Kırşehir Şeker Fabrikasını Alan Yaşadı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2018 - 20:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Şeker Fabrikasını Alan Yaşadı !

İhaleye çıkarılacak olan şeker fabrikalarının ambarlarında 1 milyar 226 milyon TL’lik şeker pancarı bulunuyor.Kırşehir Şeker fabrikasında ise 68 Milyon Liralık şeker pancarı ile birlikte toplam 123 Milyon TL (Trilyon) varlık değeri var. Kamuya ait olan şeker fabrikaları geçtiğimiz aylarda devlet tarafından sigortalandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılacak olan 14 şeker fabrikası da bu dosya içerisinde yer alıyor. Sigorta için hazırlanan envanter dosyası içerisinde fabrikaların ambarlarında ne kadar şeker pancarı olduğu bilgisi sigorta şirketi ile paylaşıldı. O dosyada yer alan fabrikalar içerisinde satışa çıkacak fabrikanın depolarında 1 milyar 226 milyon TL'lik şeker bulunuyor. Fabrikaların makinelerinin toplam değeri ise 697 milyon TL değerinde. Sadece depolarda bulunan malzeme, makine ve pancar 2 milyar 62 milyon 900 bin TL ediyor. Yani 80 milyon TL zarar ediyor diye satışa çıkan fabrikaların gayrimenkul değerlerini hiçe saysak bile fabrikaları alanlar hali hazırda pancar milyarderi olacaklar. KIRŞEHİR ŞEKER'İN TOPLAM VARLIK DEĞERİ 123 MİLYON TÜRK LİRASI Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kırşehir için geçici teminat tutarını 4 milyon TL olarak belirledi. İlk etapta satışa çıkacak olan Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ambarlarında 68 milyon TL'lik şeker pancarı bulunuyor. Ayrıca fabrikanın depolarında 6 milyon TL'lik çeşitli malzeme ve 49 milyon TL değerinde makinesi var. İLK İHALE 3 NİSAN'DA ÖİB ihale tarihinin 3 Nisan olduğunu duyurmuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi açtığı ihaleler nisan ayında yapılacak. Türkiye Şeker Fabrikası AŞ’ye ait 14 şeker fabrikasından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının ihalesi 3 Nisan’a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan’a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan’a kadar teklif verilebilecek.
İhaleye çıkarılacak olan şeker fabrikalarının ambarlarında 1 milyar 226 milyon TL’lik şeker pancarı bulunuyor.Kırşehir Şeker fabrikasında ise 68 Milyon Liralık şeker pancarı ile birlikte toplam 123 Milyon TL (Trilyon) varlık değeri var. Kamuya ait olan şeker fabrikaları geçtiğimiz aylarda devlet tarafından sigortalandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılacak olan 14 şeker fabrikası da bu dosya içerisinde yer alıyor. Sigorta için hazırlanan envanter dosyası içerisinde fabrikaların ambarlarında ne kadar şeker pancarı olduğu bilgisi sigorta şirketi ile paylaşıldı. O dosyada yer alan fabrikalar içerisinde satışa çıkacak fabrikanın depolarında 1 milyar 226 milyon TL'lik şeker bulunuyor. Fabrikaların makinelerinin toplam değeri ise 697 milyon TL değerinde. Sadece depolarda bulunan malzeme, makine ve pancar 2 milyar 62 milyon 900 bin TL ediyor. Yani 80 milyon TL zarar ediyor diye satışa çıkan fabrikaların gayrimenkul değerlerini hiçe saysak bile fabrikaları alanlar hali hazırda pancar milyarderi olacaklar. KIRŞEHİR ŞEKER'İN TOPLAM VARLIK DEĞERİ 123 MİLYON TÜRK LİRASI Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kırşehir için geçici teminat tutarını 4 milyon TL olarak belirledi. İlk etapta satışa çıkacak olan Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ambarlarında 68 milyon TL'lik şeker pancarı bulunuyor. Ayrıca fabrikanın depolarında 6 milyon TL'lik çeşitli malzeme ve 49 milyon TL değerinde makinesi var.

İLK İHALE 3 NİSAN'DA ÖİB ihale tarihinin 3 Nisan olduğunu duyurmuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi açtığı ihaleler nisan ayında yapılacak. Türkiye Şeker Fabrikası AŞ’ye ait 14 şeker fabrikasından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının ihalesi 3 Nisan’a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan’a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan’a kadar teklif verilebilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.