Kırşehir STK'larından Ortak Açıklama

GÜNDEM 09.02.2023 - 22:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir STK'larından Ortak Açıklama

Kırşehir’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ilk andan itibaren üyeleriyle birlikte yardım seferberliğine başladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyaları başlatıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası başta olmak üzere birçok STK gönüllülük ve bağışlara dayalı yardım kampanyası başlattı. Belirli noktalarda toplanan yardımlar depremzedelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Yardım kampanyası devam ederken Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu afet sonrası yürütülen süreci değerlendirmek üzere toplantı yaptı.   Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş’ta art arda meydana gelen depremler ile hepimiz yüreğimizden sarsıldık. Giderek artan ölüm sayısı, enkazlarda süren yoğun çalışmalar, depremzede vatandaşlarımızın yaşadığı zor koşullar millet olarak hepimizi derinden yaraladı. Uluslararası olarak başlatılan seferberlik tüm dünyada yankı uyandırdı. Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler ilk andan itibaren yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı başlattık. Üst kuruluşlarımız öncülüğünde, devletimizin, kurumlarımızın ve vefakâr milletimizin başlattığı seferberliğe ortak olduk. Üyelerimiz ve Kırşehir halkının gösterdiği büyük duyarlılık sayesinde bölgeye tırlar dolusu yardım gönderildi. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu zor günlerde devletimizin ve milletimizin yanında olarak yükünü hafifletmek ve yürek acılarını dindirmek için elimizden geleni yapacağız.   AFAD ile koordinasyon halinde ihtiyaç duyulan malzemeleri, ihtiyacın yoğun olduğu bölgelere doğru göndermeye devam ediyoruz. Yalnızca temel ihtiyaç ürünleri değil, esnaflarımız iş makineleri, araç ve gereçleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek üzere bölgelere intikal ettiler.   Fabrikalarımız tüm imkânları ile milletinin yanında duruyor. Başta tüm imkânlarını seferber eden devletimize, gece gündüz çalışan gönüllülerimize, gönül zenginliği ile destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin izlerini sileceğimize inanıyoruz.”
Kırşehir’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ilk andan itibaren üyeleriyle birlikte yardım seferberliğine başladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyaları başlatıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası başta olmak üzere birçok STK gönüllülük ve bağışlara dayalı yardım kampanyası başlattı. Belirli noktalarda toplanan yardımlar depremzedelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Yardım kampanyası devam ederken Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu afet sonrası yürütülen süreci değerlendirmek üzere toplantı yaptı.

 

Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş’ta art arda meydana gelen depremler ile hepimiz yüreğimizden sarsıldık. Giderek artan ölüm sayısı, enkazlarda süren yoğun çalışmalar, depremzede vatandaşlarımızın yaşadığı zor koşullar millet olarak hepimizi derinden yaraladı. Uluslararası olarak başlatılan seferberlik tüm dünyada yankı uyandırdı. Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler ilk andan itibaren yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı başlattık. Üst kuruluşlarımız öncülüğünde, devletimizin, kurumlarımızın ve vefakâr milletimizin başlattığı seferberliğe ortak olduk. Üyelerimiz ve Kırşehir halkının gösterdiği büyük duyarlılık sayesinde bölgeye tırlar dolusu yardım gönderildi. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu zor günlerde devletimizin ve milletimizin yanında olarak yükünü hafifletmek ve yürek acılarını dindirmek için elimizden geleni yapacağız.

 

AFAD ile koordinasyon halinde ihtiyaç duyulan malzemeleri, ihtiyacın yoğun olduğu bölgelere doğru göndermeye devam ediyoruz. Yalnızca temel ihtiyaç ürünleri değil, esnaflarımız iş makineleri, araç ve gereçleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek üzere bölgelere intikal ettiler.

 

Fabrikalarımız tüm imkânları ile milletinin yanında duruyor. Başta tüm imkânlarını seferber eden devletimize, gece gündüz çalışan gönüllülerimize, gönül zenginliği ile destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin izlerini sileceğimize inanıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.