Kırşehir Yöresel Yemekleri Yarışması Düzenlendi

KÜLTÜR 30.06.2021 - 12:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Yöresel Yemekleri Yarışması Düzenlendi

2021 Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yöresel Lezzetler Yaşatılıyor yarışması TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Yöresel lezzetlerin unutulmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile Yöresel Lezzetler Yaşatılıyor yemek yarışması düzenlendi. Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Kırşehir’in yöresel tatları çirleme, besmeç, lepe, çullama ve etsiz topalak çorbası 10 yarışmacı tarafından hazırlandı. En lezzetli yemeği jüriye sunmak için öğrenciler zamanla yarıştı. Jüri üyeleri yemekleri lezzet, yöresellik, sunum, hijyen ve teknik kategorileri üzerinden puanladı. İlk üçe giren öğrencilere ise ödülleri takdim edildi.     Ödül törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali İbrahim Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu ve öğretmenler katılım sağladı.     Öğrencilerin yemeklerini tadan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Bakan Varank ayrıca yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilere tablet sözü verdi.     Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ün ricası üzerine Master Chef Türkiye programının bir bölümünün Kırşehir’de çekilmesi için de girişimde bulunacağını belirten Bakan Varank, Kırşehir’in yöresel lezzetlerinin yaşatılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.  
2021 Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yöresel Lezzetler Yaşatılıyor yarışması TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Yöresel lezzetlerin unutulmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile Yöresel Lezzetler Yaşatılıyor yemek yarışması düzenlendi. Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Kırşehir’in yöresel tatları çirleme, besmeç, lepe, çullama ve etsiz topalak çorbası 10 yarışmacı tarafından hazırlandı. En lezzetli yemeği jüriye sunmak için öğrenciler zamanla yarıştı. Jüri üyeleri yemekleri lezzet, yöresellik, sunum, hijyen ve teknik kategorileri üzerinden puanladı. İlk üçe giren öğrencilere ise ödülleri takdim edildi.

 

 

Ödül törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali İbrahim Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu ve öğretmenler katılım sağladı.

 

 

Öğrencilerin yemeklerini tadan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Bakan Varank ayrıca yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilere tablet sözü verdi.

 

 

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ün ricası üzerine Master Chef Türkiye programının bir bölümünün Kırşehir’de çekilmesi için de girişimde bulunacağını belirten Bakan Varank, Kırşehir’in yöresel lezzetlerinin yaşatılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.