Kışın Vazgeçilmez Lezzeti ''Kar-Pekmez Tatlısı''

KÜLTÜR 28.01.2022 - 12:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kışın Vazgeçilmez Lezzeti ''Kar-Pekmez Tatlısı''

Pekmez diyarı Kırşehir'de kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan ''Kar-Pekmez Tatlısı'' yine revaçta.

Kar yağışının, tarım ve ekolojik denge için sağlamış olduğu faydaların yanında kar topu oynamak ve kar yağışı altına yürümek gibi güzellikleri de var.Tüm bunların yanında kar aynı zamanda havadaki mikrobu temizler, topraktaki zararlı kimyasalların da ortadan kalkmasını sağlar.Kar aynı zamanda pekmez diyarı olan Kırşehir'de bir lezzet aracıdır.Kar-pekmez , Kırşehirlilerin vazgeçilmez tatlısıdır aynı zamanda.     Araştırmacı gazeteci Adnan Yılmaz konu ile ilgili paylaşımında, ''Kar yağışını gören, pekmezini kapıp gelir, Kar'ın üzerine dökülen pekmez tatlı niyetine tüketiilirdi.Mayıs ve hatta Haziran aylarında at ya da eşek koşulu arabalarla dağlardan kar yükler mahallelerde satarlar eline derin kapları alanlar satın aldıkları kar'ın üstüne pekmez döküp yerlerdi.'' ifadelerini kullanarak Karlı Pekmez Tatlısının öteden beri tüketildiğini de ortaya koyuyor.
Pekmez diyarı Kırşehir'de kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan ''Kar-Pekmez Tatlısı'' yine revaçta.

Kar yağışının, tarım ve ekolojik denge için sağlamış olduğu faydaların yanında kar topu oynamak ve kar yağışı altına yürümek gibi güzellikleri de var.Tüm bunların yanında kar aynı zamanda havadaki mikrobu temizler, topraktaki zararlı kimyasalların da ortadan kalkmasını sağlar.Kar aynı zamanda pekmez diyarı olan Kırşehir'de bir lezzet aracıdır.Kar-pekmez , Kırşehirlilerin vazgeçilmez tatlısıdır aynı zamanda.

 

 

Araştırmacı gazeteci Adnan Yılmaz konu ile ilgili paylaşımında, ''Kar yağışını gören, pekmezini kapıp gelir, Kar'ın üzerine dökülen pekmez tatlı niyetine tüketiilirdi.Mayıs ve hatta Haziran aylarında at ya da eşek koşulu arabalarla dağlardan kar yükler mahallelerde satarlar eline derin kapları alanlar satın aldıkları kar'ın üstüne pekmez döküp yerlerdi.'' ifadelerini kullanarak Karlı Pekmez Tatlısının öteden beri tüketildiğini de ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.