Kırşehir Yeşermeye Devam Ediyor

YAŞAM 11.10.2021 - 13:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Yeşermeye Devam Ediyor

Son dönemde ağaçlandırma çalışmaları ile gündeme gelen Kırşehir'de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 729 bin fidan toprakla buluşacak.

Orman varlığı bakımından Türkiye'nin en fakir illeri arasında yer alan Kırşehir'de özellikle Kervansaray Dağı eteklerindeki ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte orman varlığında önemli bir artış yaşanıyor.Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yine Kervansaray Dağı eteklerinde 240 hektarlık boş alan orman alanı olarak kazandırılacak.     11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında ağaçlandırılacak olan alanda çalışmalar devam ederken traktör ve iş makinaları ile teraslandırılan alana 729 bin fidan dikileceği öğrenildi.Çalışmalar kapsamında ayrıca dikim için bölgeye gelecek öğrenciler taşıyacak araçlar için de park alanları oluşturuluyor.      
Son dönemde ağaçlandırma çalışmaları ile gündeme gelen Kırşehir'de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 729 bin fidan toprakla buluşacak.

Orman varlığı bakımından Türkiye'nin en fakir illeri arasında yer alan Kırşehir'de özellikle Kervansaray Dağı eteklerindeki ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte orman varlığında önemli bir artış yaşanıyor.Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yine Kervansaray Dağı eteklerinde 240 hektarlık boş alan orman alanı olarak kazandırılacak.

 

 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında ağaçlandırılacak olan alanda çalışmalar devam ederken traktör ve iş makinaları ile teraslandırılan alana 729 bin fidan dikileceği öğrenildi.Çalışmalar kapsamında ayrıca dikim için bölgeye gelecek öğrenciler taşıyacak araçlar için de park alanları oluşturuluyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.