Kırşehirli Dağcılardan Yeni Zirve Rekoru

YAŞAM 22.07.2024 - 11:36, Güncelleme: 22.07.2024 - 11:42
 

Kırşehirli Dağcılardan Yeni Zirve Rekoru

Kırşehirli dağcılar, Niğde'de bulunan Aladağlardaki 3560 metre yüksekliğindeki Eznevit Zirvesi'ne tırmandılar.Bu tırmanış Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciğinin 3 bin metre üzerindeki ilk tırmanışı oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğinin 2024 yılındaki planlı ikinci il dışı faaliyeti olan Eznevit Zirve (3560m-Aladağlar) tırmanışı Kırşehir’den 4 dağcı tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Kırşehir dağcılığı açısından ayrı bir öneme sahip olan bu tırmanış Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğince organize edilen ve dağcıların tamamının Kırşehir’den olduğu ilk resmi 3000 metre üzeri tırmanış.  YÜKSEK RAKIMA VÜCUTLARINI ALIŞTIRMAK İÇİN İLK GÜN 2000 METREYE TIRMANDILAR Dağcılar 20-22 Haziran 2024 tarihleri arasında Aladağlar Milli Parkı Emli Vadisinde “Sarı Mehmedin Yurdu” olarak bilinen mevkide 3 gün 2 gece süre kamp yaptı. İlk gün saat 19.00 da kamp alanına gelen dağcılar çadırlarını attıktan sonra yüksek rakıma alışmak, gece rahat uyumak ve ertesi gün performanslarını arttırmak için yaklaşık 2200 m yükseklikteki tepeye tırmandı. Dağcılar 21.00 sıralarında kampa dönerek yemeklerini yedikten sonra uyumak için çadırlarına geçtiler. 3560 METRELİK ZORLU ZİRVEYE ULAŞMAK KOLAY OLMADI: 10 SAAT SÜRDÜ Eznevit Zirve tırmanışı için sabah saat 05.00 da uyanan dağcılar 06.45 te Klasik Batı tırmanış rotasına girdiler. Oldukça dik ve slab kayalardan oluşan son etaplarda zorlanan ekip, yükselen irtifayı da göz önünde bulundurarak yavaş ama güvenli ilerleyerek saat 16.30 da 3560 m yüksekliğindeki Eznevit Zirve'ye ulaştı. Aladağların en çok tırmanılan zirvelerinden olan Eznevit Zirve uzun rotası ve birçok vadi sistemini gören güzel manzarası ile isim yapmış bir zirve olarak biliniyor. ZİRVE DİREĞİNE TÜRK BAYRAĞINI ÇEKTİLER Zirve noktasında, bayrağı bulunmayan direğe bir de bayrak çeken dağcılar zirve defterini imzaladıktan sonra saat 17.30 da Güney Çarşak Rotasından dönüşe geçtiler. Güneşin batışıyla Vadi tabanındaki ormanlık alana ulaşan dağcılar, havanın kararmasına rağmen dolunayın aydınlığında oldukça keyifli bir yürüyüşten sonra saat 21.15 sıralarında sorunsuz bir şekilde kamp alanına ulaştılar. Başarılı zirve tırmanışını kampta pişirdikleri lezzetli bir akşam yemeği ile kutlayan Kırşehir’li dağcılar çaylarını yudumlarken edinilen tecrübeler/çıkarılacak dersler üzerinde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ertesi gün, kamp alanının batısında yer alan küçük zirvelere çıkan dağcılar bu tırmanışlarının ardından Kırşehir e döndüler.
Kırşehirli dağcılar, Niğde'de bulunan Aladağlardaki 3560 metre yüksekliğindeki Eznevit Zirvesi'ne tırmandılar.Bu tırmanış Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciğinin 3 bin metre üzerindeki ilk tırmanışı oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğinin 2024 yılındaki planlı ikinci il dışı faaliyeti olan Eznevit Zirve (3560m-Aladağlar) tırmanışı Kırşehir’den 4 dağcı tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Kırşehir dağcılığı açısından ayrı bir öneme sahip olan bu tırmanış Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğince organize edilen ve dağcıların tamamının Kırşehir’den olduğu ilk resmi 3000 metre üzeri tırmanış. 

YÜKSEK RAKIMA VÜCUTLARINI ALIŞTIRMAK İÇİN İLK GÜN 2000 METREYE TIRMANDILAR

Dağcılar 20-22 Haziran 2024 tarihleri arasında Aladağlar Milli Parkı Emli Vadisinde “Sarı Mehmedin Yurdu” olarak bilinen mevkide 3 gün 2 gece süre kamp yaptı. İlk gün saat 19.00 da kamp alanına gelen dağcılar çadırlarını attıktan sonra yüksek rakıma alışmak, gece rahat uyumak ve ertesi gün performanslarını arttırmak için yaklaşık 2200 m yükseklikteki tepeye tırmandı. Dağcılar 21.00 sıralarında kampa dönerek yemeklerini yedikten sonra uyumak için çadırlarına geçtiler.

3560 METRELİK ZORLU ZİRVEYE ULAŞMAK KOLAY OLMADI: 10 SAAT SÜRDÜ

Eznevit Zirve tırmanışı için sabah saat 05.00 da uyanan dağcılar 06.45 te Klasik Batı tırmanış rotasına girdiler. Oldukça dik ve slab kayalardan oluşan son etaplarda zorlanan ekip, yükselen irtifayı da göz önünde bulundurarak yavaş ama güvenli ilerleyerek saat 16.30 da 3560 m yüksekliğindeki Eznevit Zirve'ye ulaştı. Aladağların en çok tırmanılan zirvelerinden olan Eznevit Zirve uzun rotası ve birçok vadi sistemini gören güzel manzarası ile isim yapmış bir zirve olarak biliniyor.

ZİRVE DİREĞİNE TÜRK BAYRAĞINI ÇEKTİLER

Zirve noktasında, bayrağı bulunmayan direğe bir de bayrak çeken dağcılar zirve defterini imzaladıktan sonra saat 17.30 da Güney Çarşak Rotasından dönüşe geçtiler. Güneşin batışıyla Vadi tabanındaki ormanlık alana ulaşan dağcılar, havanın kararmasına rağmen dolunayın aydınlığında oldukça keyifli bir yürüyüşten sonra saat 21.15 sıralarında sorunsuz bir şekilde kamp alanına ulaştılar. Başarılı zirve tırmanışını kampta pişirdikleri lezzetli bir akşam yemeği ile kutlayan Kırşehir’li dağcılar çaylarını yudumlarken edinilen tecrübeler/çıkarılacak dersler üzerinde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ertesi gün, kamp alanının batısında yer alan küçük zirvelere çıkan dağcılar bu tırmanışlarının ardından Kırşehir e döndüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Battal
(23.07.2024 08:54 - #8918)
Everest e tırmanmışlar gibi aktarıyoruz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.