Kırşehir Yemekleri Yarıştı

KÜLTÜR 14.09.2022 - 22:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Yemekleri Yarıştı

35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 10.’su düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Ağalar Konağında gerçekleştirildi.     Yarışmacılar Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele etti.     Yarışma sonunda düzenlenen ödül törenine Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, protokol üyeleri ve esnaf odası başkanları katıldı. Yöresel hamur işleri ve tatlılar kategorisinde 1. Hatice Mert (Yoğurtlu Kıymalı Kesme Mantı) 2. Emsal Haykır (Cevizli Pekmezli Pelte) 3. Tülay Sağkal (Gül Diyarı); Ahi Sofrası kategorisinde 1. Sibel kuzu (ahi pekmez helvası) 2. Ayşegül Orhan (sirken otlu börek) 3. Bertuğ Can Sürsavur (ahi güllemesi); Yöresel Et Ve Sebze Yemekleri kategorisinde 1. Mevlüde Takmaz (cemele biber dolması) 2. Nurdan Dernek (çirleme) 3. Döndü Borhan (sulu köfte) oldu.     Üçüncü olan yarışmacılara Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından birer çeyrek altın, ikinci olan yarışmacılara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ikişer çeyrek altın; üçüncü olan yarışmacılara ise Vali H. Mete Buhara tarafından üçer çeyrek altın verildi.   Dereceye giremeyen katılımcılara ise Kırşehir ESOB tarafından hediyeler verildi.    
35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 10.’su düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Ağalar Konağında gerçekleştirildi.

 

 

Yarışmacılar Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele etti.

 

 

Yarışma sonunda düzenlenen ödül törenine Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, protokol üyeleri ve esnaf odası başkanları katıldı. Yöresel hamur işleri ve tatlılar kategorisinde 1. Hatice Mert (Yoğurtlu Kıymalı Kesme Mantı) 2. Emsal Haykır (Cevizli Pekmezli Pelte) 3. Tülay Sağkal (Gül Diyarı); Ahi Sofrası kategorisinde 1. Sibel kuzu (ahi pekmez helvası) 2. Ayşegül Orhan (sirken otlu börek) 3. Bertuğ Can Sürsavur (ahi güllemesi); Yöresel Et Ve Sebze Yemekleri kategorisinde 1. Mevlüde Takmaz (cemele biber dolması) 2. Nurdan Dernek (çirleme) 3. Döndü Borhan (sulu köfte) oldu.

 

 

Üçüncü olan yarışmacılara Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından birer çeyrek altın, ikinci olan yarışmacılara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ikişer çeyrek altın; üçüncü olan yarışmacılara ise Vali H. Mete Buhara tarafından üçer çeyrek altın verildi.

 

Dereceye giremeyen katılımcılara ise Kırşehir ESOB tarafından hediyeler verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.