Kırşehir Valiliğinden Yeni Alınan Kararlara İlişkin Açıklama

GÜNDEM 03.06.2020 - 19:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valiliğinden Yeni Alınan Kararlara İlişkin Açıklama

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıhha Kurulu tarafından konaklama işletmeleri, dinlenme tesisleri ve yol güzergahı üzerinde faaliyet restoranlar ile ilgili bir takım kararlar alındığı belirtildi.

İŞTE VALİLİK TARAFINDAN AÇIKLANAN İL UMUMİ HIFZIHHA KURULU KARARLARI : 1. Otel, termal/kaplıca otelleri, motel, apart otel, pansiyon, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler/kamplar ile her türlü konaklama tesislerinin Karar ekinde yer alan önlem ve tedbirlere uygun hareket etmesine, 2. İşbu Kararın ekinde yer alan Bakanlık Genelgesi ilişiğindeki tedbir ve önlemlerin sayılan işyerlerine, Ticaret İl Müdürlüğünün koordinesinde ilgi oda, kurum ve kuruluşlarca tebliğ edilmesine, 3. Konaklama tesislerinin (turizm işletme belgeli olanlar hariç) faaliyetlerinin İl Merkezinde Valilikçe  oluşturulacak komisyonlar vasıtasıyla denetlenmesine, 4. Tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,Oy birliği ile karar verilmiştir. YOZ GÜZERGAHI ÜZERİNDEKİ LOKANTA VE RESTORANLAR 24 SAAT AÇIK KALAABİLECEK 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca şehirlerarası yol güzergahları üzerindeki dinlenme tesisleri içerisinde yer alan lokanta, restoran vb. yerlerin kapanış saatleri kurulumuzca değerlendirilmiş, 24 saat süre ile faaliyetlerini sürdürebilmelerine; Oy birliği ile karar verilmiştir.                                          
Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıhha Kurulu tarafından konaklama işletmeleri, dinlenme tesisleri ve yol güzergahı üzerinde faaliyet restoranlar ile ilgili bir takım kararlar alındığı belirtildi.

İŞTE VALİLİK TARAFINDAN AÇIKLANAN İL UMUMİ HIFZIHHA KURULU KARARLARI :

1. Otel, termal/kaplıca otelleri, motel, apart otel, pansiyon, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler/kamplar ile her türlü konaklama tesislerinin Karar ekinde yer alan önlem ve tedbirlere uygun hareket etmesine,

2. İşbu Kararın ekinde yer alan Bakanlık Genelgesi ilişiğindeki tedbir ve önlemlerin sayılan işyerlerine, Ticaret İl Müdürlüğünün koordinesinde ilgi oda, kurum ve kuruluşlarca tebliğ edilmesine,

3. Konaklama tesislerinin (turizm işletme belgeli olanlar hariç) faaliyetlerinin İl Merkezinde Valilikçe  oluşturulacak komisyonlar vasıtasıyla denetlenmesine,

4. Tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,Oy birliği ile karar verilmiştir.

YOZ GÜZERGAHI ÜZERİNDEKİ LOKANTA VE RESTORANLAR 24 SAAT AÇIK KALAABİLECEK

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca şehirlerarası yol güzergahları üzerindeki dinlenme tesisleri içerisinde yer alan lokanta, restoran vb. yerlerin kapanış saatleri kurulumuzca değerlendirilmiş, 24 saat süre ile faaliyetlerini sürdürebilmelerine;

Oy birliği ile karar verilmiştir.

 
                                     
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.