Kırşehir Sanayi Sitesine Kadın Eli Değdi

YAŞAM 23.03.2021 - 11:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Sanayi Sitesine Kadın Eli Değdi

Kırşehir sanayisinde tornacıda çalışan 22 yaşındaki Doğa Tuğçe Durmuş, ustalığıyla görenleri şaşırtıyor.

  Makine mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi olan Durmuş, çalıştığı yerde kaynaktan tornaya kadar her işi severek yapıyor. Kırşehir Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde bir torna atölyesinde çalışan 22 yaşındaki Doğa Tuğçe Durmuş, atölyeye gelenleri ustalığıyla şaşırtıyor. Ankara Gazi Üniversitesinde Makine Mühendisliği okuyan ve online eğitim sürecini çalışarak değerlendirmek isteyen Durmuş, azmiyle kadınlara ilham kaynağı oluyor. Küçüklüğünden beri makinelere ilgi duyduğunu ve kadın olmanın verdiği azimle çalışmaya başladığını belirten Durmuş, kısa sürede sanayi esnafının da gönlünü kazandı.   KADINLARIMIZ İSTERSE HERŞEYE YETEBİLİR   ''Burada CNC torna makinasını kullanıyorum.Bunun dışında her türlü torna ve kaynak işlerinde de yardımcı oluyorum.Tabi önce bir garipseniyor herkes şaşırıyor , çünkü alışık değiller.İlk defa gördüm diyenlere İnşallah daha çok görürsünüz diyorum.Sanayi işi her zaman erkek gücü kuvvetidir denir ama kadınlarımızın istediği zaman istediği her şeye yetebileceğine inanıyorum ben.Bu sektörlerde olsun diğer sektörlerde olsun her zaman.Önemli olan yaptığın işi severek yapmak ve benimsiyor olmak.Kadının elinin değdiği her işte bir güzellik ve farkındalık oluyor.Kadın eli değdiği belli oluyor.'' açıklamalarında bulundu.  
Kırşehir sanayisinde tornacıda çalışan 22 yaşındaki Doğa Tuğçe Durmuş, ustalığıyla görenleri şaşırtıyor.

 

Makine mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi olan Durmuş, çalıştığı yerde kaynaktan tornaya kadar her işi severek yapıyor. Kırşehir Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde bir torna atölyesinde çalışan 22 yaşındaki Doğa Tuğçe Durmuş, atölyeye gelenleri ustalığıyla şaşırtıyor. Ankara Gazi Üniversitesinde Makine Mühendisliği okuyan ve online eğitim sürecini çalışarak değerlendirmek isteyen Durmuş, azmiyle kadınlara ilham kaynağı oluyor. Küçüklüğünden beri makinelere ilgi duyduğunu ve kadın olmanın verdiği azimle çalışmaya başladığını belirten Durmuş, kısa sürede sanayi esnafının da gönlünü kazandı.

 

KADINLARIMIZ İSTERSE HERŞEYE YETEBİLİR

 

''Burada CNC torna makinasını kullanıyorum.Bunun dışında her türlü torna ve kaynak işlerinde de yardımcı oluyorum.Tabi önce bir garipseniyor herkes şaşırıyor , çünkü alışık değiller.İlk defa gördüm diyenlere İnşallah daha çok görürsünüz diyorum.Sanayi işi her zaman erkek gücü kuvvetidir denir ama kadınlarımızın istediği zaman istediği her şeye yetebileceğine inanıyorum ben.Bu sektörlerde olsun diğer sektörlerde olsun her zaman.Önemli olan yaptığın işi severek yapmak ve benimsiyor olmak.Kadının elinin değdiği her işte bir güzellik ve farkındalık oluyor.Kadın eli değdiği belli oluyor.'' açıklamalarında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.