Kırşehir Vergi Dairesi İnternet Sitelerini İnceleme Altına Aldı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2016 - 12:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Vergi Dairesi İnternet Sitelerini İnceleme Altına Aldı

Kırşehir vergi dairesi internet üzerinden  faaliyet gösteren ve kar amacı güden siteler hakkında işlem başlatıldı. Vergi kaçakçılığının önüne geçmek isteyen vergi dairesi, internet üzerinden faaliyet gösteren ve son zamanlarda artış gösteren haber siteleri, e-ticaret siteleri hakkında inceleme başlattı.Buna göre haber ve e-ticaret sitesi imtiyaz sahipleri veya sitelerin vergi mükellefi olup olmadığı inceleme altına alındı.Faaliyet gösterdiği halde vergi mükellefi olmayan site ve site sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacak.Aynı zamanda devlet memuru olduğu halde bu tür faaliyet yürütenler hakkında da yasal işlem başlatılacak.Vergi mükellefi olmayan ve kurumsal kimlik kazanmayan sitelere vergi mükellefi olma zorunluluğu getirilecek.Böylece vergi kaybının önüne geçilecek.  
Kırşehir vergi dairesi internet üzerinden  faaliyet gösteren ve kar amacı güden siteler hakkında işlem başlatıldı.

Vergi kaçakçılığının önüne geçmek isteyen vergi dairesi, internet üzerinden faaliyet gösteren ve son zamanlarda artış gösteren haber siteleri, e-ticaret siteleri hakkında inceleme başlattı.Buna göre haber ve e-ticaret sitesi imtiyaz sahipleri veya sitelerin vergi mükellefi olup olmadığı inceleme altına alındı.Faaliyet gösterdiği halde vergi mükellefi olmayan site ve site sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacak.Aynı zamanda devlet memuru olduğu halde bu tür faaliyet yürütenler hakkında da yasal işlem başlatılacak.Vergi mükellefi olmayan ve kurumsal kimlik kazanmayan sitelere vergi mükellefi olma zorunluluğu getirilecek.Böylece vergi kaybının önüne geçilecek.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.