Kırşehirli Damla Matematikte Dünya Birincisi Oldu

EĞİTİM 16.02.2021 - 03:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Damla Matematikte Dünya Birincisi Oldu

Kırşehir'den ''Uluslararası Caribou Matematik Yarışması''na katılan Nil Damla Yağmur 2 bin 283 öğrenci arasından tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya birincisi oldu.

Kanada merkezli olan ve yılda bir kez düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına katılan 2. sınıf öğrencisi Nil Damla Yağmur kendi kategorisinde 2 bin 283 öğrenci arasından tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya birincisi oldu.       ULUSLARARASI CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI NEDİR? Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır. Yılda 6 defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça dillerinde yürütülür. Türkiye' de yarışmaya katımak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılırlar. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması yılda 1 kez düzenlenen ve öğrencileri yarıştırarak sıralamasını veren yarışmalardan farklıdır. Öğrenciler bir yıl boyunca 6 adet yarışma deneyimleyebilirler, böylece öğrencilerin gelişim süreçleri takip edilebilir. Yarışma sonuçlarına ulaşmak için uzun süre beklemek gerekmez. Sonuçlar, yarışma tamamlanmasından en geç 1-2 gün sonra öğretmene mail olarak gönderilir. Ayrıca yarışma katılımı olan okullar ve öğrenciler, sitede yer alan o yılın ve bir önceki yılın yarışma soruları, online matematik ve mantık oyunları, calcrostic adı verilen puzzle etkinlikleri gibi ektsra materyallere ücretsiz olarak erişebilirler ve böylece uluslararası matematik etkinliklerini deneyimle imkanına sahip olurlar.
Kırşehir'den ''Uluslararası Caribou Matematik Yarışması''na katılan Nil Damla Yağmur 2 bin 283 öğrenci arasından tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya birincisi oldu.
Kanada merkezli olan ve yılda bir kez düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına katılan 2. sınıf öğrencisi Nil Damla Yağmur kendi kategorisinde 2 bin 283 öğrenci arasından tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya birincisi oldu.
 
 
 

ULUSLARARASI CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI NEDİR?

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır. Yılda 6 defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca ve Farsça dillerinde yürütülür. Türkiye' de yarışmaya katımak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılırlar. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması yılda 1 kez düzenlenen ve öğrencileri yarıştırarak sıralamasını veren yarışmalardan farklıdır. Öğrenciler bir yıl boyunca 6 adet yarışma deneyimleyebilirler, böylece öğrencilerin gelişim süreçleri takip edilebilir. Yarışma sonuçlarına ulaşmak için uzun süre beklemek gerekmez. Sonuçlar, yarışma tamamlanmasından en geç 1-2 gün sonra öğretmene mail olarak gönderilir. Ayrıca yarışma katılımı olan okullar ve öğrenciler, sitede yer alan o yılın ve bir önceki yılın yarışma soruları, online matematik ve mantık oyunları, calcrostic adı verilen puzzle etkinlikleri gibi ektsra materyallere ücretsiz olarak erişebilirler ve böylece uluslararası matematik etkinliklerini deneyimle imkanına sahip olurlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.