Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, ''Battık''

EKONOMİ 23.06.2022 - 23:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, ''Battık''

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, akarkayıt zamları ve artan maliyetler nedeniyle taşımacı esnafının battığını belirtti.

Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : ZARAR ETTİK DEMİYORUZ ÇÜNKÜ BATTIK Biliyorsunuz biz 18 ay boyunca bir pandemi dönemi geçirdik.Peşine de bu akaryakıt zamları.Biz artık zarar ettik demiyoruz çünkü battık.Batan bir yer zarar eder mi ? Mazotun litresi 30 TL, Lastiğin tanesi 2 bin 500 TL, Trafik sigortası 6 bin TL, Kasko 15 bin TL, MTV'miz 2 bin TL, Arabamız arıza yaparsa 100 bin TL, Yeni araç almaya kalkarsak minibüs taksi grubunda 1 Milyon TL, tır grubuna girersek 2,5-3 Milyon TL...   YAMA YAPARAK GEÇİŞTİRİYORUZ Peki esnaf bu işin içinden nasıl çıkıyor ? Kredi esnaf kooparatifinden kredi çekiyoruz.Kredi taksidinin günü gelince banka esnaf kartlarımızdan avans çekip onu ödüyoruz.Onu oraya yamıyoruz, onu oraya yamıyoruz.Bir şekilde yakta durmaya ve evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz.Biz taşımacı ve nakliyeci esnafları olarak çocuklarımıza koskocaman bir boş bırakıp bu işi bırakacak gibi gözüküyoruz.   ANAYASANIN 173. MADDESİ DEVREYE GİRSİN Biz bu ülkenin geleceği olan çocuklarını taşıyoruz.Etini, sütünü, çocuk mamasını, ilacına kadar taşıyoruz, hastasını taşıyoruz.Biz bu ülkeye bir kamu hizmeti veriyoruz.Ama gelinen süreçte esnafın dayanacak gücü de hali de kalmadı.Battık yani.Biz devletimizden Anayasanın 173. maddesini devreye sokmasını istiyoruz.173. Madde ''Devlet esnaf ve sanatkarını koruyucu kollayıcı destekleyici tedbirler alır.'' der.Bizim şu an tek istediğimiz bu.Çünkü dayanacak halimiz kalmadı.   NE ZAM ALACAĞIMIZI DA ŞAŞIRDIK Kırşehir'den İstanbul'a yük taşımanın maliyeti 15 bin TL.Biz vatandaşa ne fiyat vereceğiz ? Zam da bu işe çare üretmiyor artık.Ne zam alacağımızı da şaşırdık.Çünkü fiyatın nereye gideceğini bilmiyoruz.
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, akarkayıt zamları ve artan maliyetler nedeniyle taşımacı esnafının battığını belirtti.

Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

ZARAR ETTİK DEMİYORUZ ÇÜNKÜ BATTIK

Biliyorsunuz biz 18 ay boyunca bir pandemi dönemi geçirdik.Peşine de bu akaryakıt zamları.Biz artık zarar ettik demiyoruz çünkü battık.Batan bir yer zarar eder mi ? Mazotun litresi 30 TL, Lastiğin tanesi 2 bin 500 TL, Trafik sigortası 6 bin TL, Kasko 15 bin TL, MTV'miz 2 bin TL, Arabamız arıza yaparsa 100 bin TL, Yeni araç almaya kalkarsak minibüs taksi grubunda 1 Milyon TL, tır grubuna girersek 2,5-3 Milyon TL...

 

YAMA YAPARAK GEÇİŞTİRİYORUZ

Peki esnaf bu işin içinden nasıl çıkıyor ? Kredi esnaf kooparatifinden kredi çekiyoruz.Kredi taksidinin günü gelince banka esnaf kartlarımızdan avans çekip onu ödüyoruz.Onu oraya yamıyoruz, onu oraya yamıyoruz.Bir şekilde yakta durmaya ve evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz.Biz taşımacı ve nakliyeci esnafları olarak çocuklarımıza koskocaman bir boş bırakıp bu işi bırakacak gibi gözüküyoruz.

 

ANAYASANIN 173. MADDESİ DEVREYE GİRSİN

Biz bu ülkenin geleceği olan çocuklarını taşıyoruz.Etini, sütünü, çocuk mamasını, ilacına kadar taşıyoruz, hastasını taşıyoruz.Biz bu ülkeye bir kamu hizmeti veriyoruz.Ama gelinen süreçte esnafın dayanacak gücü de hali de kalmadı.Battık yani.Biz devletimizden Anayasanın 173. maddesini devreye sokmasını istiyoruz.173. Madde ''Devlet esnaf ve sanatkarını koruyucu kollayıcı destekleyici tedbirler alır.'' der.Bizim şu an tek istediğimiz bu.Çünkü dayanacak halimiz kalmadı.

 

NE ZAM ALACAĞIMIZI DA ŞAŞIRDIK

Kırşehir'den İstanbul'a yük taşımanın maliyeti 15 bin TL.Biz vatandaşa ne fiyat vereceğiz ? Zam da bu işe çare üretmiyor artık.Ne zam alacağımızı da şaşırdık.Çünkü fiyatın nereye gideceğini bilmiyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.