Kırşehir Şeker Fabrikasını Geri Alacağız

SİYASET 29.01.2022 - 20:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Şeker Fabrikasını Geri Alacağız

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, özelleştirilen Kırşehir Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce Kırşehir Haber Türk'ün özelleştirme sürecinde gündeme getirdiği 270 Milyon TL değerindeki 90 bin ton şeker konusunu tekrar hatırlatan merhum Haydar Baş'ın oğlu Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş , '' Kırşehir Şeker Fabrikası 2018 yılında -575 milyon lira fabrika değeri, -Depolarındaki 270 milyon TL değerinde 90 bin ton şeker ile 335 Milyon TL’ye Cengiz Holding’e yakın Tutgu Gıda’ya satıldı. Geri Alacağız ! '' paylaşımında bulundu.   BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın Oğlu Hüseyin Baş   KIRŞEHİR HABER TÜRK GÜNDEME GETİRMİŞTİ 2018 yılında özelleştirilen Kırşehir Şeker Fabrikası'nda bulunan 90 bin ton ilana çıkarılan taşım ihalesi ile ortaya çıkmıştı.İlk olarak Kırşehir Haber Türk tarafından gündeme taşınan  ve o günün değeri ile yaklaşık 270 milyon TL bedeli bulan 90 bin ton şeker Türkiye gündemine de düşmüştü.CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık TBMM'de söz alarak , '' Kırşehir Şeker Fabrikasını satın alan bir şirket var. Şirket Ankara’da 300 bin liraya kurulmuş, genel müdürü Kayseri’de yaşıyor. İddiaya göre, şirket kurulduğu günden bugüne tek bir ticari faaliyette dahi bulunmamış, deposunda da tam 89.400 ton şeker olan fabrikayı 325 milyon liraya satın alıyor. Soru şu: Hiçbir ticari faaliyette bulunmamış 300 bin liralık bir şirket, 325 milyon lirayı nereden buldu? Tabii, 5 lirayla Man Adası’nda kurulmuş bir şirketin kasasına 15 milyon doları transfer edenler için bu soru havada kalır ama ben yine de milletim adına sormak istedim. Bir diğer soru: Deposundaki şekeri satsa 325 milyon lira edecek olan bir fabrika neden yok pahasına bir şirkete satıldı? Bu şirketin arkasında kimler var? Şeker alana fabrikayı bedavaya mı veriyorsunuz?'' ifadelerini kullanmıştı.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, özelleştirilen Kırşehir Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce Kırşehir Haber Türk'ün özelleştirme sürecinde gündeme getirdiği 270 Milyon TL değerindeki 90 bin ton şeker konusunu tekrar hatırlatan merhum Haydar Baş'ın oğlu Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş , '' Kırşehir Şeker Fabrikası 2018 yılında -575 milyon lira fabrika değeri, -Depolarındaki 270 milyon TL değerinde 90 bin ton şeker ile 335 Milyon TL’ye Cengiz Holding’e yakın Tutgu Gıda’ya satıldı. Geri Alacağız ! '' paylaşımında bulundu.

 

BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın Oğlu Hüseyin Baş

 

KIRŞEHİR HABER TÜRK GÜNDEME GETİRMİŞTİ

2018 yılında özelleştirilen Kırşehir Şeker Fabrikası'nda bulunan 90 bin ton ilana çıkarılan taşım ihalesi ile ortaya çıkmıştı.İlk olarak Kırşehir Haber Türk tarafından gündeme taşınan  ve o günün değeri ile yaklaşık 270 milyon TL bedeli bulan 90 bin ton şeker Türkiye gündemine de düşmüştü.CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık TBMM'de söz alarak , '' Kırşehir Şeker Fabrikasını satın alan bir şirket var. Şirket Ankara’da 300 bin liraya kurulmuş, genel müdürü Kayseri’de yaşıyor. İddiaya göre, şirket kurulduğu günden bugüne tek bir ticari faaliyette dahi bulunmamış, deposunda da tam 89.400 ton şeker olan fabrikayı 325 milyon liraya satın alıyor. Soru şu: Hiçbir ticari faaliyette bulunmamış 300 bin liralık bir şirket, 325 milyon lirayı nereden buldu? Tabii, 5 lirayla Man Adası’nda kurulmuş bir şirketin kasasına 15 milyon doları transfer edenler için bu soru havada kalır ama ben yine de milletim adına sormak istedim. Bir diğer soru: Deposundaki şekeri satsa 325 milyon lira edecek olan bir fabrika neden yok pahasına bir şirkete satıldı? Bu şirketin arkasında kimler var? Şeker alana fabrikayı bedavaya mı veriyorsunuz?'' ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.