Kontrolsüz YIkım Yapan Firmaya Para Cezası

GÜNDEM 26.10.2021 - 19:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kontrolsüz YIkım Yapan Firmaya Para Cezası

Kırşehir'de kontrolsüz şekilde yıkım gerçekleştiren ve yoldan geçenlerin hayatını tehlikeye atan firmaya Belediye tarafından 18 bin 427 TL para cezası kesildi.

    Medrese Mahallesi Melikgazi Caddesi üzerindeki eski binanın yıkımı inşaat yapımı için dün akşam saatlerinde gerçekleştirilmişti. Yıkım esnasında otomobil ile yoldan geçen vatandaş toz bulutunun içerisinde kalarak ölümden döndüğü anlar ise saniye saniye amatör kameralar tarafından kaydedilmişti. Bölge halkı yıkım sorumluları hakkında şikayetçi olması sonrası, yıkımı yapan firma yetkilisi Mehmet Karadoğan tüm izin ve güvenlik önleminin alınarak yıkım işleminin yapıldığını aktarmıştı. Belediye, Çevre ve Temizlik Zabıtası tarafından Kabahatler Kanunu Kapsamında 5326/32. madde uyarınca 427 lira ceza uygulaması yaparken İmar Kanunu 42. maddesi gereğince de cezai işlem uygulandı. Yıkımı kontrolsüz şekilde gerçekleştirilen alanda yüklenici firmaya toplamda 18 427 TL'lik cezai işlem uygulandı.   
Kırşehir'de kontrolsüz şekilde yıkım gerçekleştiren ve yoldan geçenlerin hayatını tehlikeye atan firmaya Belediye tarafından 18 bin 427 TL para cezası kesildi.

 

 

Medrese Mahallesi Melikgazi Caddesi üzerindeki eski binanın yıkımı inşaat yapımı için dün akşam saatlerinde gerçekleştirilmişti. Yıkım esnasında otomobil ile yoldan geçen vatandaş toz bulutunun içerisinde kalarak ölümden döndüğü anlar ise saniye saniye amatör kameralar tarafından kaydedilmişti. Bölge halkı yıkım sorumluları hakkında şikayetçi olması sonrası, yıkımı yapan firma yetkilisi Mehmet Karadoğan tüm izin ve güvenlik önleminin alınarak yıkım işleminin yapıldığını aktarmıştı.

Belediye, Çevre ve Temizlik Zabıtası tarafından Kabahatler Kanunu Kapsamında 5326/32. madde uyarınca 427 lira ceza uygulaması yaparken İmar Kanunu 42. maddesi gereğince de cezai işlem uygulandı. Yıkımı kontrolsüz şekilde gerçekleştirilen alanda yüklenici firmaya toplamda 18 427 TL'lik cezai işlem uygulandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.