Kırşehir Lavanta Şöleni Göz Doldurdu

YAŞAM 04.07.2022 - 12:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Lavanta Şöleni Göz Doldurdu

Kırşehir'de 2. si düzenlenen Lavanta Şöleni, coşkulu kalabalıkla kutlandı.Kırşehir Belediyesi'ne ait lavanta bahçesine akın eden vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirirken bir de nikah kıyıldı.

3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12:00 ile 17:00 arasında yapılan 2. Lavanta Şöleni için Lavanta Bahçesine gelen vatandaşlar, davul zurna ekiplerince karşılandı. 2. Lavanta Şöleni’ne Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekili Metin İlhan, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, CHP İl Başkanı Baran Genç ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte binlerce kişinin katıldı.     Şölen açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcımız Tuncay Polat yaptı ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.Kuraklığın giderek artması ile birlikte Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu  konuşmasında, yapmış oldukları çalışmalarla lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri yüksek olan lavantanın Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.     2020 yılında ilk hasadın, 2021 yılında da ikinci hasadın yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, yapılan hasatla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını dile getirdi.Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.     Başkan Ekicioğlu, “Yaz boyunca Lavanta Bahçesini sürekli ziyaretçilere açık tuttuk, daha önceki şölenimizden iki üç kat daha fazla ziyaretçi olduğunu görüyoruz. Açık bulunduğu süre içinde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.     2. Lavanta Şöleni alanında Lavanta Yağı, Lavanta Kesesi, Lavanta Fidesi stantları kuruldu. Alanda ayrıca Kadın Girişimi Kooperatifi Standı da ilgi gördü.Saat 17.00’a kadar süren etkinlikte, çocuklar için palyaço gösterileri, balon dağıtımı, halkımızın da katılımıyla Lavanta kesimi yapıldı ve Panoramik fotoğraf çekim köşeleri oluşturuldu.Başkan Ekicioğlu, Lavanta Bahçesinde yapılan Lavanta Şölenine çevre iller ve ilçelerle birlikte katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.   Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise lavantanın aslında Akdeniz bitkisi olduğunu ancak Kırşehir'de de üretildiğine şahit olduklarını belirterek, "Kırşehir'de ilk kez Lavanta üretildi. Bu Lavantalar çok yakın zamanda hem Kırşehir'e hem de Türkiye'ye büyük katma değer sağlayacak." dedi.     Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Saat 14.30’da Lavanta Bahşesi’nde Kübra Kızıl ve Ebu Yahya Şahin Çiftinin ve nikâhlarını kıyarak genç çiftlere mutluluklar diledi.    
Kırşehir'de 2. si düzenlenen Lavanta Şöleni, coşkulu kalabalıkla kutlandı.Kırşehir Belediyesi'ne ait lavanta bahçesine akın eden vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirirken bir de nikah kıyıldı.

3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 12:00 ile 17:00 arasında yapılan 2. Lavanta Şöleni için Lavanta Bahçesine gelen vatandaşlar, davul zurna ekiplerince karşılandı. 2. Lavanta Şöleni’ne Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekili Metin İlhan, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, CHP İl Başkanı Baran Genç ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte binlerce kişinin katıldı.

 

 

Şölen açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcımız Tuncay Polat yaptı ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.Kuraklığın giderek artması ile birlikte Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu  konuşmasında, yapmış oldukları çalışmalarla lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri yüksek olan lavantanın Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.

 

 

2020 yılında ilk hasadın, 2021 yılında da ikinci hasadın yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, yapılan hasatla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını dile getirdi.Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

 

 

Başkan Ekicioğlu, “Yaz boyunca Lavanta Bahçesini sürekli ziyaretçilere açık tuttuk, daha önceki şölenimizden iki üç kat daha fazla ziyaretçi olduğunu görüyoruz. Açık bulunduğu süre içinde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

 

 

2. Lavanta Şöleni alanında Lavanta Yağı, Lavanta Kesesi, Lavanta Fidesi stantları kuruldu. Alanda ayrıca Kadın Girişimi Kooperatifi Standı da ilgi gördü.Saat 17.00’a kadar süren etkinlikte, çocuklar için palyaço gösterileri, balon dağıtımı, halkımızın da katılımıyla Lavanta kesimi yapıldı ve Panoramik fotoğraf çekim köşeleri oluşturuldu.Başkan Ekicioğlu, Lavanta Bahçesinde yapılan Lavanta Şölenine çevre iller ve ilçelerle birlikte katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

 


Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise lavantanın aslında Akdeniz bitkisi olduğunu ancak Kırşehir'de de üretildiğine şahit olduklarını belirterek, "Kırşehir'de ilk kez Lavanta üretildi. Bu Lavantalar çok yakın zamanda hem Kırşehir'e hem de Türkiye'ye büyük katma değer sağlayacak." dedi.

 

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Saat 14.30’da Lavanta Bahşesi’nde Kübra Kızıl ve Ebu Yahya Şahin Çiftinin ve nikâhlarını kıyarak genç çiftlere mutluluklar diledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.