Kırşehir Valisi İbrahim Akın , ''Eski Günlere Dönmek İstemiyorsanız Kurallara Riayet Edin''

GÜNDEM 06.03.2021 - 12:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valisi İbrahim Akın , ''Eski Günlere Dönmek İstemiyorsanız Kurallara Riayet Edin''

Kırşehir'de koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler denetlenmeye devam ediyor.

Yoğunluk ve hareketliliğin had safhada olduğu ana cadde, Cacabey Meydanı ve çevredeki esnafları ziyaret eden Vali İbrahim Akın, kontrollü normalleşme sürecindeki kurallara rehavete kapılmadan kararlılıkla uyulması gerektiğini belirtti.       Kamu sağlığını korumaya yönelik olarak alınan tedbirlere uyulmaması halinde yeni kısıtlamaların gündeme geleceğini hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Denetimlerde esnaflarımıza Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında hatırlatmalarda bulunuyoruz. Esnaflarımız iş yerlerine girişte HES Kodunu mutlaka sorsun ve oturma düzenine dikkat etsin. Hepimizin birbirimizin sağlığından sorumlu olduğu bu süreci kurallara uyarak en kısa sürede atlatmak istiyoruz. Bilindiği gibi, orta riskli grupta yer alan ilimizde bazı kısıtlamaları kaldırdık. Yeniden eski günlerimize dönmemek için esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan kurallara eksiksiz olarak riayet etmelerini bekliyoruz,” dedi.   Vali İbrahim Akın İş Yerlerindeki Oturma Düzeninin ve Kapasitesinin Nasıl Olması Gerektiği İle İlgili Esnaflara Bilgi Verdi   Kontrollü Normalleşme Döneminde çok daha dikkatli, kurallara karşı çok daha duyarlı olmak durumunda olunması gerektiğini ifade eden Vali Akın, “Esnaflarımız kapasiteleri doğrultusunda iş yerlerinde gerekli düzenlemeleri yapmalı ve belirlenen kurallara mutlaka uymalıdır. Bu durum, esnaflarımızın ticari faaliyetlerinin sürdürebilirliği açısından son derece önemlidir. Vakaların yükselmesi halinde yeni kısıtlamaların gündeme geleceğini unutmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız da kendi sağlıklarını korumak adına yoğunluk bulunan iş yerlerine girmemelidir. Bütün Kırşehirli hemşehrilerimizden tedbirlere riayet etmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.     Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimlerinin katıldığı denetimde vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza çeşitli uyarılarda bulunuldu.  
Kırşehir'de koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler denetlenmeye devam ediyor.

Yoğunluk ve hareketliliğin had safhada olduğu ana cadde, Cacabey Meydanı ve çevredeki esnafları ziyaret eden Vali İbrahim Akın, kontrollü normalleşme sürecindeki kurallara rehavete kapılmadan kararlılıkla uyulması gerektiğini belirtti.

 

 

 

Kamu sağlığını korumaya yönelik olarak alınan tedbirlere uyulmaması halinde yeni kısıtlamaların gündeme geleceğini hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Denetimlerde esnaflarımıza Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında hatırlatmalarda bulunuyoruz. Esnaflarımız iş yerlerine girişte HES Kodunu mutlaka sorsun ve oturma düzenine dikkat etsin. Hepimizin birbirimizin sağlığından sorumlu olduğu bu süreci kurallara uyarak en kısa sürede atlatmak istiyoruz. Bilindiği gibi, orta riskli grupta yer alan ilimizde bazı kısıtlamaları kaldırdık. Yeniden eski günlerimize dönmemek için esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan kurallara eksiksiz olarak riayet etmelerini bekliyoruz,” dedi.

 

Vali İbrahim Akın İş Yerlerindeki Oturma Düzeninin ve Kapasitesinin

Nasıl Olması Gerektiği İle İlgili Esnaflara Bilgi Verdi

 

Kontrollü Normalleşme Döneminde çok daha dikkatli, kurallara karşı çok daha duyarlı olmak durumunda olunması gerektiğini ifade eden Vali Akın, “Esnaflarımız kapasiteleri doğrultusunda iş yerlerinde gerekli düzenlemeleri yapmalı ve belirlenen kurallara mutlaka uymalıdır. Bu durum, esnaflarımızın ticari faaliyetlerinin sürdürebilirliği açısından son derece önemlidir. Vakaların yükselmesi halinde yeni kısıtlamaların gündeme geleceğini unutmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız da kendi sağlıklarını korumak adına yoğunluk bulunan iş yerlerine girmemelidir. Bütün Kırşehirli hemşehrilerimizden tedbirlere riayet etmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimlerinin katıldığı denetimde vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza çeşitli uyarılarda bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.