Bunlar Varken Kırşehir'de Sağlık Nasıl Doğru Yönetilsin?

SAĞLIK 22.07.2020 - 10:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bunlar Varken Kırşehir'de Sağlık Nasıl Doğru Yönetilsin?

Kırşehir’de sağlık alanı uzun süredir doğru yönetilemiyor. Halk ne aldığı hizmetten memnun ne de personel çalışma ortamından… Pandemi sürecinden önce gerek doktor yetersizlikleri, gerekse personelin zaman zaman takındığı keyfi durum beraberinde yönetici değişikliklerini de getirdi. Tabi bu duruma pandemi süreci de eklenince özellikle personel kısmı ve sağlık yönetimi noktasında da ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Siyasi vesayet ve personel üzerindeki baskı sonucu birçok başarılı uzman doktor Kırşehir’den tek tek ayrıldı. Onların yerine gelenler de şu an ki durumdan çok da memnun değil. Bunların üzerine bir de adam kayırmacılık ve iltimas iddiaları da eklenince hastanede ki söylentiler de almış başını yürümüş.   Peki ya Sağlık Yönetimi Pandemi Sürecinde ne kadar başarılı oldu ?   Sadece 1 örnek vermek gerekirse ; yaklaşık 40 gün başka bir hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alınan bir hastada covid-19’a rastlanması akıllara nasıl bir ihmali getirebilir ? Biz gerçekleşmesi en kuvvetle muhtemel olanını yazalım ; Covid-19 virüsünün 14 günlük kuluçka dönemi olduğu gerçeğini de önümüze koyarsak ve hasta yoğun bakımda olduğuna göre bu virüs ancak ve ancak personelden bulaşmış olabilir. İl Sağlık Müdürlüğüne soralım ; Hastanedeki Koronavirüse yakalanan varsa personel sayısı ne kadar ? Hastane personeli hangi süre aralığında testten geçiriliyor ? Hastanede  covid-19’a varsa yakalanan personeller ile ilgili ne tür önlemler alındı ve tedavi uygulandı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastanedeki personel ile ne kadar ilgilenildi ve görüşüldü.   VAHİM İDDİA !   Sağlık personeli Koronavirüs ile gece gündüz canla başla mücadele ederken , sağlık yönetimindekilerin eşlerini pasif görevlere çektiği iddia ediliyor. Bazıları hemşire olan yönetici eşlerinin riskli olan hastaneden alınarak İl Sağlık Müdürlüğü gibi riskli olmayan kurumlara alınması  kadar vahim bir durum olamaz. Hatta hastanede büyük ihtiyaç duyulan personellerin bazıları sırf il sağlık yöneticilerinin eşleri olduğu için geri plana çekildiği de konuşuluyor. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin çıkıp bir açıklama yapması gerekiyor.   HASTANENİN YANINDAN UÇURULAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NEREDE ?   Hatırlarsınız İl Sağlık Müdürlüğü binası , SSK Eski Hastanesi arazisine yapılan yeni binaya taşınmıştı. Yani sağlık yönetimi sahadan iyice uzaklaştırıldı. Sağlık yönetimi nerede , hastane nerede ? Onu da boşverin yeni Sağlık Müdürlüğü’nün kapısında daha tabela yok ! Hatta ve hatta kapısının önünde bayrak dahi yok ! Yani hiç kimse burasının il sağlık müdürlüğü olup olmadığını dahi bilmiyor. Ortada yeni yapılmış bir bina ve içinde olandan bitenden uzak bihaber personeller. Yani sahadaki personeller ile il sağlık yönetimi arasındaki uçurum iyice aralanmış durumda. Böylesi bir çalışma ortamında ne sağlık personelinden verimlilik bekleyebilirsiniz ne de il sağlık yönetiminden doğru adımlar atmasını... Ömer Duran          

Kırşehir’de sağlık alanı uzun süredir doğru yönetilemiyor.

Halk ne aldığı hizmetten memnun ne de personel çalışma ortamından…

Pandemi sürecinden önce gerek doktor yetersizlikleri, gerekse personelin zaman zaman takındığı keyfi durum beraberinde yönetici değişikliklerini de getirdi.

Tabi bu duruma pandemi süreci de eklenince özellikle personel kısmı ve sağlık yönetimi noktasında da ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Siyasi vesayet ve personel üzerindeki baskı sonucu birçok başarılı uzman doktor Kırşehir’den tek tek ayrıldı.

Onların yerine gelenler de şu an ki durumdan çok da memnun değil.

Bunların üzerine bir de adam kayırmacılık ve iltimas iddiaları da eklenince hastanede ki söylentiler de almış başını yürümüş.

 

Peki ya Sağlık Yönetimi Pandemi Sürecinde ne kadar başarılı oldu ?

 

Sadece 1 örnek vermek gerekirse ; yaklaşık 40 gün başka bir hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alınan bir hastada covid-19’a rastlanması akıllara nasıl bir ihmali getirebilir ?

Biz gerçekleşmesi en kuvvetle muhtemel olanını yazalım ;

Covid-19 virüsünün 14 günlük kuluçka dönemi olduğu gerçeğini de önümüze koyarsak ve hasta yoğun bakımda olduğuna göre bu virüs ancak ve ancak personelden bulaşmış olabilir.

İl Sağlık Müdürlüğüne soralım ;

Hastanedeki Koronavirüse yakalanan varsa personel sayısı ne kadar ?

Hastane personeli hangi süre aralığında testten geçiriliyor ?

Hastanede  covid-19’a varsa yakalanan personeller ile ilgili ne tür önlemler alındı ve tedavi uygulandı.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastanedeki personel ile ne kadar ilgilenildi ve görüşüldü.

 

VAHİM İDDİA !

 

Sağlık personeli Koronavirüs ile gece gündüz canla başla mücadele ederken , sağlık yönetimindekilerin eşlerini pasif görevlere çektiği iddia ediliyor.

Bazıları hemşire olan yönetici eşlerinin riskli olan hastaneden alınarak İl Sağlık Müdürlüğü gibi riskli olmayan kurumlara alınması  kadar vahim bir durum olamaz.

Hatta hastanede büyük ihtiyaç duyulan personellerin bazıları sırf il sağlık yöneticilerinin eşleri olduğu için geri plana çekildiği de konuşuluyor.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin çıkıp bir açıklama yapması gerekiyor.

 

HASTANENİN YANINDAN UÇURULAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NEREDE ?

 

Hatırlarsınız İl Sağlık Müdürlüğü binası , SSK Eski Hastanesi arazisine yapılan yeni binaya taşınmıştı.

Yani sağlık yönetimi sahadan iyice uzaklaştırıldı.

Sağlık yönetimi nerede , hastane nerede ?

Onu da boşverin yeni Sağlık Müdürlüğü’nün kapısında daha tabela yok !

Hatta ve hatta kapısının önünde bayrak dahi yok !

Yani hiç kimse burasının il sağlık müdürlüğü olup olmadığını dahi bilmiyor.

Ortada yeni yapılmış bir bina ve içinde olandan bitenden uzak bihaber personeller.

Yani sahadaki personeller ile il sağlık yönetimi arasındaki uçurum iyice aralanmış durumda.

Böylesi bir çalışma ortamında ne sağlık personelinden verimlilik bekleyebilirsiniz ne de il sağlık yönetiminden doğru adımlar atmasını...

Ömer Duran

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.