Kırşehir Üretiyor Ucuz Eti Başka İller Tüketiyor

GÜNDEM 01.08.2022 - 13:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Üretiyor Ucuz Eti Başka İller Tüketiyor

Kırşehir, Türkiye'nin en önemli et üretim merkezlerinden birisi olmasına rağmen et ve süt kurumuna ait et kombini, süt işletme müdürlüğü ve satış mağazası Yozgat'ta bulunuyor.

Bilindiği üzere Kırşehir, Türkiye'nin en önemli et ve süt üreticisi illerinden birisi konumunda.Özel sektör girişimlerinin dışında Bölgenin en büyük devlet işletmesi konumunda olan Malya Devlet Çiftliği de Kırşehir'de bulunuyor ve burada yine önemli ölçüde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılıyor.Kırşehir'de üretilen sütün büyük bir bölümü Aksaray'daki sütaş fabrikasına veriliyor.Ancak Sütaş'ın daha önce bu yatırımı Kırşehir'e yapmak istediği ancak türlü gerekçelerle Kırşehir'in bu yatırımı kaçırdığı herkesçe biliniyor.   ET VE ÜRETİCİSİ KIRŞEHİR'DE ET VE SÜT KURUMU YOK Türkiye'nin en önemli kırmızı et ve süt üreticisi illerinden birisi olan Kırşehir, ülkenin bu noktadaki ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.Ancak üretilen kırmızı et ve sütün işlendiği iller arasında yer almıyor.Devlete bağlı et ve süt kurumu incelendiğinde bölgemizde sadece Yozgat'ta et kombin tesisi bulunduğu görülüyor.Ayrıca Yozgat'ta süt işletme müdürlüğü de bulunuyor.Yani yüksek hızlı trende yaşanan benzer durumun, et ve süt işleme merkezlerinde de yaşandığı görülüyor.Yani eti ve sütü Kırşehir üretiyor, kaymağını başka iller yiyor.   YOZGATLI UCUZ ET YERKEN KIRŞEHİR PAHALI YİYOR Kırşehir'in bahtsızlığı bununla da kalmıyor.Yozgat'ta ayrıca bir de et ve süt kurumu satış mağazası bulunuyor.Yozgatlı vatandaşlar et ve süt kurumunun mağazasından ucuz et  ürünlerine ulaşabilirken Türkiye'nin en önemli et ve süt üreticilerinden birisi olan Kırşehirli pahalı et  tüketiyor.   İŞTE ET VE SÜT KURUMUNUN MAĞAZA FİYATLARI :   ET VE SÜT KURUMUNUN, ET KOMBİNASI VE SÜT İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNİN BULUNDUĞU İLLER   ET VE SÜT KURUMUNUN MAĞAZALARININ BULUNDUĞU İLLER      
Kırşehir, Türkiye'nin en önemli et üretim merkezlerinden birisi olmasına rağmen et ve süt kurumuna ait et kombini, süt işletme müdürlüğü ve satış mağazası Yozgat'ta bulunuyor.

Bilindiği üzere Kırşehir, Türkiye'nin en önemli et ve süt üreticisi illerinden birisi konumunda.Özel sektör girişimlerinin dışında Bölgenin en büyük devlet işletmesi konumunda olan Malya Devlet Çiftliği de Kırşehir'de bulunuyor ve burada yine önemli ölçüde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılıyor.Kırşehir'de üretilen sütün büyük bir bölümü Aksaray'daki sütaş fabrikasına veriliyor.Ancak Sütaş'ın daha önce bu yatırımı Kırşehir'e yapmak istediği ancak türlü gerekçelerle Kırşehir'in bu yatırımı kaçırdığı herkesçe biliniyor.

 

ET VE ÜRETİCİSİ KIRŞEHİR'DE ET VE SÜT KURUMU YOK

Türkiye'nin en önemli kırmızı et ve süt üreticisi illerinden birisi olan Kırşehir, ülkenin bu noktadaki ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.Ancak üretilen kırmızı et ve sütün işlendiği iller arasında yer almıyor.Devlete bağlı et ve süt kurumu incelendiğinde bölgemizde sadece Yozgat'ta et kombin tesisi bulunduğu görülüyor.Ayrıca Yozgat'ta süt işletme müdürlüğü de bulunuyor.Yani yüksek hızlı trende yaşanan benzer durumun, et ve süt işleme merkezlerinde de yaşandığı görülüyor.Yani eti ve sütü Kırşehir üretiyor, kaymağını başka iller yiyor.

 

YOZGATLI UCUZ ET YERKEN KIRŞEHİR PAHALI YİYOR

Kırşehir'in bahtsızlığı bununla da kalmıyor.Yozgat'ta ayrıca bir de et ve süt kurumu satış mağazası bulunuyor.Yozgatlı vatandaşlar et ve süt kurumunun mağazasından ucuz et  ürünlerine ulaşabilirken Türkiye'nin en önemli et ve süt üreticilerinden birisi olan Kırşehirli pahalı et  tüketiyor.

 

İŞTE ET VE SÜT KURUMUNUN MAĞAZA FİYATLARI :

 

ET VE SÜT KURUMUNUN, ET KOMBİNASI VE SÜT İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNİN BULUNDUĞU İLLER

 

ET VE SÜT KURUMUNUN MAĞAZALARININ BULUNDUĞU İLLER

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.