Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'ndan Muhteşem Kapanış

SANAT 09.07.2021 - 10:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı'ndan Muhteşem Kapanış

Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştay'ı sona erdi.Çalıştay'ın son gününde Cacabey Meydanın'da verilen konsere ilgi büyüktü.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturumlarda Abdal Geleneği ve müziği bilimsel ve geleneksel yönleriyle ele alındı.UNESCO Yaratıcı Müzik şehirleri ağına dahil olan Kırşehir'de düzenlenen çalıştay Cacabey Meydanı'nda düzenlenen konserlerle taçlandırıldı. Çalıştayın birinci gününde akşam Cacabey Meydanı’nda düzenlenen Gülşen Kutlu  ve ikinci gün akşamı verilen  Erkut Özkan konserleriyle Kırşehir, Pandemi sürecinden sonra özlenen kültürel etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı.     Çalıştay'ın son gününde Cacabey Meydanı'nda düzenlenen Erkut Özkan konserine ilgi büyük oldu.Konserin sonunda Erkut Özkan'a plaket hediye eden ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olmanın gereklerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ,'' Düzenlenen Ulusal Müzik Çalıştayı’nda Anadolu Abdal Geleneği ile ilgili konular hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 7 farklı üniversiteden bu alanda uzmanlaşan akademisyenlerin konuşmacı oldukları Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı’na bu alanda eserler vermiş olan yazarlar, aydınlar ve sanatçılar da katıldı.     Herkesin bildiği üzere ilimiz Bozlak Müziği başta olmak üzere birçok sanat dalında da hem ülke gündeminde hem de uluslararası platformlarda anılmaktadır. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçen tüm katılımcıları, Belediye çalışanlarımızı ve güvenlik görevlilerimizi kutluyor; Çalıştay katılımcılarımıza ve sanatçılarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.      
Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştay'ı sona erdi.Çalıştay'ın son gününde Cacabey Meydanın'da verilen konsere ilgi büyüktü.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturumlarda Abdal Geleneği ve müziği bilimsel ve geleneksel yönleriyle ele alındı.UNESCO Yaratıcı Müzik şehirleri ağına dahil olan Kırşehir'de düzenlenen çalıştay Cacabey Meydanı'nda düzenlenen konserlerle taçlandırıldı. Çalıştayın birinci gününde akşam Cacabey Meydanı’nda düzenlenen Gülşen Kutlu  ve ikinci gün akşamı verilen  Erkut Özkan konserleriyle Kırşehir, Pandemi sürecinden sonra özlenen kültürel etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı.

 

 

Çalıştay'ın son gününde Cacabey Meydanı'nda düzenlenen Erkut Özkan konserine ilgi büyük oldu.Konserin sonunda Erkut Özkan'a plaket hediye eden ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olmanın gereklerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ,'' Düzenlenen Ulusal Müzik Çalıştayı’nda Anadolu Abdal Geleneği ile ilgili konular hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 7 farklı üniversiteden bu alanda uzmanlaşan akademisyenlerin konuşmacı oldukları Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı’na bu alanda eserler vermiş olan yazarlar, aydınlar ve sanatçılar da katıldı.

 

 

Herkesin bildiği üzere ilimiz Bozlak Müziği başta olmak üzere birçok sanat dalında da hem ülke gündeminde hem de uluslararası platformlarda anılmaktadır. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçen tüm katılımcıları, Belediye çalışanlarımızı ve güvenlik görevlilerimizi kutluyor; Çalıştay katılımcılarımıza ve sanatçılarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.