Kırşehir Valisi İbrahim Akın'dan Dikkat Çekici Uyarılar

GÜNDEM 17.10.2020 - 21:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valisi İbrahim Akın'dan Dikkat Çekici Uyarılar

Kırşehir kent merkezinde koronavirüs denetimi gerçekleştiren Kırşehir Valisi İbrahim Akın dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Kırşehir'in  yoğun olan caddeleri ve işletmelerde tedbirlere uyulup uyulmadığının kontrol edildiği denetimlere Vali Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimleri katıldı.     ''BURALARDA YOĞUNLAŞMALAR GÖRÜYORUZ''   Vali İbrahim Akın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Koronavirüsle mücadelede önemli kararlar alıp uygulamaya koyduklarını söyledi.Yapılan denetimlerdeki asıl amaçlarının Koronavirüsle mücadele konusuna toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten  Akın, “Bilindiği gibi Mart ayından beri ülkemizde Koronavirüsle ciddi anlamda mücadele vermekteyiz. Bu yönde önemli kararlar aldık ve uygulamaya koyduk. Alınan kararların tamamı vatandaşlarımızın sağlığının korunmasına yöneliktir. Her zaman söylediğimiz gibi, salgınla mücadelede maske takılması, mesafenin korunması ve el temizliğine dikkat edilmesi önemli hususlardır. İnsanlarımızın kalabalık olarak bulunduğu pazar yerlerinde, lokanta, restoran gibi işletmelerde ve kamuya açık tüm alanlarda yoğunlaşmaların olduğunu görüyoruz. Buralarda maske takmanın yanı sıra sosyal mesafeyi korumak da son derece önemlidir. Hem kendimizin hem de toplum sağlığı için lütfen bu önemli kurallara uyalım.” dedi.     ''VAKALARI AKRABA ZİYARETLERİ ARTIRIYOR''   Akrabalar arasında yapılan ev ziyaretlerinin de vaka sayısının artmasında önemli bir etken olduğunu ifade eden Vali Akın, “Bu süreçte ziyaretlerimizi mümkün olduğunca azaltalım, görüşmelerimizi telefondan yapalım. Ayrıca, yüz yüze eğitime geçilen bu dönemde çocuklarımızın çıkış saatlerinde velilerimizin okul önlerinde yoğunlaştığına şahit oluyoruz. Çocuklarımızı beklerken maske ve mesafe kurallarını ihmal etmeyelim. Tüm bunları yaptığımızda salgınla mücadelede başarılı olup eski güzel günlerimize kavuşacağımıza inanıyorum. Herkesin tedbirini alıp kurallara önce kendisinin uyması bu süreci daha çabuk atlatmamıza yardımcı olacaktır. Bu vesileyle, vatandaşlarımızı tekrar maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.  
Kırşehir kent merkezinde koronavirüs denetimi gerçekleştiren Kırşehir Valisi İbrahim Akın dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Kırşehir'in  yoğun olan caddeleri ve işletmelerde tedbirlere uyulup uyulmadığının kontrol edildiği denetimlere Vali Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimleri katıldı.

 

 

''BURALARDA YOĞUNLAŞMALAR GÖRÜYORUZ''

 

Vali İbrahim Akın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Koronavirüsle mücadelede önemli kararlar alıp uygulamaya koyduklarını söyledi.Yapılan denetimlerdeki asıl amaçlarının Koronavirüsle mücadele konusuna toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten  Akın, “Bilindiği gibi Mart ayından beri ülkemizde Koronavirüsle ciddi anlamda mücadele vermekteyiz. Bu yönde önemli kararlar aldık ve uygulamaya koyduk. Alınan kararların tamamı vatandaşlarımızın sağlığının korunmasına yöneliktir. Her zaman söylediğimiz gibi, salgınla mücadelede maske takılması, mesafenin korunması ve el temizliğine dikkat edilmesi önemli hususlardır. İnsanlarımızın kalabalık olarak bulunduğu pazar yerlerinde, lokanta, restoran gibi işletmelerde ve kamuya açık tüm alanlarda yoğunlaşmaların olduğunu görüyoruz. Buralarda maske takmanın yanı sıra sosyal mesafeyi korumak da son derece önemlidir. Hem kendimizin hem de toplum sağlığı için lütfen bu önemli kurallara uyalım.” dedi.

 

 

''VAKALARI AKRABA ZİYARETLERİ ARTIRIYOR''

 

Akrabalar arasında yapılan ev ziyaretlerinin de vaka sayısının artmasında önemli bir etken olduğunu ifade eden Vali Akın, “Bu süreçte ziyaretlerimizi mümkün olduğunca azaltalım, görüşmelerimizi telefondan yapalım. Ayrıca, yüz yüze eğitime geçilen bu dönemde çocuklarımızın çıkış saatlerinde velilerimizin okul önlerinde yoğunlaştığına şahit oluyoruz. Çocuklarımızı beklerken maske ve mesafe kurallarını ihmal etmeyelim. Tüm bunları yaptığımızda salgınla mücadelede başarılı olup eski güzel günlerimize kavuşacağımıza inanıyorum. Herkesin tedbirini alıp kurallara önce kendisinin uyması bu süreci daha çabuk atlatmamıza yardımcı olacaktır. Bu vesileyle, vatandaşlarımızı tekrar maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.