Kırşehirli Genç Microsoft'u Korkuttu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2018 - 11:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Genç Microsoft'u Korkuttu

Kırşehirli 17 yaşındaki genç siber güvenlik uzmanı Yakup Yücel, Microsoft sistemlerinde bulduğu güvenlik açığı ile Microsoft'u korkuttu. Dünya üzerinde en üst güvenlik seviyeleriyle korunan sistemlerden birisi olan Microsoft resmi internet sitesi microsoft.com'da bulduğu güvenlik açığı bularak sisteme girdiğini belirten Yakup Yücel daha sonra konuyu Microsoft ile paylaştı.Yücel'e geri dönüş yapan Microsoft kendisinden konuyla ilgili daha detaylı bilgi istedi.Video ile daha detaylı bilgi aktaran Yakup Yücel'in verdiği bilgiler doğrultusunda Microsoft bu güvenlik açığını 1 yıllık çalışmanın ardından kapatabildiler. Yakup Yücel'e hediye ve madalya gönderen Microsoft aynı zamanda kendi sitesinde yayınladığı ''Güvenlik Araştırmacıları'' listesine Yakup Yücel'in de ismini eklediler.Gizlilik politikası sebebiyle güvenlik açığının detaylarından bahsetmeyen fakat daha kritik güvenlik açıklarını da raporladığını ve geri dönüş beklediğini dile getiren Yakup Yücel, 11 yaşından itibaren daha önceden çeşitli kurumlar, siber güvenlik kuruluşları, Telekom şirketleri ve bir bankanın güvenlik açığını bularak karşılığında teşekkür ve para ödülü aldığını, yarı zamanlı olarak güvenlik araştırmacılığı yaptığını belirtti.  
Kırşehirli 17 yaşındaki genç siber güvenlik uzmanı Yakup Yücel, Microsoft sistemlerinde bulduğu güvenlik açığı ile Microsoft'u korkuttu.

Dünya üzerinde en üst güvenlik seviyeleriyle korunan sistemlerden birisi olan Microsoft resmi internet sitesi microsoft.com'da bulduğu güvenlik açığı bularak sisteme girdiğini belirten Yakup Yücel daha sonra konuyu Microsoft ile paylaştı.Yücel'e geri dönüş yapan Microsoft kendisinden konuyla ilgili daha detaylı bilgi istedi.Video ile daha detaylı bilgi aktaran Yakup Yücel'in verdiği bilgiler doğrultusunda Microsoft bu güvenlik açığını 1 yıllık çalışmanın ardından kapatabildiler. Yakup Yücel'e hediye ve madalya gönderen Microsoft aynı zamanda kendi sitesinde yayınladığı ''Güvenlik Araştırmacıları'' listesine Yakup Yücel'in de ismini eklediler.Gizlilik politikası sebebiyle güvenlik açığının detaylarından bahsetmeyen fakat daha kritik güvenlik açıklarını da raporladığını ve geri dönüş beklediğini dile getiren Yakup Yücel, 11 yaşından itibaren daha önceden çeşitli kurumlar, siber güvenlik kuruluşları, Telekom şirketleri ve bir bankanın güvenlik açığını bularak karşılığında teşekkür ve para ödülü aldığını, yarı zamanlı olarak güvenlik araştırmacılığı yaptığını belirtti.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.