Kırşehir Kitap Günleri 65 Bin Ziyaretçi Ağırladı

KÜLTÜR 24.05.2022 - 10:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Kitap Günleri 65 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Kırşehir Belediyesi, 13 ve 22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kitap Günleri'ne 65 bin ziyaretçinin geldiğini açıkladı.

13 Mayıs 2022 Cuma günü Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğradı.Kitap Günlerinin ikinci günü olan 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü sırasıyla Ahmet Taşağıl, Yusuf Halaçoğlu, Saygı Öztürk, Ercan Kesal, Hanefi Avcı, Mehmet Şef (Yalçınkaya), İlber Ortaylı ve Murat Ağırel söyleşileri Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi gördü. Söyleşi programı hafta boyunca da devam etti. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 200 yayıncı ve 50’nin üzerinde yazarın katılımıyla gerçekleşen Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri’nin 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında (saat 10:00-19:30). Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldığını belirterek, organizasyonda emeği olan herkesi kutladı. Okuma geleneği ve kültürüyle Anadolu’da her zaman ön sıralarda yer alan Kırşehir’in Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitap Günleriy’le önemli bir kültürel etkinliğe daha imza atığını ifade eden  Ekicioğlu, şunları ifade etti: “Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri kapsamında özellikle söyleşi programlarının da Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi görmesiyle Belediye olarak çok doğru bir işi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Yoğun katılımlarla gerçekleşen Kitap Günlerini Kırşehirli kitapseverler için organize ederek ilimizde ihtiyaç duyulan bir organizasyonu daha tekrar gerçekleştirmiş olduk. Kitap okuma alışkanlığı ve okuma oranının yüksek olduğu tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde okurların yayınevleri aracılığıyla kitaplarla ve yazarlarla buluşması beklenen bir durumdu ve biz de Kırşehir Belediyesi olarak bu kapsamda Kırşehir Kitap Günlerini organize ettik. Özellikle gençlerimiz, ilköğretim ve lise öğrencilerinin kitapların sıcaklığını da hissetmeleri açısından bu tür fuarların önemini biliyor ve bu kapsamda organizasyonların devamlılığını sağlamak istiyoruz. Kırşehir Kitap Günleri kapsamında fuarın organizasyonunda ve Kırşehirli hemşehrilerimizle buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Kırşehirli kitapseverler eksikliği hissedilen bir organizasyonla kitaplara doğrudan ulaşma şansını yeniden bulmuş oldular. Bu tür fuarlar kültürel gelişimimiz ve kültürün gelecek kuşaklara aktarımı noktasında büyük önem taşımaktadır. Söz konusu olan kitapsa bunun önemi daha da artmaktadır. Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın beklentileri doğrultusunda, ülkemizin kültür iklimine de katkı sunacak olan ulusal ve uluslararası organizasyonları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”
Kırşehir Belediyesi, 13 ve 22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kitap Günleri'ne 65 bin ziyaretçinin geldiğini açıkladı.

13 Mayıs 2022 Cuma günü Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğradı.Kitap Günlerinin ikinci günü olan 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü sırasıyla Ahmet Taşağıl, Yusuf Halaçoğlu, Saygı Öztürk, Ercan Kesal, Hanefi Avcı, Mehmet Şef (Yalçınkaya), İlber Ortaylı ve Murat Ağırel söyleşileri Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi gördü. Söyleşi programı hafta boyunca da devam etti.


Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 200 yayıncı ve 50’nin üzerinde yazarın katılımıyla gerçekleşen Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri’nin 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında (saat 10:00-19:30). Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldığını belirterek, organizasyonda emeği olan herkesi kutladı.


Okuma geleneği ve kültürüyle Anadolu’da her zaman ön sıralarda yer alan Kırşehir’in Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitap Günleriy’le önemli bir kültürel etkinliğe daha imza atığını ifade eden  Ekicioğlu, şunları ifade etti:


“Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri kapsamında özellikle söyleşi programlarının da Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi görmesiyle Belediye olarak çok doğru bir işi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Yoğun katılımlarla gerçekleşen Kitap Günlerini Kırşehirli kitapseverler için organize ederek ilimizde ihtiyaç duyulan bir organizasyonu daha tekrar gerçekleştirmiş olduk.
Kitap okuma alışkanlığı ve okuma oranının yüksek olduğu tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde okurların yayınevleri aracılığıyla kitaplarla ve yazarlarla buluşması beklenen bir durumdu ve biz de Kırşehir Belediyesi olarak bu kapsamda Kırşehir Kitap Günlerini organize ettik.


Özellikle gençlerimiz, ilköğretim ve lise öğrencilerinin kitapların sıcaklığını da hissetmeleri açısından bu tür fuarların önemini biliyor ve bu kapsamda organizasyonların devamlılığını sağlamak istiyoruz.


Kırşehir Kitap Günleri kapsamında fuarın organizasyonunda ve Kırşehirli hemşehrilerimizle buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Kırşehirli kitapseverler eksikliği hissedilen bir organizasyonla kitaplara doğrudan ulaşma şansını yeniden bulmuş oldular. Bu tür fuarlar kültürel gelişimimiz ve kültürün gelecek kuşaklara aktarımı noktasında büyük önem taşımaktadır. Söz konusu olan kitapsa bunun önemi daha da artmaktadır.


Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın beklentileri doğrultusunda, ülkemizin kültür iklimine de katkı sunacak olan ulusal ve uluslararası organizasyonları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.