Kırşehir Ses Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2017 - 12:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ses Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

27-31 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen ‘Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması’nda dereceye girenler altınla ödüllendirildi. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Necati Şentürk, yarışmayı, Kırşehir’in kültürel zenginliği olan Abdallık değerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla düzenlediklerini söyledi. Abdallığın, Kırşehir’in başlı başına önemli kültürel zenginliklerinden biri olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, “Abdallık tarih boyunca Kırşehir’in en önemli değerlerinden biri olmuştur. Bu, tarih boyunca böyleydi, bundan sonra da böyle olacaktır. Bizler de bu kültürel zenginliği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla ‘Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması’ düzenledik. Abdallar esas itibariyle Türkmendir. Bütün türkülerinde aşk ve tasavvuf görülür. Bu kültürün kaybolmaması gerekmektedir. Abdallar, Türk Halk Musikisine en büyük katkıda bulunan gruplar olmuşlardır. Yöresel türküleri en güzel söyleyenin tespit edilmesi ile bu kültürün devamının sağlanmasını amaçladık. Bu yarışma, ulusal seviyede yapıldı. Yarışmada jürilerimiz çok titiz çalıştı. Dereceye girenlerin seçilmesinde gerçekten zorlanıldı. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 10 altın, ikinciye 8, üçüncüye 6 altın; dördüncüye de jüri özel ödülü olarak dört altın verdik. İlk 10’a girenleri de 2’şer altınla ödüllendirdik. Ayrıca, bugün dereceye girenleri dinleme fırsatımız da oldu. Büyük Usta Neşet Ertaş’ta kibir, gurur yoktu. Görüldüğü gibi yarışmaya katılan gençlerimizde de kibir, gurur, kendini büyük görme gibi huylar yok. Hepsi ustalarına karşı saygılılar. Kendilerine bundan sonraki müzik hayatlarında başarılar diliyorum. Bu duygularla, yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Yıldız Eraslan, daire müdürleri ve yarışmanın yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı program, yarışmacıların performanslarını sergilemesinin ardından Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yarışmada dereceye girenlere ödüllerini vermesi ile sona erdi. Yarışmada dereceye girenler ve söyledikleri türküler ise şu şekilde: Aldı Dert Beni - Veli Ertaş Aydost – Mehmet Şimşek Yaraladı Bu Aşk Beni – Ümit Yaşar Apaydın Jüri Özel Ödülü - Yağmur Bulandı - Emre Altaş Mansiyon ödülü - Çorabın Enine Bak - Döne Aktı BİRİNCİNİN PERFORMANSI İKİNCİNİN PERFORMANSI ÜÇÜNCÜNÜN PERFORMANSI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ SAHİBİNİN PERFORMANSI MANSİYON ÖDÜLÜ SAHİBİNİN PERFORMANSI
27-31 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen ‘Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması’nda dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Necati Şentürk, yarışmayı, Kırşehir’in kültürel zenginliği olan Abdallık değerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla düzenlediklerini söyledi. Abdallığın, Kırşehir’in başlı başına önemli kültürel zenginliklerinden biri olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, “Abdallık tarih boyunca Kırşehir’in en önemli değerlerinden biri olmuştur. Bu, tarih boyunca böyleydi, bundan sonra da böyle olacaktır. Bizler de bu kültürel zenginliği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla ‘Kırşehir Türkülerini Güzel Seslendirme Yarışması’ düzenledik. Abdallar esas itibariyle Türkmendir. Bütün türkülerinde aşk ve tasavvuf görülür. Bu kültürün kaybolmaması gerekmektedir. Abdallar, Türk Halk Musikisine en büyük katkıda bulunan gruplar olmuşlardır. Yöresel türküleri en güzel söyleyenin tespit edilmesi ile bu kültürün devamının sağlanmasını amaçladık. Bu yarışma, ulusal seviyede yapıldı. Yarışmada jürilerimiz çok titiz çalıştı. Dereceye girenlerin seçilmesinde gerçekten zorlanıldı. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 10 altın, ikinciye 8, üçüncüye 6 altın; dördüncüye de jüri özel ödülü olarak dört altın verdik. İlk 10’a girenleri de 2’şer altınla ödüllendirdik. Ayrıca, bugün dereceye girenleri dinleme fırsatımız da oldu. Büyük Usta Neşet Ertaş’ta kibir, gurur yoktu. Görüldüğü gibi yarışmaya katılan gençlerimizde de kibir, gurur, kendini büyük görme gibi huylar yok. Hepsi ustalarına karşı saygılılar. Kendilerine bundan sonraki müzik hayatlarında başarılar diliyorum. Bu duygularla, yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Yıldız Eraslan, daire müdürleri ve yarışmanın yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı program, yarışmacıların performanslarını sergilemesinin ardından Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yarışmada dereceye girenlere ödüllerini vermesi ile sona erdi. Yarışmada dereceye girenler ve söyledikleri türküler ise şu şekilde: Aldı Dert Beni - Veli Ertaş Aydost – Mehmet Şimşek Yaraladı Bu Aşk Beni – Ümit Yaşar Apaydın Jüri Özel Ödülü - Yağmur Bulandı - Emre Altaş Mansiyon ödülü - Çorabın Enine Bak - Döne Aktı BİRİNCİNİN PERFORMANSI İKİNCİNİN PERFORMANSI ÜÇÜNCÜNÜN PERFORMANSI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ SAHİBİNİN PERFORMANSI MANSİYON ÖDÜLÜ SAHİBİNİN PERFORMANSI
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.