Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Öğretmenlerin Katılacakları Seminerlerle İlgili Uyarıda Bulundu

EĞİTİM 10.06.2020 - 21:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Öğretmenlerin Katılacakları Seminerlerle İlgili Uyarıda Bulundu

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, salgınla mücadele ile başlayan uzaktan eğitim sürecinin ardından normalleşme dönemine girilmesi ile birlikte an itibariyle bulundukları yer ile kadroları farklı şehirlerde bulunan öğretmenlerin seminer gibi mesleki çalışmalarını yürütmede karşılaşacakları sıkıntıları ve handikapları TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

 İLHAN: "BAKANLIĞIN BU UYGULAMASI İLLER ARASI İNSAN HAREKETLİLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR!"   İlhan, salgınla mücadelede mesleki çalışmalarını uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştiren bir milyon öğretmenin, salgın döneminde aynı ortamı paylaşmamış olmalarının normalleşme sürecine olumlu yönde katkı sunduğunu belirterek normalleşme sonrasında seminer gibi mesleki çalışmalarını devam ettirmeleri üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulama kapsamında yer alan ve yürütmeleri zorunlu olan çalışmaların akışında başka bir handikabı doğuracağını dile getirdi.  Öğretmenlerin neredeyse yarısının kadrolarının, bulundukları illerden farklı bir ilde yer aldığını söyleyen İlhan, Milli Eğitim Bakanlığı uygulamasının hem iller arası insan hareketliliğinin önünü açacağını hem de farklı bir ilde öğretmenin seminer çalışması yapacak olmasının çeşitli handikaplar doğurabileceğini de vurguladı.   GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZ İSE YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NDA SALGININ BULAŞ RİSKİ ARTMA NOKTASINA GELEBİLİR..   CHP Milletvekili İlhan konuşmasında ayrıca ,  27 - 28 Haziran tarihlerinde milyonlarca öğrencinin sınavlara girecekleri yerlerin okullar olması ve buraların bir hafta boyunca bir milyon öğretmen tarafından kullanılacak olmasının gerekli tedbirler alınmaz ise bulaş riskini arttırması noktasında bir başka hususu önemli kıldığını sözlerine ekledi.   MESLEKİ ÇALIŞMALAR INTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE ORTAMDA YÜRÜTÜLMELİDİR.   Son olarak İlhan, hali hazırda büyük baskı ve stres altında bulunan öğrencileri, Covid-19 riskiyle karşı karşıya bırakıyor olmanın bir diğer sorunu oluşturacağını, bu sebeplerle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce 22 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasını kapsayan mesleki çalışmaların internet üzerinden online ortamdan yürütülmesi gerektiğini vurguladı.   İŞTE METİN İLHAN'IN MECLİS GENEL KURULUNDAKİ KONUŞMASI   Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının uzaktan eğitim yoluyla yapılması 1 milyon öğretmenin salgın döneminde aynı ortamı paylaşmasını engelleyecek ve bu durum normalleşme sürecine olumlu yönde katkı sunacaktır. Öğretmenlerin yarısı kadrolarının bulunduğu ilden farklı bir ilde bulunmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığının bu uygulaması hem iller arası insan hareketliliğinin önünü açması hem de farklı bir ilde öğretmenin seminer çalışması yapacak olması bakımından çeşitli handikaplar içermektedir. Tabii, daha da önemlisi 27-28 Haziran tarihlerinde milyonlarca öğrencinin sınavlara girecekleri yerlerin okulları olması ve bunların bir hafta boyunca 1 milyon öğretmen tarafından kullanılacak olması bulaşıcılık riskinin artması noktasında okulları ayrıca önemli kılmaktadır. Zaten büyük baskı ve stres altında bulunan öğrencilerimizi Covid-19 riskiyle karşı karşıya bırakmak ayrıca bir sorun oluşturacaktır. Bu sebeple Millî Eğitim Bakanlığının bir an önce 22-30 Haziran tarihleri arasını kapsayan mesleki çalışmaları online ortama alması gerekmektedir.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, salgınla mücadele ile başlayan uzaktan eğitim sürecinin ardından normalleşme dönemine girilmesi ile birlikte an itibariyle bulundukları yer ile kadroları farklı şehirlerde bulunan öğretmenlerin seminer gibi mesleki çalışmalarını yürütmede karşılaşacakları sıkıntıları ve handikapları TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.


 İLHAN: "BAKANLIĞIN BU UYGULAMASI İLLER ARASI İNSAN HAREKETLİLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR!"
 
İlhan, salgınla mücadelede mesleki çalışmalarını uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştiren bir milyon öğretmenin, salgın döneminde aynı ortamı paylaşmamış olmalarının normalleşme sürecine olumlu yönde katkı sunduğunu belirterek normalleşme sonrasında seminer gibi mesleki çalışmalarını devam ettirmeleri üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulama kapsamında yer alan ve yürütmeleri zorunlu olan çalışmaların akışında başka bir handikabı doğuracağını dile getirdi.
 Öğretmenlerin neredeyse yarısının kadrolarının, bulundukları illerden farklı bir ilde yer aldığını söyleyen İlhan, Milli Eğitim Bakanlığı uygulamasının hem iller arası insan hareketliliğinin önünü açacağını hem de farklı bir ilde öğretmenin seminer çalışması yapacak olmasının çeşitli handikaplar doğurabileceğini de vurguladı.
 
GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZ İSE YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NDA SALGININ BULAŞ RİSKİ ARTMA NOKTASINA GELEBİLİR..
 
CHP Milletvekili İlhan konuşmasında ayrıca ,  27 - 28 Haziran tarihlerinde milyonlarca öğrencinin sınavlara girecekleri yerlerin okullar olması ve buraların bir hafta boyunca bir milyon öğretmen tarafından kullanılacak olmasının gerekli tedbirler alınmaz ise bulaş riskini arttırması noktasında bir başka hususu önemli kıldığını sözlerine ekledi.
 
MESLEKİ ÇALIŞMALAR INTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE ORTAMDA YÜRÜTÜLMELİDİR.
 
Son olarak İlhan, hali hazırda büyük baskı ve stres altında bulunan öğrencileri, Covid-19 riskiyle karşı karşıya bırakıyor olmanın bir diğer sorunu oluşturacağını, bu sebeplerle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce 22 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasını kapsayan mesleki çalışmaların internet üzerinden online ortamdan yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

 

İŞTE METİN İLHAN'IN MECLİS GENEL KURULUNDAKİ KONUŞMASI


 
Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının uzaktan eğitim yoluyla yapılması 1 milyon öğretmenin salgın döneminde aynı ortamı paylaşmasını engelleyecek ve bu durum normalleşme sürecine olumlu yönde katkı sunacaktır. Öğretmenlerin yarısı kadrolarının bulunduğu ilden farklı bir ilde bulunmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığının bu uygulaması hem iller arası insan hareketliliğinin önünü açması hem de farklı bir ilde öğretmenin seminer çalışması yapacak olması bakımından çeşitli handikaplar içermektedir. Tabii, daha da önemlisi 27-28 Haziran tarihlerinde milyonlarca öğrencinin sınavlara girecekleri yerlerin okulları olması ve bunların bir hafta boyunca 1 milyon öğretmen tarafından kullanılacak olması bulaşıcılık riskinin artması noktasında okulları ayrıca önemli kılmaktadır. Zaten büyük baskı ve stres altında bulunan öğrencilerimizi Covid-19 riskiyle karşı karşıya bırakmak ayrıca bir sorun oluşturacaktır. Bu sebeple Millî Eğitim Bakanlığının bir an önce 22-30 Haziran tarihleri arasını kapsayan mesleki çalışmaları online ortama alması gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.