Kırşehir Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

SPOR 20.12.2022 - 23:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Yarışının 2. Etabı Kırşehir ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Vali H. Mete Buhara’yı makamında ziyaret ederek Dünya Bisiklet Birliği (UCİ) tarafından onaylanan Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışı hakkında görüş alışverişinde bulundular.      Vali H. Mete Buhara; bu etkinliğin, şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağlayacağını, düzenlenecek olan bu sportif etkinliğin ilimize değer katacağını ifade etti. Ziyarette bulunan As Başkan Bahattin Akyön ise; “Etaplı dağ bisikleti yarışması ile başta Kırşehir olmak üzere Anadolu’nun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.   Dünyanın dört bir yanından gelecek olan amatör ve gelecek vaat eden sporcular yarışmanın 2. etabı için Kırşehir'de buluşacak. Uluslararası derecelere sahip ünlü bisiklet yarışmacılarının da katılacağı Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışı ülkemizde ilk kez olmak üzere 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.     Geçtiğimiz günlerde UCİ-Dünya Bisiklet Birliği takviminde yayımlanan etaplı dağ yarışı Bisiklet Şampiyonası Kırıkkale’den başlayacak, Kırşehir ve Nevşehir etaplarının ardından Kayseri Erciyes dağlarında sona erecek.   Doğayla şehir yaşamını bir araya getirecek olan yarışmalar Kırıkkale-Kırşehir- Nevşehir-Kayseri olmak üzere toplam 4 etaptan oluşacak ve yüzlerce sporcu Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışında başarılı olabilmek için pedal çevirecek.    Dünyanın ünlü pedalları tarihi Cacabey Medresesi önünden gökyüzünü selamlayarak Kırşehir Kalesi, Tarihi Uzun Çarşı, Kent Parkı ve Ahi Evran-ı Veli Külliyesi güzergahlarından geçtikten sonra pedal çevirmeye devam edecek, Kervansaray Dağlarını aşarak Kırşehir’imizin doğal güzelliklerinden birisi olan ve binlerce kuş çeşidinin yanı sıra flamingolara ev sahipliği yapan Seyfe Gölüne ulaşacaklardır.
Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Yarışının 2. Etabı Kırşehir ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Vali H. Mete Buhara’yı makamında ziyaret ederek Dünya Bisiklet Birliği (UCİ) tarafından onaylanan Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışı hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

 

 

Vali H. Mete Buhara; bu etkinliğin, şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağlayacağını, düzenlenecek olan bu sportif etkinliğin ilimize değer katacağını ifade etti.
Ziyarette bulunan As Başkan Bahattin Akyön ise; “Etaplı dağ bisikleti yarışması ile başta Kırşehir olmak üzere Anadolu’nun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

 

Dünyanın dört bir yanından gelecek olan amatör ve gelecek vaat eden sporcular yarışmanın 2. etabı için Kırşehir'de buluşacak. Uluslararası derecelere sahip ünlü bisiklet yarışmacılarının da katılacağı Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışı ülkemizde ilk kez olmak üzere 24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.  

 

Geçtiğimiz günlerde UCİ-Dünya Bisiklet Birliği takviminde yayımlanan etaplı dağ yarışı Bisiklet Şampiyonası Kırıkkale’den başlayacak, Kırşehir ve Nevşehir etaplarının ardından Kayseri Erciyes dağlarında sona erecek.

 

Doğayla şehir yaşamını bir araya getirecek olan yarışmalar Kırıkkale-Kırşehir- Nevşehir-Kayseri olmak üzere toplam 4 etaptan oluşacak ve yüzlerce sporcu Anadolu Dağ Bisikleti Etap Yarışında başarılı olabilmek için pedal çevirecek. 

 

Dünyanın ünlü pedalları tarihi Cacabey Medresesi önünden gökyüzünü selamlayarak Kırşehir Kalesi, Tarihi Uzun Çarşı, Kent Parkı ve Ahi Evran-ı Veli Külliyesi güzergahlarından geçtikten sonra pedal çevirmeye devam edecek, Kervansaray Dağlarını aşarak Kırşehir’imizin doğal güzelliklerinden birisi olan ve binlerce kuş çeşidinin yanı sıra flamingolara ev sahipliği yapan Seyfe Gölüne ulaşacaklardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.