı. Mutfaklarımız binlerce kişilik yemek dağıtımı yapıyor. Süreç basit değil, 10 gün oldu. Bir haftada konteyner kent kuruldu. Jandarma, emniyet başta olmak üzere herkes çok çalıştı. Makine ekipman açısından herkes seferber oldu. 13 bin konut yapılacak. Evlerin yüzde 50'si ağır hasarlı, 8’e yakın köylerin yüzde 40'ı yıkıldı. Depremin en zor kısmı enkazda insanları çıkartmak, bu yüzden iş makinesi vardı, ben de iş makinesini kullandım, yardım ettim. Bu ilçenin bir bölümü müze olacak. Hepimiz malımızın yüzde 10’unu bağışlayalım. Gönül rızasıyla bu sürece bağış yapalım. Mardin, Şırnak buradaydı. Bütün devlet kurumlarımızdaki memurlar bir aylık maaşlarını bağışlıyor, ben de 3 aylık maaşımı bağışlıyorum. Mülk, idari amirleri maaşlarını bağışlıyor. Müze uzmanları ve aynı zamanda deprem uzmanları ile yüz yıl sonrasında unutmamaları için burada müze oluşturuyoruz' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.