Kırşehir Valiliği'nden Rekor Ceza

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2017 - 17:46, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valiliği'nden Rekor Ceza

Kırşehir'de 18 yaşından küçüklere içki sattığı belirlenen bir iş yerine 40 bin türk lirası ceza kesildi. Geçtiğimiz günlerde, uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen ve polis tarafından hastaneye intikal ettirilen İ.B. isimli bir çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayı derinleştiren emniyet güçleri, hayatını kaybeden İ.B.’nin arkadaşları ile içki aldıkları ve bu içkiyi çakmak gazı ile birlikte içtikleri bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine 18 yaşından küçük olan İ.B ve arkadaşlarına içkiyi satan iş yerine 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda belirlenen “Alkollü İçkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” hükmünü ihlal etmesi nedeniyle Valilikçe 40 bin TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.
Kırşehir'de 18 yaşından küçüklere içki sattığı belirlenen bir iş yerine 40 bin türk lirası ceza kesildi.

Geçtiğimiz günlerde, uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen ve polis tarafından hastaneye intikal ettirilen İ.B. isimli bir çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayı derinleştiren emniyet güçleri, hayatını kaybeden İ.B.’nin arkadaşları ile içki aldıkları ve bu içkiyi çakmak gazı ile birlikte içtikleri bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine 18 yaşından küçük olan İ.B ve arkadaşlarına içkiyi satan iş yerine 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda belirlenen “Alkollü İçkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” hükmünü ihlal etmesi nedeniyle Valilikçe 40 bin TL idari para cezası kesildiği öğrenildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.