Kırşehirli Modacı Özel İzinle Atatürk'ün Kıyafetlerini Yeniliyor

SANAT 21.03.2021 - 14:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Modacı Özel İzinle Atatürk'ün Kıyafetlerini Yeniliyor

Atatürk'ün terzisi olarak bilinen ve müzelerdeki kıyafetlerini özel izinle yenileyen Hüseyin Özkan , bu kez de Atatürk'ün Sofya'da giydiği yeniçeri kıyafetini yenilemeye hazırlanıyor.

Benim en büyük başarım ve sırrım Atatürk'ün kıyafetleri ile başlamıştır.1980 yılında milli güvenlik konseyi ve genel kurmay başkanlığı kararlarıyla Atatürk'ün kıyafetlerini yenilemek için bana izin çıktı.Müzelerdeki kıyafetlerin birçoğu toplatıldı ve bana teslim edildi.Atatürk'ün kıyafetlerinin aslına uygun olarak yenilenmesi için Sümerbank kumaş fabrikasında Atatürk'e özel kumaş çıkardım.Sevdiği renklerdeki bütün kumaşları dokutturdum.Atatürk'ün yüzbaşı kıyafetinin çok hüzünlü bir öyküsü var.Terziye parasını ödeyememiş.O dönem çıkarılan bir gazete nedeniyle tevkif edildiği için çıktıktan sonra bu kıyafeti giyebiliyor.     Atatürk dünyanın en şık giyinen liderlerinden birisi olduğunu belirten Özkan , ''Kıyafet kültürü ve medeni davranışın aynası, topluma verilen değerin en büyük ifadesidir.Ben aynı zamanda Atatürk kıyafetleri kültür ve araştırma merkezi başkanlığını da yürütüyorum.Benim için 10 Kasım'ın özel bir yeri var.Prensip olarak 10 Kasım'da çalışmam.Birisi gelse bana ne kadar para verirse versin ben o gün o kıyafeti dikmem.     Çok sayıda lidere elbise diktiğini belirten Hüseyin Özkan , ''Ürdün kralı Hüseyin'e diktim, Enver Sedat'a elbise diktim.Kaddafi'ye, Özal'a kıyafet diktim.Süleman Demirel'e çok sayıda kıyafet yaptım.Ancak ben Atatürk'e kendisini adamış bir terzi olarak anılmak isterim.Dünyada böyle bir görev istlenerek kendi liderinin kıyafetlerini yenilemek ve yaşatmak için başka bir terzi yok.'' ifadelerini kullandı.   ATATÜRK'ÜN YENİÇERİ KIYAFETİNİ HAZIRLIYOR   Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da giydiği yeniçeri üniformasını 11 Mayıs 1914 yılında çekilen bu fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk bir yeniçeri üniformasıyla Sofya'daki kıyafet balosuna katıldı. O üniforma o gece balonun en güzel kıyafeti seçildi.Atatürk o gece yeniçeri kıyafeti giyerek düşmanlara da aslında mesaj vermek istemiştir.     Modacı Hüseyin Özkan şimdi ise ,Atatürk'ün Sofya'da giydiği bu yeniçeri kıyafetini yeniliyor.Ayrıca bu kıyfetin birebir aynısı orjinaline uygun olarak dikilerek Atatürk kıyafetleri sergisinde yer alacak.Sergiden elde edilen gelir ise çocukların tablet kampanyasına destek olarak sağlanacak.Hüseyin Özkan tarafından dikilen Atatürk kıyafetlerinin satışından elde edilecek gekir ise şehit ailelerine bağışlanmak üzere Mehmetçik vakfına bağışalanacak.  
Atatürk'ün terzisi olarak bilinen ve müzelerdeki kıyafetlerini özel izinle yenileyen Hüseyin Özkan , bu kez de Atatürk'ün Sofya'da giydiği yeniçeri kıyafetini yenilemeye hazırlanıyor.

Benim en büyük başarım ve sırrım Atatürk'ün kıyafetleri ile başlamıştır.1980 yılında milli güvenlik konseyi ve genel kurmay başkanlığı kararlarıyla Atatürk'ün kıyafetlerini yenilemek için bana izin çıktı.Müzelerdeki kıyafetlerin birçoğu toplatıldı ve bana teslim edildi.Atatürk'ün kıyafetlerinin aslına uygun olarak yenilenmesi için Sümerbank kumaş fabrikasında Atatürk'e özel kumaş çıkardım.Sevdiği renklerdeki bütün kumaşları dokutturdum.Atatürk'ün yüzbaşı kıyafetinin çok hüzünlü bir öyküsü var.Terziye parasını ödeyememiş.O dönem çıkarılan bir gazete nedeniyle tevkif edildiği için çıktıktan sonra bu kıyafeti giyebiliyor.

 

 

Atatürk dünyanın en şık giyinen liderlerinden birisi olduğunu belirten Özkan , ''Kıyafet kültürü ve medeni davranışın aynası, topluma verilen değerin en büyük ifadesidir.Ben aynı zamanda Atatürk kıyafetleri kültür ve araştırma merkezi başkanlığını da yürütüyorum.Benim için 10 Kasım'ın özel bir yeri var.Prensip olarak 10 Kasım'da çalışmam.Birisi gelse bana ne kadar para verirse versin ben o gün o kıyafeti dikmem.

 

 

Çok sayıda lidere elbise diktiğini belirten Hüseyin Özkan , ''Ürdün kralı Hüseyin'e diktim, Enver Sedat'a elbise diktim.Kaddafi'ye, Özal'a kıyafet diktim.Süleman Demirel'e çok sayıda kıyafet yaptım.Ancak ben Atatürk'e kendisini adamış bir terzi olarak anılmak isterim.Dünyada böyle bir görev istlenerek kendi liderinin kıyafetlerini yenilemek ve yaşatmak için başka bir terzi yok.'' ifadelerini kullandı.

 

ATATÜRK'ÜN YENİÇERİ KIYAFETİNİ HAZIRLIYOR

 

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da giydiği yeniçeri üniformasını 11 Mayıs 1914 yılında çekilen bu fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk bir yeniçeri üniformasıyla Sofya'daki kıyafet balosuna katıldı. O üniforma o gece balonun en güzel kıyafeti seçildi.Atatürk o gece yeniçeri kıyafeti giyerek düşmanlara da aslında mesaj vermek istemiştir.

 

 

Modacı Hüseyin Özkan şimdi ise ,Atatürk'ün Sofya'da giydiği bu yeniçeri kıyafetini yeniliyor.Ayrıca bu kıyfetin birebir aynısı orjinaline uygun olarak dikilerek Atatürk kıyafetleri sergisinde yer alacak.Sergiden elde edilen gelir ise çocukların tablet kampanyasına destek olarak sağlanacak.Hüseyin Özkan tarafından dikilen Atatürk kıyafetlerinin satışından elde edilecek gekir ise şehit ailelerine bağışlanmak üzere Mehmetçik vakfına bağışalanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.