Kırşehirli Vatandaşlardan Ata Tohumlarına Büyük İlgi

YAŞAM 02.01.2023 - 10:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Vatandaşlardan Ata Tohumlarına Büyük İlgi

Kırşehir Belediyesi, organik tarımın gelişimine katkı sunmak amacıyla toplam 3 bin adet tohum zarfından oluşan Biber, Domates, Renkli Mısır, Kavun, Karışık Balkabağı, Sarı Armut Çeri ve Kırkağaç Kavun tohumu dağıttı.Dağıtılan tohumlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kırşehir Belediyesi hizmet binası yanında kurulan stantta; 3 bin adet tohum zarfından oluşan biber, domates, renkli mısır, kavun, karışık balkabağı, sarı armut çeri ve Kırkağaç Kavun tohumlarının dağıtımı Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.     Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ata tohumu dağıtımıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti:  “Kırşehir Belediyesi olarak “Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir” diyerek başlatmış olduğu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsamında yıl 2022 yılı içerisinde ücretsiz fide dağıtımı da gerçekleştirmiştik.   Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ilimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olan domates, biber ve patlıcan vb. sebzelerinin yerli tohumlarından ürettiğimiz fideleri Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirerek organik tarımın gelişimine katkı sunarken; 30 Aralık 2022 Cuma günü de 3 Bin adet tohum zarfından oluşan Biber, Domates, Renkli Mısır, Kavun, Karışık Balkabağı, Sarı Armut Çeri ve Kırkağaç Kavun tohumlarını hemşehrilerimizle buluşturdu.   Biz, göreve geldiğimizden beri yerli üreticilerin desteklenmesi noktasında çeşitli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Amacımız, üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa etmek.   Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızı yerli fidelerimizle ve tohumlarla buluşturmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yerli tohum ve fide kullanarak tarımsal üretim yapmaya ve tarımsal üretimimizin gelişimine katkı sunmaya davet ediyorum.”
Kırşehir Belediyesi, organik tarımın gelişimine katkı sunmak amacıyla toplam 3 bin adet tohum zarfından oluşan Biber, Domates, Renkli Mısır, Kavun, Karışık Balkabağı, Sarı Armut Çeri ve Kırkağaç Kavun tohumu dağıttı.Dağıtılan tohumlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kırşehir Belediyesi hizmet binası yanında kurulan stantta; 3 bin adet tohum zarfından oluşan biber, domates, renkli mısır, kavun, karışık balkabağı, sarı armut çeri ve Kırkağaç Kavun tohumlarının dağıtımı Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ata tohumu dağıtımıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

 “Kırşehir Belediyesi olarak “Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir” diyerek başlatmış olduğu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsamında yıl 2022 yılı içerisinde ücretsiz fide dağıtımı da gerçekleştirmiştik.

 

Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ilimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olan domates, biber ve patlıcan vb. sebzelerinin yerli tohumlarından ürettiğimiz fideleri Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirerek organik tarımın gelişimine katkı sunarken; 30 Aralık 2022 Cuma günü de 3 Bin adet tohum zarfından oluşan Biber, Domates, Renkli Mısır, Kavun, Karışık Balkabağı, Sarı Armut Çeri ve Kırkağaç Kavun tohumlarını hemşehrilerimizle buluşturdu.

 

Biz, göreve geldiğimizden beri yerli üreticilerin desteklenmesi noktasında çeşitli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Amacımız, üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa etmek.

 

Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızı yerli fidelerimizle ve tohumlarla buluşturmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yerli tohum ve fide kullanarak tarımsal üretim yapmaya ve tarımsal üretimimizin gelişimine katkı sunmaya davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.