Kırşehir'i Koruma Platformu Kuruldu
Kırşehir'i Koruma Platformu Kuruldu
Kırşehir'i tehdit eden vahşi altın madenciliğine karşı ,Kırşehir'i koruma platformu kuruldu.Platformun başkanı ise sosyal sorumluluk projeleri ile bilinen İş İnsanı Mustafa Düğer oldu.
Kırşehir'i tehdit eden vahşi altın madenciliğine karşı ,Kırşehir'i koruma platformu kuruldu.Platformun başkanı ise sosyal sorumluluk projeleri ile bilinen İş İnsanı Mustafa Düğer oldu.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun Kırşehir'i tehdit eden altın madenciliğine karşı mücadele çağrısının ardından Kırşehir Kent Konseyi tarafından araştırma komisyonu kurulmuştu.Bu oluşumun ardından Kırşehir'i korumak adına yeni oluşumlar da ortaya çıkımaya başladı.Ankara'da faaliyet yürüten İş İnsanı Mustafa Düğer'in başkanı olduğu Kırşehir'i Koruma Platformu kuruldu.Platformun ilk hedefi ilk etapta arama arama ruhsatı bulunan ve Kırşehir’in su yatakları, Malya ovası, Seyfe gölü ve bölgedeki tarım ve hayvancılığı yok edeceğine kesin gözle bakılan altın madenlerinden Kırşehir’i korumak olacak.
Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Kent Konseyinin içerisinde yer aldığı Platforma, Ankara Mimarlar Odası dahil olurken Kırşehirli dernek, federasyon ve vakıfların destek vermesi bekleniyor.Kırşehirli İş insanı Mustafa Düger önderliğinde kurulan Kırşehir’i Koruma Platformu’nun koordinatörlüğünü gazeteci Erdem Yeşer yürütüyor.
KIRŞEHİR’İ KORUMA PLATFORMU KURULDU
Kırşehir’i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, yaptığı açıklamada;
“Ülkemize değer katacak her şeyin yanında oluruz, biz altın çıkarılırken uygulanacak vahşi sisteme, yok edeceği Seyfe gölüne, Kırşehir’in yüz binlerce insanın içme suyuna kast eden arama ve çıkartma yöntemlerine karşıyız, doğaya zarar vermeyen bir sistemle Devletimiz kendisi çıkartsın bir itirazımız yok, gelinen noktada ve elde ettiğimiz verilerde Kırşehir’in su havzası katledilecek, Seyfe tamamen bitecek, çevre köylerde tarım ve hayvancılık son bulacak, bilimin ışığında durmak için bu toplantıyı tertip ettik ve verilen destekler için şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Düger “Hammadde kaynaklarından katma değer yaratacak teknolojilerin geliştirilmesi elbette sağlanmalıdır. Ancak, kaynakların hesapsız, koşulsuz ve hedefsiz üretimleri ülkelere çoğu zaman katkı sağlamayabilir. Öncelikli olarak hangi madenin aranacağı ve işletileceği, önemli ve saptanması gereken bir konudur. Bu da birçok parametreye bağlı olarak saptanır. Kaynak üretiminde öncelik tespiti yapmak gerekir, ama yetmez.
Üretim teknolojilerinin faaliyete geçebilmesi için bu faaliyetlerin yasalarla ya da uluslararası sözleşmelerle uyum içinde olması, onlarla çelişmemesi gerekmektedir. Ayrıca, üretim aşamasında da bu faaliyetler denetlenebilmelidir ve sürdürülebilir kullanım için gerekli tüm önlemler alınmalıdır.’’
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.