Kırşehir KOP'a Dahil Oldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2016 - 14:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir KOP'a Dahil Oldu

Kırşehir ve Kırıkkale, Türkiye'nin En büyük bölge kalkınma projelerinden olan KOP projesine dahil oldu. KOP İdaresi büyümeye devam ediyor. Daha önce Nevşehir ve Yozgat İlleriyle görev alanı genişleyen KOP illeri kapsamına bugün Resmi Gazetede alınan karar ile Kırşehir ve Kırıkkale İlleri dahil edildi. KOP PROJESİ NEDİR ? Konya Ovası’na suyu getirme ile ilgili en kapsamlı çalışma Osmanlı devrinde II. Abdülhamid Han zamanında yapılmıştır. Ülkemizin ilk resmi sulama projesi olan Konya Çumra Sulaması 1907-1914 yılları arasında yapılmış olup, proje ile Beyşehir Gölü suları bir isale kanalıyla Konya Ovası’na nakledilerek 57 000 hektar tarım alanı sulamaya açılmıştır Bu büyük proje o dönemde dünyanın önde gelen projeleri arasında yer alıyordu. Yapılan projede ana su kaynağı Beyşehir Gölü’dür. Buradan alınan su, isale hattı ve buna bağlı sulama kanalları ve taksim merkezleri ile Konya Ovası’na ulaştırılmıştır. GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olma özelliğini taşıyan Konya Çumra Projesi kapsamında, Konya'nın su rüyasını gerçekleştirmek için DSİ tarafından uygulanmaya başlanan projelere “Konya Ovaları Projeleri”, kısaca “KOP” denilmiştir.  
Kırşehir ve Kırıkkale, Türkiye'nin En büyük bölge kalkınma projelerinden olan KOP projesine dahil oldu.

KOP İdaresi büyümeye devam ediyor. Daha önce Nevşehir ve Yozgat İlleriyle görev alanı genişleyen KOP illeri kapsamına bugün Resmi Gazetede alınan karar ile Kırşehir ve Kırıkkale İlleri dahil edildi. KOP PROJESİ NEDİR ? Konya Ovası’na suyu getirme ile ilgili en kapsamlı çalışma Osmanlı devrinde II. Abdülhamid Han zamanında yapılmıştır. Ülkemizin ilk resmi sulama projesi olan Konya Çumra Sulaması 1907-1914 yılları arasında yapılmış olup, proje ile Beyşehir Gölü suları bir isale kanalıyla Konya Ovası’na nakledilerek 57 000 hektar tarım alanı sulamaya açılmıştır Bu büyük proje o dönemde dünyanın önde gelen projeleri arasında yer alıyordu. Yapılan projede ana su kaynağı Beyşehir Gölü’dür. Buradan alınan su, isale hattı ve buna bağlı sulama kanalları ve taksim merkezleri ile Konya Ovası’na ulaştırılmıştır. GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olma özelliğini taşıyan Konya Çumra Projesi kapsamında, Konya'nın su rüyasını gerçekleştirmek için DSİ tarafından uygulanmaya başlanan projelere “Konya Ovaları Projeleri”, kısaca “KOP” denilmiştir.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.