Kırşehirlilere ''Geçinebiliyor musunuz ?'' Diye Soruldu

GÜNDEM 16.11.2022 - 12:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirlilere ''Geçinebiliyor musunuz ?'' Diye Soruldu

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden yayın yapan KTV'ye konuşan Kırşehirli vatandaşlar'a ''geçinebiliyor musunuz?'' sorusu yöneltildi.Vatandaşlar ise bu soruya verdikleri cevaplar son 1 yıldır uygulanan ekonomik modelin vatandaşın alım gücünü ne denli etkilediğini ortaya koyar nitelikte.İşte ''geçinebiliyor musunuz?'' sorusuna vatandaşın verdiği cevaplar:   -  Asgari ücret alıyorum, 500 TL kira ödüyorum ama geçinemiyorum.Gidişat hiç iyi değil.Bugün maaş aldım ama bugünkü maaş yetmedi.Parayı dağıttım bitti.Maaş eridi.Düzen çok bozuk gidişat hiç iyi değil.51 yaşındayım markete giremiyorum pra bitti.Evde peynirim yok zeytinim yok, yağım yok , şekerim yok.Sabah maaşı aldım saat 12 oldu maaşım bitti.   - Allah'a çok şükür ama çok zor.Çünkü bu hükümet bitirdi Türkiye'yi.Gelir gideri karşılasa da ucu ucuna.Yarını düşünemiyorum.Zorlanıyoruz ama ne yapalım, hırsızlık mı yapalım bu yaştan sonra ?   - Zeytin 130 TL olmuş daha neyini söyleyelim yahu ! Geçen 50-60 TL'ye aldım.Ya denetim yok... Millet perişan, emekliler daha çok perişan.El atılacak da birşey kalmadı, memleket bitmiş yani.   - Vatandaşın geçinebildiğini düşünmüyorum çünkü gelir düzeyi ve alım gücü  çok düştü.Şuan kendi evimde oturuyorum ama kirada oturuyor olsaydım o evde yaklaşık 3 bin TL'ye oturabilirdim.Bu da beni baya zorlardı.   - 4-5 bin TL arası bir emekli maaşı alıyorum, zor geçiniyorum.Aldığım maaş komple gidiyor, kalmıyor.Kış geliyor, doğalgaz faturaları gelecek, bundan sonra hiç geçinemeyeceğiz.Ev kendimin ama kira veriyormuş gibi olduk.Kira da veriyor olsaydım çok daha kötü olacaktım.

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden yayın yapan KTV'ye konuşan Kırşehirli vatandaşlar'a ''geçinebiliyor musunuz?'' sorusu yöneltildi.Vatandaşlar ise bu soruya verdikleri cevaplar son 1 yıldır uygulanan ekonomik modelin vatandaşın alım gücünü ne denli etkilediğini ortaya koyar nitelikte.İşte ''geçinebiliyor musunuz?'' sorusuna vatandaşın verdiği cevaplar:

 

-  Asgari ücret alıyorum, 500 TL kira ödüyorum ama geçinemiyorum.Gidişat hiç iyi değil.Bugün maaş aldım ama bugünkü maaş yetmedi.Parayı dağıttım bitti.Maaş eridi.Düzen çok bozuk gidişat hiç iyi değil.51 yaşındayım markete giremiyorum pra bitti.Evde peynirim yok zeytinim yok, yağım yok , şekerim yok.Sabah maaşı aldım saat 12 oldu maaşım bitti.

 

- Allah'a çok şükür ama çok zor.Çünkü bu hükümet bitirdi Türkiye'yi.Gelir gideri karşılasa da ucu ucuna.Yarını düşünemiyorum.Zorlanıyoruz ama ne yapalım, hırsızlık mı yapalım bu yaştan sonra ?

 

- Zeytin 130 TL olmuş daha neyini söyleyelim yahu ! Geçen 50-60 TL'ye aldım.Ya denetim yok... Millet perişan, emekliler daha çok perişan.El atılacak da birşey kalmadı, memleket bitmiş yani.

 

- Vatandaşın geçinebildiğini düşünmüyorum çünkü gelir düzeyi ve alım gücü  çok düştü.Şuan kendi evimde oturuyorum ama kirada oturuyor olsaydım o evde yaklaşık 3 bin TL'ye oturabilirdim.Bu da beni baya zorlardı.

 

- 4-5 bin TL arası bir emekli maaşı alıyorum, zor geçiniyorum.Aldığım maaş komple gidiyor, kalmıyor.Kış geliyor, doğalgaz faturaları gelecek, bundan sonra hiç geçinemeyeceğiz.Ev kendimin ama kira veriyormuş gibi olduk.Kira da veriyor olsaydım çok daha kötü olacaktım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.