Kırşehirli Şehitler ve Hikayeleri Tek Bir Albümde Toplandı

GÜNDEM 29.07.2021 - 20:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Şehitler ve Hikayeleri Tek Bir Albümde Toplandı

Kırşehir'in Çanakkale, İstiklal Harbi, Trablusgarp, Kore Savaşlarından Terörle mücadelede kapsamında verilen şehitleri tek bir albümde toplandı.

Vatansever insanlarlarıyla bilinen Kırşehir , vatan savunmasında da çok sayıda şehit verdi.Çanakkale'de 448 şehidi bulunan Kırşehir, İstiklal Harbinin kazanılmasında da büyük rol oynadı.Cumhuriyet döneminde Kore, Kıbrıs gibi savaşlarda da çok sayıda şehit veren Kırşehir, terörle mücadele ve görev başında tam 193 şehit verdi.     Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” projesi kapsamında Kırşehirli şehitleri tek bir albümde topladı.Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan proje ile ilgili açıklamasında , '' İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” projesi kapsamında Kırşehirli Şehitler Albümü oluşturduk. İlimizde daha önce yapılmamış olan albümümüzde Trablusgarp’tan Çanakkale’ye, İstiklal Savaşı’ndan Sarıkamış’ a, Kore savaşından Terör ve Görev şehitlerimize kadar Kırşehirli tüm şehitlerimizin isimleri ve özgeçmişleri bulunuyor. Bu albüm ile Kırşehirli tüm şehitlerimiz ilk kez bir kitapta bir araya getirilmiş oldu. Kamu kurum ve kuruluşları ile şehit ailelerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda 1 yıla yakın süreçte emek vererek oluşturduğumuz “KIRŞEHİRLİ ŞEHİTLER ALBÜMÜ” şehit ailelerimize hatıra olarak hediye edilecek. Bu cennet vatanı kanlarıyla sulayarak bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz için şehrimize bir yazılı eser bırakmanın gururunu yaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir'in Çanakkale, İstiklal Harbi, Trablusgarp, Kore Savaşlarından Terörle mücadelede kapsamında verilen şehitleri tek bir albümde toplandı.

Vatansever insanlarlarıyla bilinen Kırşehir , vatan savunmasında da çok sayıda şehit verdi.Çanakkale'de 448 şehidi bulunan Kırşehir, İstiklal Harbinin kazanılmasında da büyük rol oynadı.Cumhuriyet döneminde Kore, Kıbrıs gibi savaşlarda da çok sayıda şehit veren Kırşehir, terörle mücadele ve görev başında tam 193 şehit verdi.

 

 

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” projesi kapsamında Kırşehirli şehitleri tek bir albümde topladı.Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan proje ile ilgili açıklamasında , '' İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği “Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar” projesi kapsamında Kırşehirli Şehitler Albümü oluşturduk. İlimizde daha önce yapılmamış olan albümümüzde Trablusgarp’tan Çanakkale’ye, İstiklal Savaşı’ndan Sarıkamış’ a, Kore savaşından Terör ve Görev şehitlerimize kadar Kırşehirli tüm şehitlerimizin isimleri ve özgeçmişleri bulunuyor. Bu albüm ile Kırşehirli tüm şehitlerimiz ilk kez bir kitapta bir araya getirilmiş oldu. Kamu kurum ve kuruluşları ile şehit ailelerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda 1 yıla yakın süreçte emek vererek oluşturduğumuz “KIRŞEHİRLİ ŞEHİTLER ALBÜMÜ” şehit ailelerimize hatıra olarak hediye edilecek. Bu cennet vatanı kanlarıyla sulayarak bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz için şehrimize bir yazılı eser bırakmanın gururunu yaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.