Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ten OHAL açıklaması

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2016 - 14:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ten OHAL açıklaması

Vali Necati Şentürk, Olağanüstü Hal Kanunu hakkında basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirme yaptı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Garnizon Komutanı Jan. Albay Hüseyin Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Gazeteciler katıldı. Olağanüstü Hal uygulaması hakkında bilgilendirme yapan Vali Şentürk, Türkiye halkının teslim aldığı darbeciye dahi asil davrandığını söyledi. “Halk Milli İradenin Sembolü oldu” 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde milli iradenin sembolünün halk olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, “Anayasa ile kurulan hür demokratik düzeni, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketleri sebebiyle Anayasanın 120’inci maddesi ile 2935 sayılı olağanüstü hal kanununun 3. Maddesinin birinci fıkrası (b) bendine göre ülke genelinde 90 gün süre ile OHAL ilan edilmesi Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmış ve resmi gazetede yayımlanmıştır. TBMM’inde ise onaylanmıştır.”dedi. “İl Merkezi ve İlçelerde Olağan Üstü Hal Büroları kurulacak” İl Merkezi ve ilçelerde olağan üstü hal bürolarının kurularak merkezde Vali, ilçelerde ise Kaymakamlara yetkilerin verildiğini anlatan Vali Şentürk, “Olağanüstü hal Anayasal bir müessesedir. Anayasal ve yasal bir yönetim biçimidir. Olağanüstü hal kamuda iş ve işlemlerin hızlı ve etkin işlemesi ve halka kolaylık için valilerin yetkilerini arttıran bir uygulamadır. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu değildir. Olağan hayatın akışına aykırı uygulamalar olmayacaktır.”diye konuştu. Vatandaşların kimlik beyanlarını yapabilecek belgeleri de üzerinde taşımaları gerektiğini bildiren Vali Şentürk, “Gerçekleşen darbe girişimi sonrası halk milli iradenin sembolü olurken teslim alınan darbecilere de asil davranılmıştır. Kırşehir Garnizon Komutanı Jan. Albay Hüseyin Altuntaş ise ilk dakikalardan itibaren yanımızda olmuştur.”ifadelerini kullandı. Basın toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Vali Necati Şentürk, Olağanüstü Hal Kanunu hakkında basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirme yaptı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Garnizon Komutanı Jan. Albay Hüseyin Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Gazeteciler katıldı. Olağanüstü Hal uygulaması hakkında bilgilendirme yapan Vali Şentürk, Türkiye halkının teslim aldığı darbeciye dahi asil davrandığını söyledi. “Halk Milli İradenin Sembolü oldu” 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde milli iradenin sembolünün halk olduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, “Anayasa ile kurulan hür demokratik düzeni, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketleri sebebiyle Anayasanın 120’inci maddesi ile 2935 sayılı olağanüstü hal kanununun 3. Maddesinin birinci fıkrası (b) bendine göre ülke genelinde 90 gün süre ile OHAL ilan edilmesi Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmış ve resmi gazetede yayımlanmıştır. TBMM’inde ise onaylanmıştır.”dedi.

“İl Merkezi ve İlçelerde Olağan Üstü Hal Büroları kurulacak” İl Merkezi ve ilçelerde olağan üstü hal bürolarının kurularak merkezde Vali, ilçelerde ise Kaymakamlara yetkilerin verildiğini anlatan Vali Şentürk, “Olağanüstü hal Anayasal bir müessesedir. Anayasal ve yasal bir yönetim biçimidir. Olağanüstü hal kamuda iş ve işlemlerin hızlı ve etkin işlemesi ve halka kolaylık için valilerin yetkilerini arttıran bir uygulamadır. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu değildir. Olağan hayatın akışına aykırı uygulamalar olmayacaktır.”diye konuştu. Vatandaşların kimlik beyanlarını yapabilecek belgeleri de üzerinde taşımaları gerektiğini bildiren Vali Şentürk, “Gerçekleşen darbe girişimi sonrası halk milli iradenin sembolü olurken teslim alınan darbecilere de asil davranılmıştır. Kırşehir Garnizon Komutanı Jan. Albay Hüseyin Altuntaş ise ilk dakikalardan itibaren yanımızda olmuştur.”ifadelerini kullandı. Basın toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.