Kırşehirli Bozlak Ustası Dursun Uçar Hayatını Kaybetti

SANAT 19.07.2022 - 14:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Bozlak Ustası Dursun Uçar Hayatını Kaybetti

Kırşehirli ünlü bozlak ustası Dursun Uçar 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bir süredir amansız hastalığı ile mücadele eden Bozlak Sanatçısı Dursun Uçar Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyordu.Çiçekdağı nüfusuna kayıtlı olan Uçar, Kırıkkale'de ikamet ediyordu.Dursun Uçar'ın acı haberi sevenleerini üzdü. Acı haberi yeğeni Tahir Uçar sosyal medya hesabından “Dursun amcamı kaybettik” paylaşımıyla duyurdu. 9 yaşında dönemin tezene ustaları Muharrem Ertaş, Hacı Taşan ve Neşet Ertaş’tan feyz alarak kendi kendine bağlama öğrenen Uçar, abdal ve teberlik kültürünün de yaşayan isimleri arasında yer alıyordu.    UNUTULMAYANA ESERLERE İMZA ATTI  Yaklaşık 57 yıldır yanından ayırmadığı bağlamasıyla söylediği türkülerle insanların gönlünde  ayrı bir sevgi kazanan Dursun Uçar, 68 yaşında hayata veda etti. Sayısız türkü ve çeşitli eserlere imza atan Uçar, evli ve beş çocuk babası idi. ‘Gülersen gül açar yaz olur, ‘Usandım kader’ gibi insanların dilinde unutulmayan birçok esere imza atan Uçar’ın ölümü ailesi, sevenleri ve müzik camiasını da derinden yasa boğdu. 
Kırşehirli ünlü bozlak ustası Dursun Uçar 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bir süredir amansız hastalığı ile mücadele eden Bozlak Sanatçısı Dursun Uçar Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyordu.Çiçekdağı nüfusuna kayıtlı olan Uçar, Kırıkkale'de ikamet ediyordu.Dursun Uçar'ın acı haberi sevenleerini üzdü. Acı haberi yeğeni Tahir Uçar sosyal medya hesabından “Dursun amcamı kaybettik” paylaşımıyla duyurdu. 9 yaşında dönemin tezene ustaları Muharrem Ertaş, Hacı Taşan ve Neşet Ertaş’tan feyz alarak kendi kendine bağlama öğrenen Uçar, abdal ve teberlik kültürünün de yaşayan isimleri arasında yer alıyordu. 

 


UNUTULMAYANA ESERLERE İMZA ATTI 

Yaklaşık 57 yıldır yanından ayırmadığı bağlamasıyla söylediği türkülerle insanların gönlünde  ayrı bir sevgi kazanan Dursun Uçar, 68 yaşında hayata veda etti. Sayısız türkü ve çeşitli eserlere imza atan Uçar, evli ve beş çocuk babası idi. ‘Gülersen gül açar yaz olur, ‘Usandım kader’ gibi insanların dilinde unutulmayan birçok esere imza atan Uçar’ın ölümü ailesi, sevenleri ve müzik camiasını da derinden yasa boğdu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.