Kırşehir'in Temel Su İhtiyacını Gasp Etmek İstiyorlar

GÜNDEM 26.06.2024 - 21:33, Güncelleme: 26.06.2024 - 21:33
 

Kırşehir'in Temel Su İhtiyacını Gasp Etmek İstiyorlar

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile birlikte Cacabey Meydanı'nda altın madenlerine karşı düzenlenen imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.

Kervansaray Dağları'nda başlatılan altın çalışmaları nedeniyle büyük risk altında bulunan Kırşehir'de Kent Konseyi tarafından imza kampanyası başlatılmıştı.Kampanyanın 3. gününde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ile birlikte imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.     İmza kampanyası ve basın açıklamasına destek veren tüm siyasi parti, sendika, dernek, STK temsilcileri, Köy Muhtarları ve vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:   “O bölgedeki altın madeni faaliyetleri bizim su havzamızı tehdit ediyor.Kırşehir'in içme suyunun yüzde 80'i o bölgeden geliyor.Maden üretimi sırasında saatte 180 ton su kullanılacağı söyleniyor.Bu miktar Kırşehirli'nin temel ihtiyacı olan suyun gasp edilmesi ve Kırşehir'in susuz bırakılması anlamına geliyor.Bugün buradaki kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın ardından eyleme geçeceğiz ve protestolarımıza hep birlikte devam edeceğiz.Uluslararası firmaların yer altından çıkardıkları altınların hiçbir zaman Türkiye ekonomisine faydası olmamıştır, aksine sadece kendi ülkelerine faydası olmuştur. Çıkarılan beyana esas madenin yüzde 2’sini ülkemize verip gidiyorlar.Devlet tarafından kayıt altına alınan miktar ise firmanın beyanına göre belirleniyor. O oran da bu çevreyi talan etmedeki hesaba sığıyorsa hep birlikte çıkaralım diyebiliriz ama değmiyor. Ortaya çıkan pislik, çevre kirliliği ve kimyasalları, siyanürleri çocuklarımıza, ülkemize bırakıp gidecekler. Siyanür havuzları üzerinden kuş dahi uçmuyor. Bu yüzden hep birlikte bu eylemlerimizi devam ettireceğiz ve sonuna kadar da arkasında duracağız. Bu nedenle bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza temiz hava ve temiz su bırakmak için hep birlikte; el birliğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.”   Kırşehir Milletvekili Metin ilhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir Kent Konseyi Temsilcisi Ömer Duran ve bazı köy muhtarları da konuyla ilgili tepkilerini içeren açıklamada bulundular.    
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile birlikte Cacabey Meydanı'nda altın madenlerine karşı düzenlenen imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.
Kervansaray Dağları'nda başlatılan altın çalışmaları nedeniyle büyük risk altında bulunan Kırşehir'de Kent Konseyi tarafından imza kampanyası başlatılmıştı.Kampanyanın 3. gününde Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ile birlikte imza kampanyasına katılarak basın açıklamasında bulundu.
 
 
İmza kampanyası ve basın açıklamasına destek veren tüm siyasi parti, sendika, dernek, STK temsilcileri, Köy Muhtarları ve vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:
 
“O bölgedeki altın madeni faaliyetleri bizim su havzamızı tehdit ediyor.Kırşehir'in içme suyunun yüzde 80'i o bölgeden geliyor.Maden üretimi sırasında saatte 180 ton su kullanılacağı söyleniyor.Bu miktar Kırşehirli'nin temel ihtiyacı olan suyun gasp edilmesi ve Kırşehir'in susuz bırakılması anlamına geliyor.Bugün buradaki kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın ardından eyleme geçeceğiz ve protestolarımıza hep birlikte devam edeceğiz.Uluslararası firmaların yer altından çıkardıkları altınların hiçbir zaman Türkiye ekonomisine faydası olmamıştır, aksine sadece kendi ülkelerine faydası olmuştur. Çıkarılan beyana esas madenin yüzde 2’sini ülkemize verip gidiyorlar.Devlet tarafından kayıt altına alınan miktar ise firmanın beyanına göre belirleniyor. O oran da bu çevreyi talan etmedeki hesaba sığıyorsa hep birlikte çıkaralım diyebiliriz ama değmiyor. Ortaya çıkan pislik, çevre kirliliği ve kimyasalları, siyanürleri çocuklarımıza, ülkemize bırakıp gidecekler. Siyanür havuzları üzerinden kuş dahi uçmuyor. Bu yüzden hep birlikte bu eylemlerimizi devam ettireceğiz ve sonuna kadar da arkasında duracağız. Bu nedenle bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza temiz hava ve temiz su bırakmak için hep birlikte; el birliğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.”
 
Kırşehir Milletvekili Metin ilhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir Kent Konseyi Temsilcisi Ömer Duran ve bazı köy muhtarları da konuyla ilgili tepkilerini içeren açıklamada bulundular.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kırşehirli
(27.06.2024 18:02 - #8655)
Bir sarraf olarak çok mutlu oldum, biz kırşehırlilere bedava vereceklermiş altınları, satın dıyorlar para kazanın diyorlar,iyi ki varsınız
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.