Kırşehir Valiliği'nden Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

YAŞAM 22.01.2022 - 12:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valiliği'nden Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Kırşehir Valiliği, kentte beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiği aktarıldı. Olumsuz hava şartlarında trafik güvenliği, can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla zorunlu olmadıkça vatandaşların seyahate çıkmamaları istenilen açıklamada, seyahate çıkacakların ise güzergahları hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün ücretsiz Alo 159 hattından veya resmi internet sitesinden en uygun ve alternatif yolları sorgulayarak yol seçiminde bulunmaları gerektiği vurgulandı. Açıklamada, yapılması gerekenler şu şekilde sıralandı :   1-  Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın seyahate çıkmamaları, zorunlu olarak seyehate çıkacak vatandaşlarımızın ise yola çıkmadan önce seyahat güzergâhı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün 0312 449 91 99 No’lu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden en uygun güzergâhı ve alternatif yolları sorgulayarak yol seçiminde bulunmaları,   2-  Yoğun kar yağışının beklendiği bu tarihlerde, kritik yol kesimleri ve trafik yoğunluğu bulunan (yüksek rakımlı, uzun tülde iniş ve çıkışları ile köprü ve viyadükleri olan) yollarda, fiziki araç özellikleri ve kış donanımı eksikliklerinden dolayı orta yüklü ticari taşıtlardan (kamyon+römork, çekici+yarı römork vb.) kaynaklı yol kapanmaları yaşanmaktadır. Yol kapanmasını önlemek amacıyla kar yağmaya başladığı andan itibaren bu araçların trafikte seyretmeleri, emniyet şeritlerini kullanmaları ve bu şeritte park yapmaları engellenerek, uygun alanlarda bekletilmeleri sağlanacaktır.   3-  Yoğun kar yağışının beklendiği günlerde yola çıkması gereken otomobil, otobüs ve benzeri taşıtların kış şartlarına uygun olması, yakıtlarının dolu olması, araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerekmektedir.   Vatandaşlarımızın trafik kurallarına ve trafik görevlilerinin ikazlarına uymaları can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından önem arz etmektedir.
Kırşehir Valiliği, kentte beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiği aktarıldı.

Olumsuz hava şartlarında trafik güvenliği, can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla zorunlu olmadıkça vatandaşların seyahate çıkmamaları istenilen açıklamada, seyahate çıkacakların ise güzergahları hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün ücretsiz Alo 159 hattından veya resmi internet sitesinden en uygun ve alternatif yolları sorgulayarak yol seçiminde bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, yapılması gerekenler şu şekilde sıralandı :

 

1-  Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın seyahate çıkmamaları, zorunlu olarak seyehate çıkacak vatandaşlarımızın ise yola çıkmadan önce seyahat güzergâhı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün 0312 449 91 99 No’lu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden en uygun güzergâhı ve alternatif yolları sorgulayarak yol seçiminde bulunmaları,

 

2-  Yoğun kar yağışının beklendiği bu tarihlerde, kritik yol kesimleri ve trafik yoğunluğu bulunan (yüksek rakımlı, uzun tülde iniş ve çıkışları ile köprü ve viyadükleri olan) yollarda, fiziki araç özellikleri ve kış donanımı eksikliklerinden dolayı orta yüklü ticari taşıtlardan (kamyon+römork, çekici+yarı römork vb.) kaynaklı yol kapanmaları yaşanmaktadır. Yol kapanmasını önlemek amacıyla kar yağmaya başladığı andan itibaren bu araçların trafikte seyretmeleri, emniyet şeritlerini kullanmaları ve bu şeritte park yapmaları engellenerek, uygun alanlarda bekletilmeleri sağlanacaktır.

 

3-  Yoğun kar yağışının beklendiği günlerde yola çıkması gereken otomobil, otobüs ve benzeri taşıtların kış şartlarına uygun olması, yakıtlarının dolu olması, araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerekmektedir.

 

Vatandaşlarımızın trafik kurallarına ve trafik görevlilerinin ikazlarına uymaları can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.