Kırşehirli İşçiler O Ülkede Mahsur Kaldı

DÜNYA 03.12.2021 - 17:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli İşçiler O Ülkede Mahsur Kaldı

Kırşehir'den giden ve Akpınar nüfusuna kayıtlı 5 işçinin Sırbistan'da mahsur kaldığı ortaya çıktı.Konuyu TBMM'de gündeme getiren Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, buradaki Türk başkonsolosluğunun işçilerin ailelerinden para gelmesi halinde dönüş yapabileceklerini belirttiğini aktardı.

Ülkede süregelen ekonomik kriz nedeniyle birçok vatandaşın iş bulma umuduyla kişilere para ödeyerek yurt dışına çıkmaya çalıştığını belirten Metin İlhan, Kırşehir'den Sırbistan'a giden ve burada mahsur kalan vatandaşları TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.   ''KONSOLOSLUK YETKİLİLERİ BAŞTAN SAVMA BİR YAKLAŞIM SERGİLEMİŞLERDİR'' İlhan, Kırşehir İli Akpınar İlçesi Aşağıhomurlu nüfusuna kayıtlı 5 hemşerisinin yaklaşık dört aydır Sırbistan'nın, Novi Pazar şehrinin ücra bir yerinde mahsur kaldığını belirterek vatandaşların Türkiye'ye dönme taleplerini bölgedeki Novi Pazar Türk Konsolosluğu yetkililerine ilettiklerini buna karşın kendilerine "Türkiye'den size para göndersinler, öyle dönüş yapabilirsiniz. Bizim başkaca yapacak bir şeyimiz yok" şeklinde bir söylemle karşı karşıya kaldıklarına ilişkin tarafına ulaşan iddiaların yer aldığına vurgu yaparak mağdur olan vatandaşların yabancı memlekette çaresiz kaldığını, gıda, barınma gibi sorunlar yaşadıklarını ifade etti ve kendi ülkesinin konsolosluğundan yardım isteyen kişilere sergilenen tutumun doğru olmadığına ve böylesi bir yaklaşımın ülkenin temsili olan bir kurumda tarafından yapılıyor olmasını da uygun bulmadığına, son derece baştan savma bir yaklaşımın söz konusu olduğuna dikkat çekerek Dışişleri Bakanına konuya ilişkin eleştirilerini iletti.    "BÜROKRATİK ENGELLERLE BAHANE YARATILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR." CHP Milletvekili İlhan, son olarak konuya ilişkin şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Çok mu zor Türkiye Cumhuriyeti'nin 5 vatandaşını memlekete getirmesi? Buradan durumu yazılı olarak da ilettiğim Dışişleri Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum: Lütfen, gereksiz bürokratik engelleri bahane etmeyin. Bu vatandaşlarımızı Türkiye'ye getiriniz."  
Kırşehir'den giden ve Akpınar nüfusuna kayıtlı 5 işçinin Sırbistan'da mahsur kaldığı ortaya çıktı.Konuyu TBMM'de gündeme getiren Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, buradaki Türk başkonsolosluğunun işçilerin ailelerinden para gelmesi halinde dönüş yapabileceklerini belirttiğini aktardı.

Ülkede süregelen ekonomik kriz nedeniyle birçok vatandaşın iş bulma umuduyla kişilere para ödeyerek yurt dışına çıkmaya çalıştığını belirten Metin İlhan, Kırşehir'den Sırbistan'a giden ve burada mahsur kalan vatandaşları TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.

 
''KONSOLOSLUK YETKİLİLERİ BAŞTAN SAVMA BİR YAKLAŞIM SERGİLEMİŞLERDİR''

İlhan, Kırşehir İli Akpınar İlçesi Aşağıhomurlu nüfusuna kayıtlı 5 hemşerisinin yaklaşık dört aydır Sırbistan'nın, Novi Pazar şehrinin ücra bir yerinde mahsur kaldığını belirterek vatandaşların Türkiye'ye dönme taleplerini bölgedeki Novi Pazar Türk Konsolosluğu yetkililerine ilettiklerini buna karşın kendilerine "Türkiye'den size para göndersinler, öyle dönüş yapabilirsiniz. Bizim başkaca yapacak bir şeyimiz yok" şeklinde bir söylemle karşı karşıya kaldıklarına ilişkin tarafına ulaşan iddiaların yer aldığına vurgu yaparak mağdur olan vatandaşların yabancı memlekette çaresiz kaldığını, gıda, barınma gibi sorunlar yaşadıklarını ifade etti ve kendi ülkesinin konsolosluğundan yardım isteyen kişilere sergilenen tutumun doğru olmadığına ve böylesi bir yaklaşımın ülkenin temsili olan bir kurumda tarafından yapılıyor olmasını da uygun bulmadığına, son derece baştan savma bir yaklaşımın söz konusu olduğuna dikkat çekerek Dışişleri Bakanına konuya ilişkin eleştirilerini iletti.
 
 "BÜROKRATİK ENGELLERLE BAHANE YARATILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR."

CHP Milletvekili İlhan, son olarak konuya ilişkin şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Çok mu zor Türkiye Cumhuriyeti'nin 5 vatandaşını memlekete getirmesi? Buradan durumu yazılı olarak da ilettiğim Dışişleri Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum: Lütfen, gereksiz bürokratik engelleri bahane etmeyin. Bu vatandaşlarımızı Türkiye'ye getiriniz."
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.