Kırşehir'in Çocuklarına da Bunu Yaşatacaklar

GÜNDEM 16.10.2024 - 08:00, Güncelleme: 16.10.2024 - 07:59
 

Kırşehir'in Çocuklarına da Bunu Yaşatacaklar

Kırşehir'de ''gençlerinizi işe alacağız'' diye vaat edilen altın madeninin ortağı Fernas'ın işçileri Ankara'da açlık grevi gerçekleştiriyor.İşçiler ölümle burun buruna çalıştırıldıkları için sendikaya üye olmuş ve Ferhat Nasıroğlu tarafından işten atılmışlardı.

Çimeli, Körpınar, Çuğun ve Kızılcaköy'a (Özbağ) ait mera ve antik yerleşim sahalarında altın madeni araması gerçekleştiren ve üretime geçmek isteyen Defaş'ın ortaklarından olan Fernas bünyesinde çalışan işçiler, ölümle burun buruna çalıştırıldıklarını ve ölümle burun buruna olduklarını öne sürerek sendikaya üye olmuş ancak AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu tarafından işten çıkarılmışlardı.Bunun üzerine işçiler eyleme geçmiş ve Fernas'a ait Soma'daki fabrikanın önünde direnişe geçmişlerdi. Fernas işçileri daha sonra Ankara'ya yürümüşler ve Meclis'e gitmişlerdi.Maden işçileri daha sonra Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini sürdürmeye devam ettiler ve açlık grevine başladılar.Aynı firma Kırşehir'de altın madeni açmak istiyor ve bu bölgedeki köylülere çocuklarının ile alınacağı vaadinde bulunuyor. İnsanların bazıları ise çocuklarının işe alınacağını düşünerek madenden yana tavır koyuyor.Ancak ölümle burun buruna çalışan Fernas işçilerinin Ankara'da açlık grevine başlaması, Kırşehir'de de aynı sahnelerin yaşanacağı gerçeğini önümüzü koyuyor. Kırşehir'de işe alınacak çocuklar, hem zehirli kimyasallara maruz kalacaklar hem de Soma'daki gibi ölümle burun buruna çalışma koşullarında çalıştırılacaklar.Bununla da kalmayıp haklarını aradıklarında kapının önüne koyulacaklar ve belki de açlık grevi yapmak zorunda kalacaklar. Ankara'da açlık grevi yapan işçilerin aileleri yaşamak istediklerini, bakmak zorunda oldukları çocukları olduğunu ancak seslerini bir türlü duyuramadıklarını dile getiriyorlar.Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de gözaltına alınıyorlar.Seslerini duyuramıyorlar çünkü patronları Kırşehir'de de altın madeni işletmek isteyen AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu...Soyismi gibi yüreği nasırlaşmış bir adam... Gelecekte Kırşehir'de altın madenleri faaliyete geçtiğinde ve çocuklarımız bu madenlerde çalışmak zorunda kaldıklarında ki ağır ve yüksek teknolojiden ziyade maden tarlasına ve sömürgeye dönüştürülmek istenen ülkenin çocuklarının başka şansı kalmayacak ; ölümle burun buruna çalışacaklar ve erken yaşta kimyasallar nedeniyle hastalanacak ya da çökecekler. Acıma, merhamet ve vicdandan yoksun bu adamlara çocuklarımızı teslim etmemek ve onların süslü vaatlerinin aslında çocuklarımızı ölüme götürecek birer kandırmacadan ibaret olduğunu görmek; bu madenlerin faaliyete geçmemesi için Kırşehir olarak var gücümüzle mücadele etmemiz için gereken zamanı da vermiş olacaktır. Çocuklarımızı ölüme terk etmeyelim, vicdan ve merhamette yoksunların keyfine meze yapmayalım.Kırşehir'de altın madenlerine olanca gücümüzle ''hayır'' demeye devam edelim. Ömer Duran
Kırşehir'de ''gençlerinizi işe alacağız'' diye vaat edilen altın madeninin ortağı Fernas'ın işçileri Ankara'da açlık grevi gerçekleştiriyor.İşçiler ölümle burun buruna çalıştırıldıkları için sendikaya üye olmuş ve Ferhat Nasıroğlu tarafından işten atılmışlardı.

Çimeli, Körpınar, Çuğun ve Kızılcaköy'a (Özbağ) ait mera ve antik yerleşim sahalarında altın madeni araması gerçekleştiren ve üretime geçmek isteyen Defaş'ın ortaklarından olan Fernas bünyesinde çalışan işçiler, ölümle burun buruna çalıştırıldıklarını ve ölümle burun buruna olduklarını öne sürerek sendikaya üye olmuş ancak AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu tarafından işten çıkarılmışlardı.Bunun üzerine işçiler eyleme geçmiş ve Fernas'a ait Soma'daki fabrikanın önünde direnişe geçmişlerdi.

Fernas işçileri daha sonra Ankara'ya yürümüşler ve Meclis'e gitmişlerdi.Maden işçileri daha sonra Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini sürdürmeye devam ettiler ve açlık grevine başladılar.Aynı firma Kırşehir'de altın madeni açmak istiyor ve bu bölgedeki köylülere çocuklarının ile alınacağı vaadinde bulunuyor.

İnsanların bazıları ise çocuklarının işe alınacağını düşünerek madenden yana tavır koyuyor.Ancak ölümle burun buruna çalışan Fernas işçilerinin Ankara'da açlık grevine başlaması, Kırşehir'de de aynı sahnelerin yaşanacağı gerçeğini önümüzü koyuyor.

Kırşehir'de işe alınacak çocuklar, hem zehirli kimyasallara maruz kalacaklar hem de Soma'daki gibi ölümle burun buruna çalışma koşullarında çalıştırılacaklar.Bununla da kalmayıp haklarını aradıklarında kapının önüne koyulacaklar ve belki de açlık grevi yapmak zorunda kalacaklar.

Ankara'da açlık grevi yapan işçilerin aileleri yaşamak istediklerini, bakmak zorunda oldukları çocukları olduğunu ancak seslerini bir türlü duyuramadıklarını dile getiriyorlar.Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de gözaltına alınıyorlar.Seslerini duyuramıyorlar çünkü patronları Kırşehir'de de altın madeni işletmek isteyen AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu...Soyismi gibi yüreği nasırlaşmış bir adam...

Gelecekte Kırşehir'de altın madenleri faaliyete geçtiğinde ve çocuklarımız bu madenlerde çalışmak zorunda kaldıklarında ki ağır ve yüksek teknolojiden ziyade maden tarlasına ve sömürgeye dönüştürülmek istenen ülkenin çocuklarının başka şansı kalmayacak ; ölümle burun buruna çalışacaklar ve erken yaşta kimyasallar nedeniyle hastalanacak ya da çökecekler.

Acıma, merhamet ve vicdandan yoksun bu adamlara çocuklarımızı teslim etmemek ve onların süslü vaatlerinin aslında çocuklarımızı ölüme götürecek birer kandırmacadan ibaret olduğunu görmek; bu madenlerin faaliyete geçmemesi için Kırşehir olarak var gücümüzle mücadele etmemiz için gereken zamanı da vermiş olacaktır.

Çocuklarımızı ölüme terk etmeyelim, vicdan ve merhamette yoksunların keyfine meze yapmayalım.Kırşehir'de altın madenlerine olanca gücümüzle ''hayır'' demeye devam edelim.

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİKEN
(19.10.2024 11:06 - #10643)
Akp demek; Altının sarısı, Doların yeşili, Betonun grisi demektir.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.