Kırşehir Kütüphane Kullanımında Türkiye Birincisi Oldu

KÜLTÜR 09.06.2021 - 19:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Kütüphane Kullanımında Türkiye Birincisi Oldu

Kırşehir nüfusuna oranla en fazla kütüphane kullanan il oldu.Aşıkpaşa İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Şehnaz Taş başarının , kütüphane bünyesinde düzenledikleri birçok etkinlik ve proje ile geldiğini açıkladı.

Aşıkpaşa Halk Kütüphanesi 69 bin 060 materyal sayısı, yılda 429 bin 867 aktif kullancısı ve 35 bin 537 üye sayısı ile hizmetlerine devam Türkiye İstatistik Kurumu Verilerine göre Kırşehir 2020 yılında en çok kütüphane kullanan il olarak kayıtlara geçti.Kırşehir'i Isparta ve Sivas takip etti.   ''KÜTÜPHANELER RUHUN KİRİNİ TEMİZLER''   Kütüphane kullanım oranının yüksek olmasında düzenledikleri etkinlikler, söyleşiler, kurslar, sergiler, konferanslar ve çok syıda projelerin de etkili olduğunu belirten Kütüphane Müdiresi Şehnaz Taş, ''Bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelendirilen 21.yy’da mutlak güç olarak karşımıza çıkan en önemli unsur bilgidir. Bilgi bireyden başlayıp toplumların refah seviyesini yükseltmek ve çağın gereksinimlerine karşılamak için ulusların en önemli kozu olmuştur. Bilgiye ulaşmada hiç şüphesiz en önemli unsur kütüphanelerdir. Bir şehrin mihenk taşı olan kütüphanelerin önemini anlatmak için Fatih Sultan Mehmet’in "Bir Şehirde en önemli üç şey; Kanalizasyon, Hamam ve Kütüphanedir. Çünkü; Kanalizasyon şehrin kirini, Hamam bedenin kirini, Kütüphanelerde ruhun kirini temizler.” Sözünü hatırlatmak gerekir.'' dedi.  
Kırşehir nüfusuna oranla en fazla kütüphane kullanan il oldu.Aşıkpaşa İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Şehnaz Taş başarının , kütüphane bünyesinde düzenledikleri birçok etkinlik ve proje ile geldiğini açıkladı.

Aşıkpaşa Halk Kütüphanesi 69 bin 060 materyal sayısı, yılda 429 bin 867 aktif kullancısı ve 35 bin 537 üye sayısı ile hizmetlerine devam Türkiye İstatistik Kurumu Verilerine göre Kırşehir 2020 yılında en çok kütüphane kullanan il olarak kayıtlara geçti.Kırşehir'i Isparta ve Sivas takip etti.

 

''KÜTÜPHANELER RUHUN KİRİNİ TEMİZLER''

 

Kütüphane kullanım oranının yüksek olmasında düzenledikleri etkinlikler, söyleşiler, kurslar, sergiler, konferanslar ve çok syıda projelerin de etkili olduğunu belirten Kütüphane Müdiresi Şehnaz Taş, ''Bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelendirilen 21.yy’da mutlak güç olarak karşımıza çıkan en önemli unsur bilgidir. Bilgi bireyden başlayıp toplumların refah seviyesini yükseltmek ve çağın gereksinimlerine karşılamak için ulusların en önemli kozu olmuştur. Bilgiye ulaşmada hiç şüphesiz en önemli unsur kütüphanelerdir. Bir şehrin mihenk taşı olan kütüphanelerin önemini anlatmak için Fatih Sultan Mehmet’in "Bir Şehirde en önemli üç şey; Kanalizasyon, Hamam ve Kütüphanedir. Çünkü; Kanalizasyon şehrin kirini, Hamam bedenin kirini, Kütüphanelerde ruhun kirini temizler.” Sözünü hatırlatmak gerekir.'' dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.