Kırşehir Valiliği'nden ''O Maddelere'' Satış Yasağı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2016 - 10:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valiliği'nden ''O Maddelere'' Satış Yasağı

Kırşehir'de madde bağımlılığı ürkütücü boyutlara ulaşınca Kırşehir Valiliği ''uçucu maddelerin'' satışı ile ilgili yasaklama getirdi. Buna göre ; Kırşehir ili sınırları içerisinde çocukların alışkanlık veya bağımlılık yapan zihinsel ve bilinçsel faaliyetlerini, pisişik davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren, sentetik veya kimyasal, çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı ve boya çözücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışı yasaklanmıştır.Valilik ayrıca bu yasağın takip edilmesi, denetlenmesi ve ceza uygulanması ile ilgili de karar aldığını bildirdiği açıklamada; çocuklara bally, tiner, derby, vernik gibi uçucu ve yapıştırıcı özelliği olan maddelerin satışının tespit edildiği iş yerlerine 100 Türk Lirası para cezası keseceğini bildirdi.
Kırşehir'de madde bağımlılığı ürkütücü boyutlara ulaşınca Kırşehir Valiliği ''uçucu maddelerin'' satışı ile ilgili yasaklama getirdi.

Buna göre ; Kırşehir ili sınırları içerisinde çocukların alışkanlık veya bağımlılık yapan zihinsel ve bilinçsel faaliyetlerini, pisişik davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren, sentetik veya kimyasal, çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı ve boya çözücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazının çocuklara satışı yasaklanmıştır.Valilik ayrıca bu yasağın takip edilmesi, denetlenmesi ve ceza uygulanması ile ilgili de karar aldığını bildirdiği açıklamada; çocuklara bally, tiner, derby, vernik gibi uçucu ve yapıştırıcı özelliği olan maddelerin satışının tespit edildiği iş yerlerine 100 Türk Lirası para cezası keseceğini bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.