Kırşehir Termal Suyunun %68'i Mineral

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2018 - 12:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Termal Suyunun %68'i Mineral

Kırşehir Termal Suyu Dünya'da en çok mineral oranına sahip sulardan birisi olduğu ortaya çıktı.Ancak yeteri kadar tanıtım yapılamadığı için hakettiği değere ulaşamıyor.Hatta tonlarca içilebilir termal su boşa akıyor. Termal denilince akla Afyon gelir ancak yapılan araştırma Kırşehir Termal suyunun Afyon termal sularından çok daha fazla mineral oranına sahip olduğunu ortaya koydu.Aynı zamanda Kırşehir Belediye Başkan aday adayı olan Doç Dr. Onur Köksal , Afyon Termal Suyu ile Kırşehir Termal suyunu analiz ettirmiş.Yapılan analiz sonucunda Kırşehir Termal Suyunun %68'inin mineral olduğu ortaya çıkmış.Afyon Termal Suyunun ise %40 olduğu ortaya çıkmış.Doç. Dr. Onur Köksal'a göre bu değer Kırşehir Termal Suyunun dünyanın en iyilerinden olduğunu ortaya koyuyor. AYNI ZAMANDA İÇİLEBİLİYOR Çok sayıda insan Kırşehir'de bulunan termal suya girerek şifa bulmaya çalışıyor ancak bu suyun diğer termal sulardan çok farklı olan bir özelliği de var  ; İçilebiliyor.Kırşehir termal su içeriğinde zengin mineral yapısıyla birlikte içilebilir özelliği ile de aynı zamanda iç hastalıkların tedavisinde alternatif tıp yöntemi olarak da kullanılabilir bir niteliği sahip.Bu özelliği ile Kırşehir Termal suyu değerlendirildiği takdirde Kırşehir Sağlık Turizm cenneti haline getirilebilir. TANITILMASI ŞART Dünyanın en zengin mineral yapısına sahip olmasına ve içilebilir olmasına rağmen Kırşehir Termal Suyunun tanıtımı ne yazık ki yeteri kadar yapılamıyor.Kırşehir Termal Suyundan daha az mineral yapısına sahip olan diğer iller tanıtım faaliyetleriyle çok daha fazla ön plana çıkmış durumda.Türkiye'de kaplıca , termal denildiğinde akla  ; Afyon , Kızılcahamam yerler gelse de Kırşehir Termal suyu buralardan daha iyi değerlere sahip.Hatta yakın bölgemizdeki Kozaklı bile kaplıca turizmi açısından Kırşehir'in önüne geçmiş durumda. Şubat 2018'de Kırşehir'de boşa akan 3 termal kuyu kapatılmıştı TANITIM İÇİN SUYA ATLADI Geçtiğimiz günlerde Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut kaplıca havuza atlamıştı.Belediye Başkanının havuza atlaması ülkede gündem olmuştu. Başkanın neden suya atladığı ortaya çıktı.Konuyla  Belediye Başkanı Turgut, Haymana Termal Suyunun tanıtımını yapmak için suya atladığını açıkladı.Haymana Termal Suyundan daha iyi değerlere sahip olan Kırşehir'de bırakın böyle bir tanıtımı tonlarca termal su boşa akıtılıyor.Hatta geçtiğimiz sene içerisinde boşa akan 3 kuyu kapatılmıştı.Halbuki değerlendirildiği takdirde Kırşehir neden partilerin toplandığı bir Kızılcahamam olmasın , neden insanların akın akın ettiği Sağlık Turizm cenneti olmasın ?
Kırşehir Termal Suyu Dünya'da en çok mineral oranına sahip sulardan birisi olduğu ortaya çıktı.Ancak yeteri kadar tanıtım yapılamadığı için hakettiği değere ulaşamıyor.Hatta tonlarca içilebilir termal su boşa akıyor.

Termal denilince akla Afyon gelir ancak yapılan araştırma Kırşehir Termal suyunun Afyon termal sularından çok daha fazla mineral oranına sahip olduğunu ortaya koydu.Aynı zamanda Kırşehir Belediye Başkan aday adayı olan Doç Dr. Onur Köksal , Afyon Termal Suyu ile Kırşehir Termal suyunu analiz ettirmiş.Yapılan analiz sonucunda Kırşehir Termal Suyunun %68'inin mineral olduğu ortaya çıkmış.Afyon Termal Suyunun ise %40 olduğu ortaya çıkmış.Doç. Dr. Onur Köksal'a göre bu değer Kırşehir Termal Suyunun dünyanın en iyilerinden olduğunu ortaya koyuyor. AYNI ZAMANDA İÇİLEBİLİYOR Çok sayıda insan Kırşehir'de bulunan termal suya girerek şifa bulmaya çalışıyor ancak bu suyun diğer termal sulardan çok farklı olan bir özelliği de var  ; İçilebiliyor.Kırşehir termal su içeriğinde zengin mineral yapısıyla birlikte içilebilir özelliği ile de aynı zamanda iç hastalıkların tedavisinde alternatif tıp yöntemi olarak da kullanılabilir bir niteliği sahip.Bu özelliği ile Kırşehir Termal suyu değerlendirildiği takdirde Kırşehir Sağlık Turizm cenneti haline getirilebilir. TANITILMASI ŞART Dünyanın en zengin mineral yapısına sahip olmasına ve içilebilir olmasına rağmen Kırşehir Termal Suyunun tanıtımı ne yazık ki yeteri kadar yapılamıyor.Kırşehir Termal Suyundan daha az mineral yapısına sahip olan diğer iller tanıtım faaliyetleriyle çok daha fazla ön plana çıkmış durumda.Türkiye'de kaplıca , termal denildiğinde akla  ; Afyon , Kızılcahamam yerler gelse de Kırşehir Termal suyu buralardan daha iyi değerlere sahip.Hatta yakın bölgemizdeki Kozaklı bile kaplıca turizmi açısından Kırşehir'in önüne geçmiş durumda.

Şubat 2018'de Kırşehir'de boşa akan 3 termal kuyu kapatılmıştı TANITIM İÇİN SUYA ATLADI Geçtiğimiz günlerde Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut kaplıca havuza atlamıştı.Belediye Başkanının havuza atlaması ülkede gündem olmuştu.

Başkanın neden suya atladığı ortaya çıktı.Konuyla  Belediye Başkanı Turgut, Haymana Termal Suyunun tanıtımını yapmak için suya atladığını açıkladı.Haymana Termal Suyundan daha iyi değerlere sahip olan Kırşehir'de bırakın böyle bir tanıtımı tonlarca termal su boşa akıtılıyor.Hatta geçtiğimiz sene içerisinde boşa akan 3 kuyu kapatılmıştı.Halbuki değerlendirildiği takdirde Kırşehir neden partilerin toplandığı bir Kızılcahamam olmasın , neden insanların akın akın ettiği Sağlık Turizm cenneti olmasın ?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.