Kırşehirli Büyük Yetenek Şarkılar Bizi Söyler Programına Konuk Oldu

SANAT 07.11.2021 - 11:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Büyük Yetenek Şarkılar Bizi Söyler Programına Konuk Oldu

  Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki bölümünde adeta “Türkü Gecesi" yaşandı. Kendine has yorumuyla türkülere yeni bir nefes olan Kırşehirli ünlü sanatçı Özgür Can Çoban da Şarkılar Bizi Söyler’de yer aldı.Kırşehir yöresine ait birbirinden güzel türküleri seslendiren Özgür Can Çoban büyük beğeni aldı.   ÖZGÜR CAN ÇOBAN KİMDİR? Özgür Can Çoban 14 Kasım 1994 yılında Kırşehir'de doğmuştur. 6 yaşında ‘Özgür Can Müzik Evinde’ müziğe ilk adımlarını attı. Lise eğitimini sürdürürken Trt Müzik programlarında vokal ses olarak çalışmaya başlayan Özgür Can, Trt’ nin yapmış olduğu ses yarışmalarında birincilikler kazanarak aynı yıl içerisinde TRT kurumun da Türk Halk Müziği “Sözleşmeli Ses Sanatçısı" olarak görev aldı. Genç yaşına rağmen TRT Türk Halk Müziği repertuarına derleme çalışmaları yaptı. ODTÜ üniversitesinin düzenlemiş olduğu çok sayıda usta sanatçının katıldığı ‘’Ustalar Arasında’’ etkinliğinde yer alan en genç sanatçı olarak ödüllendirildi. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başlayan Özgür Can İTÜ TMDK'da Erol Parlak, Can Etili ve Zara’dan nazariyat, şan ve repertuar dersleri aldı. Sanatçı, Sahne-beden, jest ve mimik eğitimini tiyatro ve Sinema sanatçısı Ziya Kürküt’ den aldı. Neşet Ertaş'ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri'nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi. Emel Sayın, Zara, Kenan Doğulu, Nükhet Duru, gibi sanatçılara vokal olarak eşlik etti. Çok sayıda enstrüman çalabilen güçlü yorumu ve sesiyle Özgür Can Çoban ‘’Kral Türkiye Müzik Ödülleri Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödülleri’’nde ”En İyi Genç Yetenek" olarak gösterildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden Yüksek Onur Derecesi ile Mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Performans Anasanat Dalı Çalgı - Ses Yüksek Lisans Programını Birincilik ile kazandı. Birçok dizi ve reklam müziği çalışmaları yaptı.   ŞARKILAR BİZİ SÖYLER PROGRAMININ TAMAMI İÇİN :  

 

Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki bölümünde adeta “Türkü Gecesi" yaşandı. Kendine has yorumuyla türkülere yeni bir nefes olan Kırşehirli ünlü sanatçı Özgür Can Çoban da Şarkılar Bizi Söyler’de yer aldı.Kırşehir yöresine ait birbirinden güzel türküleri seslendiren Özgür Can Çoban büyük beğeni aldı.

 

ÖZGÜR CAN ÇOBAN KİMDİR?

Özgür Can Çoban 14 Kasım 1994 yılında Kırşehir'de doğmuştur. 6 yaşında ‘Özgür Can Müzik Evinde’ müziğe ilk adımlarını attı. Lise eğitimini sürdürürken Trt Müzik programlarında vokal ses olarak çalışmaya başlayan Özgür Can, Trt’ nin yapmış olduğu ses yarışmalarında birincilikler kazanarak aynı yıl içerisinde TRT kurumun da Türk Halk Müziği “Sözleşmeli Ses Sanatçısı" olarak görev aldı. Genç yaşına rağmen TRT Türk Halk Müziği repertuarına derleme çalışmaları yaptı. ODTÜ üniversitesinin düzenlemiş olduğu çok sayıda usta sanatçının katıldığı ‘’Ustalar Arasında’’ etkinliğinde yer alan en genç sanatçı olarak ödüllendirildi.

2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başlayan Özgür Can İTÜ TMDK'da Erol Parlak, Can Etili ve Zara’dan nazariyat, şan ve repertuar dersleri aldı. Sanatçı, Sahne-beden, jest ve mimik eğitimini tiyatro ve Sinema sanatçısı Ziya Kürküt’ den aldı. Neşet Ertaş'ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri'nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi.

Emel Sayın, Zara, Kenan Doğulu, Nükhet Duru, gibi sanatçılara vokal olarak eşlik etti. Çok sayıda enstrüman çalabilen güçlü yorumu ve sesiyle Özgür Can Çoban ‘’Kral Türkiye Müzik Ödülleri Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödülleri’’nde ”En İyi Genç Yetenek" olarak gösterildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden Yüksek Onur Derecesi ile Mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Performans Anasanat Dalı Çalgı - Ses Yüksek Lisans Programını Birincilik ile kazandı. Birçok dizi ve reklam müziği çalışmaları yaptı.

 

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER PROGRAMININ TAMAMI İÇİN :

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.