Kırşehirli Gençler, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2017 - 17:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Gençler, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

 Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından ‘Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ temasıyla Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.   Yürüyüşe Vali Necati Şentürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Aslan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Cacabey Meydanında başlayan yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, yürüyüşün amacının Sarıkamış olayını genç zihinlerde canlı tutmak olduğunu söyledi.Yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada Sarıkamış Şehitlerinin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de anıldığını belirten Vali Şentürk, Sarıkamış’ta şehit olan binlerce vatan evladını yâd etmek için yürüdüklerini söyledi.   Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını belirten Vali Necati Şentürk, “22 Aralık 1914’te Sarıkamış’ta Osmanlı Ordusu ve Ruslar arasında başlayan savaşta Enver Paşa yönetimindeki Osmanlı Ordusu 90 bin civarında şehit verdi. Şehitlerimizin bir kısmı Sarıkamış’ta soğuktan donarak şehit oldular. Kıyafetleri soğuğa oldukça dayanıklı olan Rus ordusu, donarak şehit olan ordu mensuplarımız için ‘Biz onlara ulaşmadan, Onlar donarak Allah’a ulaşmıştı’ diyorlardı. Bizler de günümüzde şehitlerimizin anısına, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak ve gençlerimizde tarih bilincini ve şuurunu oluşturmak maksadıyla ülkemizin her tarafında yürüyüşler tertip ediyoruz. Sarıkamış’ta olsun, Yemen’de olsun, Çanakkale’de olsun her aileden mutlaka şehit ya da şehitler vardır. Benim anne tarafımdan şehitlerimiz Yemen’dedir. Babamın da dört amcası Sarıkamış’ta şehit olmuştur. Onlar canını verdiler bizlere bir vatan bıraktılar. Şehitlerimiz olmasaydı bugün özgürce yaşayamayacaktık, ezan sesleri duyamayacaktık, bayrağımız özgürce dalgalanmayacaktı. Bu duygularla, Sarıkamış ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.   Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak marşlar söylediği anma yürüyüşü, Şehit Hava Pilot Astsubay Cavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğinde sona erdi.  
 Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından ‘Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ temasıyla Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

 

Yürüyüşe Vali Necati Şentürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Aslan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Cacabey Meydanında başlayan yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, yürüyüşün amacının Sarıkamış olayını genç zihinlerde canlı tutmak olduğunu söyledi.Yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada Sarıkamış Şehitlerinin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de anıldığını belirten Vali Şentürk, Sarıkamış’ta şehit olan binlerce vatan evladını yâd etmek için yürüdüklerini söyledi.

 

Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını belirten Vali Necati Şentürk, “22 Aralık 1914’te Sarıkamış’ta Osmanlı Ordusu ve Ruslar arasında başlayan savaşta Enver Paşa yönetimindeki Osmanlı Ordusu 90 bin civarında şehit verdi. Şehitlerimizin bir kısmı Sarıkamış’ta soğuktan donarak şehit oldular. Kıyafetleri soğuğa oldukça dayanıklı olan Rus ordusu, donarak şehit olan ordu mensuplarımız için ‘Biz onlara ulaşmadan, Onlar donarak Allah’a ulaşmıştı’ diyorlardı. Bizler de günümüzde şehitlerimizin anısına, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak ve gençlerimizde tarih bilincini ve şuurunu oluşturmak maksadıyla ülkemizin her tarafında yürüyüşler tertip ediyoruz. Sarıkamış’ta olsun, Yemen’de olsun, Çanakkale’de olsun her aileden mutlaka şehit ya da şehitler vardır. Benim anne tarafımdan şehitlerimiz Yemen’dedir. Babamın da dört amcası Sarıkamış’ta şehit olmuştur. Onlar canını verdiler bizlere bir vatan bıraktılar. Şehitlerimiz olmasaydı bugün özgürce yaşayamayacaktık, ezan sesleri duyamayacaktık, bayrağımız özgürce dalgalanmayacaktı. Bu duygularla, Sarıkamış ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak marşlar söylediği anma yürüyüşü, Şehit Hava Pilot Astsubay Cavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğinde sona erdi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.