Kırşehirli Gazeteci ve Yazar Aykut Baş'tan Yeni Kitap

KÜLTÜR 05.07.2020 - 21:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Gazeteci ve Yazar Aykut Baş'tan Yeni Kitap

Kırşehir’li yazar Aykut Baş’ın ikinci kitabı olan 21. Yüzyıl Hafiyesi “Pişmandar”, Cinius Yayınları tarafından yayınlandı.

Necdet isimli deneyimli bir istihbarat görevlisinin macerasının konu edildiği 21. Yüzyıl Hafiyesi kitap serisinin ilki olan “Pişmandar” seçkin kitapçılarda yerini alıyor. Kitabın ana kahramanı olan ve sahada yaşadığı bir saldırı sonrası küçük bir şehre dinlenmesi için gönderilen saha uzmanı Necdet’in göreve dönmek için yıllar süren bekleyişini bir araştırma görevi bozuyor.    Bulunduğu küçük ilin önemli isimleri hakkında araştırma yapılmasına dair bir görevin kendisine tevdi edilmesi ile çalışmalarına başlayan Necdet, örgüt içerisinden çıkan başka bir örgütle karşılaşır. Uzun yıllar sade bir gazeteci gibi sürdüğü hayatı tekrar eskisi gibi hızlı ve operasyonel bir hale kavuşur. Necdet yıllarını geçirdiği bu küçük şehrin son bir ayında altını üstüne getirir ve devletin içerisinde yapılanan bir çıkar örgütünü ortaya çıkartır.    Ülkesi için yıllarca ülke ülke gezip gençliğini veren Necdet, son olarak bu küçük şehirde yardıma çağırdığı dostları ile birlikte ülkesinin geleceği için önemli bir operasyona imza atar. Kaybettiği dostları ve uğradığı ihanetler ile ölümle defalarca karşı karşıya gelen Necdet, tecrübesinin de yardımıyla operasyonu başarıya ulaştırmak için canı pahasına çalışır.   Kitabın yazarı Aykut Baş, serinin ilk kitabı  olan Pişmandar’ın Temmuz 2020 itibariyle okurların beğenisine sunulduğunu belirtiyor. Serinin ilk kitabının ardından gelecek diğer kitaplar ile okurların Necdet’in hayatının büyük kısmına ortak alacaklarını belirten Baş, seriyi şu anda 3 kitap olarak planladığını ancak ilerleyen yıllarda bu planın değişebileceğini söyledi.    4 YILLIK YAZIM SÜRECİ   Yazar Aykut Baş kitabın yazım sürecinin 4 yıl sürdüğünü belirterek: “2017 yılında Isparta Eğirdir’de yazmaya başladığım 21. Yüzyıl Hafiyesi kitabımı, 2020 yılının başlarına kadar Ankara, Kırşehir ve Kayseri’de bulunduğum sürelerde yazmaya devam ettim.” dedi. Kitabın yayın sürecinin 2020 yılının başında başladığını belirten Aykut Baş, kitabın yayınlandığı Temmuz 2020’ye kadar defalarca metin düzeltisi işleminden geçtiğini belirtiyor. Aykut Baş: “ Kitabın yayınlanmasından önce benim göremediğim hataların belirlenmesi ve yayına değer olup olmadığının belirlenmesi amacıyla çalışmamı bir Türkçe öğretmeni, Bir Edebiyat Öğretmeni ve bir Tarihçiye okuttum. Çocukluk arkadaşıma da göndererek onunda yorumlarını aldım. 2020 yılının başından beri yaptığım değişiklikler ve kurgusal düzenlemelerle adeta kitabı yeniden yazdım. Ama sonunda serinin ilk kitabını yayınlamak nasip oldu. Yayın sürecinde emeği geçen tüm dostlarıma ve Cinius Yayınlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.  
Kırşehir’li yazar Aykut Baş’ın ikinci kitabı olan 21. Yüzyıl Hafiyesi “Pişmandar”, Cinius Yayınları tarafından yayınlandı.

Necdet isimli deneyimli bir istihbarat görevlisinin macerasının konu edildiği 21. Yüzyıl Hafiyesi kitap serisinin ilki olan “Pişmandar” seçkin kitapçılarda yerini alıyor. Kitabın ana kahramanı olan ve sahada yaşadığı bir saldırı sonrası küçük bir şehre dinlenmesi için gönderilen saha uzmanı Necdet’in göreve dönmek için yıllar süren bekleyişini bir araştırma görevi bozuyor. 

 

Bulunduğu küçük ilin önemli isimleri hakkında araştırma yapılmasına dair bir görevin kendisine tevdi edilmesi ile çalışmalarına başlayan Necdet, örgüt içerisinden çıkan başka bir örgütle karşılaşır. Uzun yıllar sade bir gazeteci gibi sürdüğü hayatı tekrar eskisi gibi hızlı ve operasyonel bir hale kavuşur. Necdet yıllarını geçirdiği bu küçük şehrin son bir ayında altını üstüne getirir ve devletin içerisinde yapılanan bir çıkar örgütünü ortaya çıkartır. 

 

Ülkesi için yıllarca ülke ülke gezip gençliğini veren Necdet, son olarak bu küçük şehirde yardıma çağırdığı dostları ile birlikte ülkesinin geleceği için önemli bir operasyona imza atar. Kaybettiği dostları ve uğradığı ihanetler ile ölümle defalarca karşı karşıya gelen Necdet, tecrübesinin de yardımıyla operasyonu başarıya ulaştırmak için canı pahasına çalışır.

 

Kitabın yazarı Aykut Baş, serinin ilk kitabı  olan Pişmandar’ın Temmuz 2020 itibariyle okurların beğenisine sunulduğunu belirtiyor. Serinin ilk kitabının ardından gelecek diğer kitaplar ile okurların Necdet’in hayatının büyük kısmına ortak alacaklarını belirten Baş, seriyi şu anda 3 kitap olarak planladığını ancak ilerleyen yıllarda bu planın değişebileceğini söyledi. 

 

4 YILLIK YAZIM SÜRECİ

 

Yazar Aykut Baş kitabın yazım sürecinin 4 yıl sürdüğünü belirterek: “2017 yılında Isparta Eğirdir’de yazmaya başladığım 21. Yüzyıl Hafiyesi kitabımı, 2020 yılının başlarına kadar Ankara, Kırşehir ve Kayseri’de bulunduğum sürelerde yazmaya devam ettim.” dedi. Kitabın yayın sürecinin 2020 yılının başında başladığını belirten Aykut Baş, kitabın yayınlandığı Temmuz 2020’ye kadar defalarca metin düzeltisi işleminden geçtiğini belirtiyor. Aykut Baş: “ Kitabın yayınlanmasından önce benim göremediğim hataların belirlenmesi ve yayına değer olup olmadığının belirlenmesi amacıyla çalışmamı bir Türkçe öğretmeni, Bir Edebiyat Öğretmeni ve bir Tarihçiye okuttum. Çocukluk arkadaşıma da göndererek onunda yorumlarını aldım. 2020 yılının başından beri yaptığım değişiklikler ve kurgusal düzenlemelerle adeta kitabı yeniden yazdım. Ama sonunda serinin ilk kitabını yayınlamak nasip oldu. Yayın sürecinde emeği geçen tüm dostlarıma ve Cinius Yayınlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.