Kırşehirli Artık Hayvanı İçin Bile Ankara'ya Gidiyor

SAĞLIK 08.07.2020 - 12:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Artık Hayvanı İçin Bile Ankara'ya Gidiyor

Kırşehirlinin kendi memleketinde sağlık alanındaki yetersizlikler nedeniyle Ankara ve Kayseri gibi illere gitme geleneği yeni bir boyut kazandı.Zorlu bir doğumun ardından kalçasında kırık oluşan inek yavrusunu kucaklayan sahipleri Ankara'nın yolunu tuttu.

  Mucur'a bağlı Geycek Köyünde hayvan üreticiliği yapan Mahmut ve Fatih Öztürk kardeşler, zorlu bir doğum geçiren inek yavrusunun kalçasında meydana gelen sakatlık nedeniyle önce Kırşehir'de tedavi ettirmek istedi.Türkiye'de en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Kırşehir'de hayvan hastanesi olmayınca  Öztürk kardeşler de  yeni doğan danalarını kucaklarına  alarak Ankara'nın yolunu tuttu.     Geçtiğimiz hafta doğum yapan dananın ayağındaki sorun için yeterli çözümü bölgede bulamadıkları için kardeşi Fatih Öztürk ile beraber kucaklarında Ankara Üniversitesine bağlı Hayvan Hastanesine geldiklerini belirten Mahmut Öztürk, “emar ve rontgen işlemlerini tamamladık, sağolsun yetkililer ilgileniyor ve tedavi için somut kararın verilmesini bekliyoruz, onlar ağızı dili olmayan evlatlarımız, onlar bizim herşeyimiz, onlara sadece geçim kaynağı olarak bakmıyoruz, evlatlarımızın ve devletimizin geleceği olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.     Hayvanlarını çok sevdiğini belirten Mahmut Öztürk’ün her yeni doğan hayvana bir isim koyduğunu ve kalçasında ve ayağında kırık bulunan hayvanına “Ercemil” ismini verdiğini belirtti.Tedavi sonrası yavrunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.  
Kırşehirlinin kendi memleketinde sağlık alanındaki yetersizlikler nedeniyle Ankara ve Kayseri gibi illere gitme geleneği yeni bir boyut kazandı.Zorlu bir doğumun ardından kalçasında kırık oluşan inek yavrusunu kucaklayan sahipleri Ankara'nın yolunu tuttu.

 

Mucur'a bağlı Geycek Köyünde hayvan üreticiliği yapan Mahmut ve Fatih Öztürk kardeşler, zorlu bir doğum geçiren inek yavrusunun kalçasında meydana gelen sakatlık nedeniyle önce Kırşehir'de tedavi ettirmek istedi.Türkiye'de en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Kırşehir'de hayvan hastanesi olmayınca  Öztürk kardeşler de  yeni doğan danalarını kucaklarına  alarak Ankara'nın yolunu tuttu.

 

 

Geçtiğimiz hafta doğum yapan dananın ayağındaki sorun için yeterli çözümü bölgede bulamadıkları için kardeşi Fatih Öztürk ile beraber kucaklarında Ankara Üniversitesine bağlı Hayvan Hastanesine geldiklerini belirten Mahmut Öztürk, “emar ve rontgen işlemlerini tamamladık, sağolsun yetkililer ilgileniyor ve tedavi için somut kararın verilmesini bekliyoruz, onlar ağızı dili olmayan evlatlarımız, onlar bizim herşeyimiz, onlara sadece geçim kaynağı olarak bakmıyoruz, evlatlarımızın ve devletimizin geleceği olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Hayvanlarını çok sevdiğini belirten Mahmut Öztürk’ün her yeni doğan hayvana bir isim koyduğunu ve kalçasında ve ayağında kırık bulunan hayvanına “Ercemil” ismini verdiğini belirtti.Tedavi sonrası yavrunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.