Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Kan Ağlıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.09.2019 - 11:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Kan Ağlıyor

Ülke ekonomisindeki daralma ve kriz ortamı Kırşehir Organize Sanayi Bölgesini de vurdu.Birçok firma küçülmeye gitti. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi zor günler geçiriyor.Dövizdeki dalgalanmalar ve fahiş artış , enflasyon ve ona bağlı işçi ücretlerindeki artışlar sanayi üretimini de olumsuz etkiliyor.Daha çok KOBİ'lerden oluşan üreticiler girdi maliyetleri ve piyasadaki likidete darlığına karşı direnmeye çalışıyor. STOKLAR YIĞILDI İnşaat sektöründeki durgunluk BİMS ve beton menşeli ürünler üreten üreticilere de fazlasıyla yansımış durumda.Talep olmadığı halde üretime devam eden bazı firmaların stokları yığılmış durumda.Yığılan stoklardaki ürünü elinde kalan üretici bunlara ''nereden alıcı bulurum'' diye kara kara düşünüyor. 80 KİŞİDEN 12 KİŞİYE DÜŞTÜ Birçok firma olumsuz ekonomik ortamdan dolayı küçülmeye gidiyor.Özellikle inşaat sektörünün durmasıyla birlikte bu sektöre üretim gerçekleştiren firmaların neredeyse üretimi durmak üzere.İnşaat sektörüne tedarik sağlayan firmalardan birisi geçtiğimiz yıl 80 kişiyle çalışırken bu yıl çalışan sayısını 12'ye kadar düşürmüş.

Ülke ekonomisindeki daralma ve kriz ortamı Kırşehir Organize Sanayi Bölgesini de vurdu.Birçok firma küçülmeye gitti.

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi zor günler geçiriyor.Dövizdeki dalgalanmalar ve fahiş artış , enflasyon ve ona bağlı işçi ücretlerindeki artışlar sanayi üretimini de olumsuz etkiliyor.Daha çok KOBİ'lerden oluşan üreticiler girdi maliyetleri ve piyasadaki likidete darlığına karşı direnmeye çalışıyor.

STOKLAR YIĞILDI

İnşaat sektöründeki durgunluk BİMS ve beton menşeli ürünler üreten üreticilere de fazlasıyla yansımış durumda.Talep olmadığı halde üretime devam eden bazı firmaların stokları yığılmış durumda.Yığılan stoklardaki ürünü elinde kalan üretici bunlara ''nereden alıcı bulurum'' diye kara kara düşünüyor.

80 KİŞİDEN 12 KİŞİYE DÜŞTÜ

Birçok firma olumsuz ekonomik ortamdan dolayı küçülmeye gidiyor.Özellikle inşaat sektörünün durmasıyla birlikte bu sektöre üretim gerçekleştiren firmaların neredeyse üretimi durmak üzere.İnşaat sektörüne tedarik sağlayan firmalardan birisi geçtiğimiz yıl 80 kişiyle çalışırken bu yıl çalışan sayısını 12'ye kadar düşürmüş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.