Kırşehirli Hayırsever Kadınlar Veresiye Borçlarını Sildiler

YAŞAM 11.05.2021 - 20:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Hayırsever Kadınlar Veresiye Borçlarını Sildiler

Kırşehir'de 48 hayırsever kadın, Ramazan Bayramı öncesi kent merkezinde bulunan mahalle bakkalarındaki veresiye defterlerini sildirdiler.

    Kadın Dayanışma Grubu olarak 2 yıldır ''Damlaya Damlaya Göl Olur'' projesi yürüten Kırşehir'deki hayırsever kadınlar, aralarında topladıkları para ile ihtiyaç saihibi  insanların mahalle bakkallarına olan borçlarını sildiriyor.48 Hayırsever Kadın adına Kındam Mahallesindeki bir bakkala giden Taliha Sin , veresiye defterini satın aldı ve tüm borçları sildi.     Daha sonra Bahçelievler ve Bağbaşı Mahallesinde bulunan mahalle bakkallarına giderek Kırşehirli Hayırsever kadınlar adına borçlu vatandaşları da rencide etmeden veresiye borçlarını sildiren ve ihtiyaç sahibi ailelere de yardımları ileten Taliha Sin , '' Damlaya damlaya göl olur projesi başlattık.''Kaç lira olursa, kaç lira verebilirsiniz?'' dedik , Allah razı olsun arkadaşlarımızda, eşlerimizden , dostlarımızdan.Bu sene de projemizin ikinci yılı.Yine aynı şekilde mübarek ramazan ayında projemize devam ettik.Hayrın azı çoğu olmaz dedik.Çok şükür baya katılım oldu.Hepsine çok çok teşekkür ediyorum.İnanır mısınız bize katılım da bulunan bayanların çoğu ev hanımı ; pazar paralarından kendi harçlıklarından kesip verdiler.Bize inanıp güvenip böyle bir hayra vesile oldukları için hepsine sonsuz teşekkür ediyorum, biz de en doğru şekilde bu hayırları değerlendirmeye çalıştık.Dinimizde bir elin verdiğini diğer el görmeyecek ama biz nasıl birilerinden örnek aldıysak bizden de birileri örnek alsın , hayırseverler örnek alsın , bizim dokunduğumuz şekilde onlar da dokunsun diye bunu paylaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.     Bakkal işletmecisi Güldane Koçak da "Hayırseverler geldi, veresiye defterini alarak herkesin borcunu kapattı. Hepsine çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun onlardan. Bu sayede ihtiyaç sahipleri de bayrama huzurlu ve sevinçli girecek." diye konuştu.
Kırşehir'de 48 hayırsever kadın, Ramazan Bayramı öncesi kent merkezinde bulunan mahalle bakkalarındaki veresiye defterlerini sildirdiler.

 

 

Kadın Dayanışma Grubu olarak 2 yıldır ''Damlaya Damlaya Göl Olur'' projesi yürüten Kırşehir'deki hayırsever kadınlar, aralarında topladıkları para ile ihtiyaç saihibi  insanların mahalle bakkallarına olan borçlarını sildiriyor.48 Hayırsever Kadın adına Kındam Mahallesindeki bir bakkala giden Taliha Sin , veresiye defterini satın aldı ve tüm borçları sildi.

 

 

Daha sonra Bahçelievler ve Bağbaşı Mahallesinde bulunan mahalle bakkallarına giderek Kırşehirli Hayırsever kadınlar adına borçlu vatandaşları da rencide etmeden veresiye borçlarını sildiren ve ihtiyaç sahibi ailelere de yardımları ileten Taliha Sin , '' Damlaya damlaya göl olur projesi başlattık.''Kaç lira olursa, kaç lira verebilirsiniz?'' dedik , Allah razı olsun arkadaşlarımızda, eşlerimizden , dostlarımızdan.Bu sene de projemizin ikinci yılı.Yine aynı şekilde mübarek ramazan ayında projemize devam ettik.Hayrın azı çoğu olmaz dedik.Çok şükür baya katılım oldu.Hepsine çok çok teşekkür ediyorum.İnanır mısınız bize katılım da bulunan bayanların çoğu ev hanımı ; pazar paralarından kendi harçlıklarından kesip verdiler.Bize inanıp güvenip böyle bir hayra vesile oldukları için hepsine sonsuz teşekkür ediyorum, biz de en doğru şekilde bu hayırları değerlendirmeye çalıştık.Dinimizde bir elin verdiğini diğer el görmeyecek ama biz nasıl birilerinden örnek aldıysak bizden de birileri örnek alsın , hayırseverler örnek alsın , bizim dokunduğumuz şekilde onlar da dokunsun diye bunu paylaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

 

Bakkal işletmecisi Güldane Koçak da "Hayırseverler geldi, veresiye defterini alarak herkesin borcunu kapattı. Hepsine çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun onlardan. Bu sayede ihtiyaç sahipleri de bayrama huzurlu ve sevinçli girecek." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.