Kırşehir Tiyatro Festivali : 8 Oyun Ücretsiz Sergilenecek

KÜLTÜR 11.11.2023 - 12:23, Güncelleme: 11.11.2023 - 15:36
 

Kırşehir Tiyatro Festivali : 8 Oyun Ücretsiz Sergilenecek

Kırşehir'de 13-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tiyatro festivali kapsamında 8 tiyatro oyunu ücretsiz olarak sahnelenecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz.  Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.  Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur. Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl bir ilki daha hayata geçirerek 13-19 Kasım tarihleri arasında Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festival yapıyoruz. Tiyatro festivalimiz kapsamında Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tiyatroları Kırşehirli hemşehrilerimize oyunlarını sergileyecekler. Tüm hemşehrilerimizi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunları izlemeye davet ediyorum.”   İŞTE NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE ÜCRETSİZ OLARAK SAHNELENECEK O OYUNLAR 1.  Tiyatro Festivali Gece Boyunca Ankara B. Şehir Belediyesi 13 Kasım Pazartesi Saat: 19:30   Karma Karışık Tekirdağ B. Şehir Belediyesi 14 Kasım Salı Saat: 19:30   Rumuz Goncagül Ordu B. Şehir Belediyesi 15 Kasım Çarşamba Saat: 19:30   N’ayır N’olamaz Kırşehir Belediyesi 16 Kasım Perşembe Saat: 19:30   Siyah Beyaz Vesikalık Kırşehir Belediyesi 17 Kasım Cuma Saat: 19:30   Nina’nın Rüyası(Çocuk Oyunu) Kırşehir Belediyesi 18 Kasım Cumartesi Saat: 13:00   Kadın İstasyonu Hatay B. Şehir Belediyesi 18 Kasım Cumartesi Saat: 19:30   Rapunzel Kırşehir Belediyesi 19 Kasım Pazar 2 seans olarak  13: 00 ve 15:00 saatlerinde paylaşılacak.    Not : 18 ve 19 Kasım’da sahnelenecek olan Çocuk Oyunları için ücretsiz davetiyeler Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden temin edilebilecek.    
Kırşehir'de 13-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tiyatro festivali kapsamında 8 tiyatro oyunu ücretsiz olarak sahnelenecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve 13-19 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festivali ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz.

 Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

 Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl bir ilki daha hayata geçirerek 13-19 Kasım tarihleri arasında Kırşehir Belediyesi 1. Tiyatro Festival yapıyoruz. Tiyatro festivalimiz kapsamında Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tiyatroları Kırşehirli hemşehrilerimize oyunlarını sergileyecekler.

Tüm hemşehrilerimizi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunları izlemeye davet ediyorum.”

 

İŞTE NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE ÜCRETSİZ OLARAK SAHNELENECEK O OYUNLAR

1.  Tiyatro Festivali

Gece Boyunca

Ankara B. Şehir Belediyesi

13 Kasım Pazartesi

Saat: 19:30

 

Karma Karışık

Tekirdağ B. Şehir Belediyesi

14 Kasım Salı

Saat: 19:30

 

Rumuz Goncagül

Ordu B. Şehir Belediyesi

15 Kasım Çarşamba

Saat: 19:30

 

N’ayır N’olamaz

Kırşehir Belediyesi

16 Kasım Perşembe

Saat: 19:30

 

Siyah Beyaz Vesikalık

Kırşehir Belediyesi

17 Kasım Cuma

Saat: 19:30

 

Nina’nın Rüyası(Çocuk Oyunu)

Kırşehir Belediyesi

18 Kasım Cumartesi

Saat: 13:00

 

Kadın İstasyonu

Hatay B. Şehir Belediyesi

18 Kasım Cumartesi

Saat: 19:30

 

Rapunzel

Kırşehir Belediyesi

19 Kasım Pazar

2 seans olarak 

13: 00 ve 15:00 saatlerinde paylaşılacak. 

 

Not : 18 ve 19 Kasım’da sahnelenecek olan Çocuk Oyunları için ücretsiz davetiyeler Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden temin edilebilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.