Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, ''AKP Kırşehir'i Sürekli Olarak Cezalandırıyor''

SİYASET 22.02.2022 - 21:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, ''AKP Kırşehir'i Sürekli Olarak Cezalandırıyor''

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesinde zaman ve maliyet açısından daha çok kârlılık sağlanacağı hâlde bağlantı yolu verilmeyerek Kırşehir'in anlamsız bir şekilde kapsam dışı bırakılıyor olmasını eleştirdi ve TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın daha az maliyetli Kırşehir-Nevşehir güzergahı yerine daha dağlık olan Yozgat-Yerköy-Akdağmadeni güzergahı üzerine yapılmasını gündeme getirerek Kırşehir'in ulaşım noktasında teğet geçilmeye çalışıldığını gündeme getirmiştik.Üstelik Ankara-Sivas YHT hattı üzerinden bulunan Yerköy'den Kayseri'ye ek bağlantı yolu verilerek maliyet kat be kat daha da artmış ve proje daha şimdiden 25 milyar TL'ye yakın kaynak yutmuştu.Devlet kaynaklarının heba edilmesi ve Kırşehir'in devlet yatırımları noktasında pay almaması için yapılanları Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM gündemine taşıdı.   İLHAN: "KIRŞEHİR KARA, HAVA VE DEMİRYOLU ULAŞIMINDA İKTİDAR TARAFINDAN SÜREKLİ  OLARAK SAF DIŞI BIRAKILMAKTADIR." İlhan, her alanda yüksek potansiyellere sahip olan Kırşehir ilinin iktidar yetkililerince ulaşım hususunda her defasında saf dışı bırakılıyor olduğuna dikkat çekerek konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Ulaşımın toplumsal, sosyal ve ekonomik boyutlarının topyekun olarak insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğu düşünüldüğünde Kırşehir’in kara, hava ve demiryolu ulaşımı ile ilgili ne yazık ki özellikle AKP iktidarında sürekli cezalandırıldığına tanık olmaktayız. Bu sebeple Kırşehir'de ulaşım ve lojistiğe bağlı sanayi ve endüstriyel tarım da ne yazık ki gelişememiştir."   ''KIRŞEHİR KADERİNE TERK EDİLECEK BİR İL DEĞİLDİR'' CHP Milletvekili İlhan, derin bir geçmiş ve tarihe sahip olan Kırşehir'in sahipsiz bir şehir olmadığının altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Yüzyıllar öncesinde bile Ahilik gibi ticaret ve toplum hayatı arasında kurumsal olarak bir bağ oluşturan tarihsel bir yapıya sahip, onun beşiği olan Kırşehir; Ankara ile Kayseri arasına sıkışmış, kaderine terk edilecek sahipsiz bir il değildir."   İŞTE METİN İLHAN'IN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI O KONUŞMA :  Diğer birçok projede olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesine de zaman ve maliyet açısından daha çok kârlılık sağlanacağı hâlde bağlantı yolu verilmeyerek Kırşehir anlamsız bir şekilde kapsam dışı bırakılmıştır. Ulaşımın toplumsal, sosyal ve ekonomik boyutlarının topyekun olarak insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğu düşünüldüğünde Kırşehir’in kara, hava ve demiryolu ulaşımı ile ilgili ne yazık ki özellikle AKP iktidarında sürekli cezalandırıldığına tanık olmaktayız. Bu sebeple Kırşehir'de ulaşım ve lojistiğe bağlı sanayi ve endüstriyel tarım da ne yazık ki gelişememiştir. Yüzyıllar öncesinde bile Ahilik gibi ticaret ve toplum hayatı arasında kurumsal olarak bir bağ oluşturan tarihsel bir yapıya sahip, onun beşiği olan Kırşehir; Ankara ile Kayseri arasına sıkışmış, kaderine terk edilecek sahipsiz bir il değildir. Teşekkürler.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesinde zaman ve maliyet açısından daha çok kârlılık sağlanacağı hâlde bağlantı yolu verilmeyerek Kırşehir'in anlamsız bir şekilde kapsam dışı bırakılıyor olmasını eleştirdi ve TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın daha az maliyetli Kırşehir-Nevşehir güzergahı yerine daha dağlık olan Yozgat-Yerköy-Akdağmadeni güzergahı üzerine yapılmasını gündeme getirerek Kırşehir'in ulaşım noktasında teğet geçilmeye çalışıldığını gündeme getirmiştik.Üstelik Ankara-Sivas YHT hattı üzerinden bulunan Yerköy'den Kayseri'ye ek bağlantı yolu verilerek maliyet kat be kat daha da artmış ve proje daha şimdiden 25 milyar TL'ye yakın kaynak yutmuştu.Devlet kaynaklarının heba edilmesi ve Kırşehir'in devlet yatırımları noktasında pay almaması için yapılanları Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM gündemine taşıdı.
 
İLHAN: "KIRŞEHİR KARA, HAVA VE DEMİRYOLU ULAŞIMINDA İKTİDAR TARAFINDAN SÜREKLİ  OLARAK SAF DIŞI BIRAKILMAKTADIR."

İlhan, her alanda yüksek potansiyellere sahip olan Kırşehir ilinin iktidar yetkililerince ulaşım hususunda her defasında saf dışı bırakılıyor olduğuna dikkat çekerek konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Ulaşımın toplumsal, sosyal ve ekonomik boyutlarının topyekun olarak insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğu düşünüldüğünde Kırşehir’in kara, hava ve demiryolu ulaşımı ile ilgili ne yazık ki özellikle AKP iktidarında sürekli cezalandırıldığına tanık olmaktayız. Bu sebeple Kırşehir'de ulaşım ve lojistiğe bağlı sanayi ve endüstriyel tarım da ne yazık ki gelişememiştir."
 
''KIRŞEHİR KADERİNE TERK EDİLECEK BİR İL DEĞİLDİR''

CHP Milletvekili İlhan, derin bir geçmiş ve tarihe sahip olan Kırşehir'in sahipsiz bir şehir olmadığının altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Yüzyıllar öncesinde bile Ahilik gibi ticaret ve toplum hayatı arasında kurumsal olarak bir bağ oluşturan tarihsel bir yapıya sahip, onun beşiği olan Kırşehir; Ankara ile Kayseri arasına sıkışmış, kaderine terk edilecek sahipsiz bir il değildir."
 
İŞTE METİN İLHAN'IN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI O KONUŞMA :

 Diğer birçok projede olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı projesine de zaman ve maliyet açısından daha çok kârlılık sağlanacağı hâlde bağlantı yolu verilmeyerek Kırşehir anlamsız bir şekilde kapsam dışı bırakılmıştır. Ulaşımın toplumsal, sosyal ve ekonomik boyutlarının topyekun olarak insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğu düşünüldüğünde Kırşehir’in kara, hava ve demiryolu ulaşımı ile ilgili ne yazık ki özellikle AKP iktidarında sürekli cezalandırıldığına tanık olmaktayız. Bu sebeple Kırşehir'de ulaşım ve lojistiğe bağlı sanayi ve endüstriyel tarım da ne yazık ki gelişememiştir. Yüzyıllar öncesinde bile Ahilik gibi ticaret ve toplum hayatı arasında kurumsal olarak bir bağ oluşturan tarihsel bir yapıya sahip, onun beşiği olan Kırşehir; Ankara ile Kayseri arasına sıkışmış, kaderine terk edilecek sahipsiz bir il değildir. Teşekkürler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.